Hiihtoladut

Hiihtoladut

Tohmajärven kunnan alueelta löydät runsaasti hoidettuja hiihtolatuja, joista osa on valaistu.

 

Ladut

Kemie

  • Valaistu latu: 2,25 km keskivaikea. Voit hiihtää myös 600 m tai 1,3 km helpon lenkin. Valot tomivat hämäräkytkimellä  klo 15 - 21. Pakkasraja on -20 astetta. Lähtö ARKIPÄIVIVISIN POIKKEUKSELLISESTI joko entisen musiikkiopistorakennuksen vasemmalta puolelta (Kirkkotie 16) tai Toimistotalon (Kirkkotie 6) parkkialueelta. Iltaisin lähtö entiseen tapaan liikuntahallilta.
  • Simosen peltolenkki 3,2 km. Valaistulta ladulta erkaneva osuus n. 1 km.
  • Mokinlammen lenkki 3,5 km ja Oravaaran lenkki 5,5 km, vaativat ladut. Erkanevat valaistulta ladulta. Ilmoitettu matka sisältää valaistun ladun osuuden. Vaativat nousut ja laskut eivät sovi aloittelijalle.

Ladut kunnostetaan säännöllisesti kelitiedot huomioiden.

 

Värtsilä

1,5 km keskivaikea valaistu latu. Lähtö Patsolan pysäköintipaikalta tai urheilukentän vierestä (Selkäkyläntie1).

 

Valot toimivat hämäräkytkimellä klo 15 - 21. Pakkasraja on -20 astetta.

Ladut kunnostetaan tarvittaessa.

 

Värtsilässä on myös Värtsilän laturetkilatuja, pääosin perinteisen tyylin latuja. Lähtö Patsolan urheilutalon pellolta. Tarkempaa tietoa reitin pituudesta antaa Mirja Kinnunen p. 050 364 1289 tai Värtsilän Kisan Facebook-sivuilta.

 

Tikkala

1,6 km keskivaikea valaistu latu. Lähtö Tikkalan koulun (Särkilahdentie 224) parkkipaikan vierestä.

Valot toimivat hämäräkytkimellä ja "painetaan" itse päälle. Ohjeistus ladun lähtöpaikalla. Pakkasraja on - 20 astetta.

Ladut kunnostetaan tarvittaessa n. 1 - 2 kertaa viikossa.

 

Tikkalan uimarannalta pyritään aukaisemaan jäälatu n. 5-6 km helmikuussa, kun lumi- ja jäätilanne sen sallii.

 

 

Siirin lenkki

12 km, helpohko maisemalatu hiihdetään osin myös järven jäällä. Lähtö liikuntahallilta. Siirin lenkki erkanee valaistun ladun varrelta. Opastus pystytetään kun latu on avattu. Alkuosa helppoa laskettelua, mutta loppuun kannattaa varata voimia ylämäkiin. Luistelutyylin ja perinteisen tyylin ladut koko matkan. Kunnostus aloitetaan, kun jää- ja lumitilanne sen sallivat. Aikaisemmin avataan latu järvenrantaan ja takaisin. Jäältä lähtee yhdyslatu Akkalaan ja Akkalasta Keikonkankaalle.

 

Akkalan - Riikolan ladut

Reitit 3 - 12 km. Perinteisen tyylin vaativa maisemalatu, osaksi edestakaisena latuna. Lähtöpaikat Akkalan nuorisoseurantalolta tai Riikolan Keikonkankaan omakotialueelta.  3 km latu on Akkalan nuorisoseurantalon läheisyydessä.