Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

 

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin (päivitetty 22.1.2021)

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannetyöryhmä suosittaa välttämään toistaiseksi aikuisten ryhmäliikuntaa ja ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa. Tohmajärven kansalaisopiston kursseja avataan kurssikohtaisesti harkiten, ryhmäliikuntakurssit pois lukien. Kursseilla noudatetaan AVI:n kokoontumisrajoituksia sekä voimassa olevia hygieniaohjeita. Alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset Alueellisia rajoituksia ja suositukset päivitetään tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin. Seuraava tilannepäivitys viimeistään 19.2.2021 klo 15.00 mennessä.

 

Muut Tohmajärven alueella voimassa olevat suositukset

-Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset rajattava 20 henkilöön 22.2.2021 saakka.

-Tohmajärven suosittaa painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

-Suositellaan yksityistilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön edellyttäen turvavälien ja hygieniaohjeistuksien noudattamista.

-Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa myös perusopetuksessa. Tikkalan koulussa maskeja käytetään 5. luokasta alkaen ja Maiju Lassilan koulussa 6. luokasta alkaen.

-Tohmajärven lukiossa on voimassa maskisuositus.

-Kirjasto aukeaa Sivistyskeskus Ahjon tiloissa helmikuun alusta ja kirjastossa asioidessa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja kirjastossa on voimassa maskisuositus.

-Musiikkiopiston konsertit järjestetään streemattuina tapahtumina oppilaiden ja perheiden kesken. Konsertteihin ei oteta rajoitusten voimassaollessa yleisöä.

-Sisätiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäliikunta on toistaiseksi keskeytetty.

-Suositellaan sisätiloissa tapahtuvissa liikuntaharrastuksissa maskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille. Maskia ei tarvitse pitää urheilu-/liikuntasuorituksen aikana eikä pesu- tai pukeutumistiloissa. Ulkopuolisten oleskelua harrastetiloissa tulee välttää.

-Etätyösuositus aina kun mahdollista.

-Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Kunnan toimistoilla asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia. Asioiden hoitaminen onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla, ja asiointiajan voi varata ennalta soittamalla.

Edelleen on ensiarvoisen tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä kahden metrin turvavälejä kaikkialla. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa, mikäli turvavälien pitäminen on mahdotonta. Sairaana ei pidä lähteä asioimaan.

Tohmajärven kunnan alueelta löytyy useita talviurheilumahdollisuuksia

Tohmajärven kunnan alueen talviset ulkoliikuntapaikat ovat hyvässä kunnossa ja kannustamme ihmisiä liikkumaan ulkona. Turvavälit tulee kuitenkin huomioida myös ulkona liikkuessa.

hiihtoladut

luistelukentät

lainavälineet

 

 

Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätös kunnallisvalitukseen koskien valtuuston päätöstä 16.12.2019 § 90 koskien Värtsilän koulun lakkauttamista

Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätös kunnallisvalitukseen koskien valtuuston päätöstä 16.12.2019 § 90 koskien Värtsilän koulun lakkauttamista

Kuulutus