Vauvaperhetuki

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

Kunnassamme on käytössä perhe/lapsirahan maksamisesta tehdystä valtuustoaloitteesta syntynyt toimintamalli lapsiperheiden arjen tukemiseen. Tohmajärveläisen vauvan perhe on oikeutettu tilaamaan erikseen hyväksytyiltä yrityksiltä kunnan maksamaa palvelua kotiin 500 €:lla vuoden kuluessa vauvan syntymästä. 

Kotiin ostettava palvelu voi olla esimerkiksi lastenhoitoapua, ruuanlaittoa, siivousta tai vaikka piha-alueiden hoitoa. Kotiin ostettavaa palvelua ei ole haluttu liian tarkkaan rajata, jotta erilaisille perheille jää tosiasiallinen valinnanmahdollisuus siitä, millainen palvelu ketäkin parhaiten auttaa. Mahdollisimman monen yrittäjän toivotaan hakeutuvat yhteistyöyrityksiksi. Kunta hyväksyy maksettavakseen vain työn osuuden.

Tavoitteena on ollut löytää malli, joka hyödyttäisi mahdollisimman paljon vauvaperhettä juuri kyseisessä elämäntilanteessa. Tällainen kunnan maksama kotiin saatava palvelu on saajalleen verotonta.

Miten vauvaperhe saa edun käyttöönsä

Kun Tohmajärvelle syntyy vauva, kunta saa tiedon siitä väestötietojärjestelmästä. Vanhempien ei itse tarvitse hakea etua, vaan kunta lähettää perheelle kirjeen, jossa tästä edusta kerrotaan. Kirjeessä on toimintaohjeet palveluiden käyttöön. Vauvaperhetuen käytön edellytyksenä on, että perhe on kirjoilla Tohmajärvellä. Kirjeet lähetetään kuukausittain syntyvien vauvojen tietojen päivityttyä väestötietojärjestelmään.

Perhe tilaa haluamansa palvelut itse saamiensa ohjeiden mukaan hyväksytyiltä palveluntuottajilta ja palveluntuottaja laskuttaa tuottamistaan palveluista kuntaa. 

Lista palveluntuottajista

Miten yrittäjä hakeutuu palveluntuottajaksi

Onko yritykselläsi tai yhdistykselläsi tarjottavana palveluja, joista voisi olla apua lapsiperheen arjessa? Tai voisitko ajatella ottavasi jotain sellaista palveluvalikoimaasi? Toivomme mahdollisimman monenlaista palvelua tulevan tarjolle tähän palvelumalliin. Asiaa on lupa katsoa avarakatseisesti – niin tarjottavien palvelujen suhteen kuin toimijoiden suhteen. Palveluntuottajan ei tarvitse olla yritys, se voi olla esimerkiksi yhdistys tms. yhteisö. Yrittäjän/yhteisön on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin ja hänen on hoidettava eläketurvansa itse (YEL).

Palveluntuottajaksi hakeudutaan vastaamalla oheisesta linkistä avautuvaan kyselyyn.

Hakemus palveluntuottajaksi

Kunnasta saat vahvistuksen, tulitko hyväksytyksi palveluntuottajaksi. Teemme asiasta sopimuksen ja saat tarvittavat toimintaohjeet palveluntuottajana toimimiseen.

Haku palveluntuottajaksi on jatkuva eli voit hakeutua mukaan milloin vaan.

Uutiset

angle-left Viisaasti liikkuen Keski-Karjalassa -seminaari 24.3.2021 klo 13-16

Viisaasti liikkuen Keski-Karjalassa -seminaari 24.3.2021 klo 13-16

Miten kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita kehitetään Keski-Karjalassa? Mistä löytyy ratkaisu, jotta yhä useampi liikkuisi töihin, kouluun tai kauppaan kestävästi? Miten liikenneturvallisuutta alueella tulisi parantaa?

Viisaasti liikkuen Keski-Karjalassa –seminaari järjestetään 24.3. klo 13-16. Voit seurata esityksiä Youtubessa https://youtu.be/D_nux4X66LE

Livelähetyksen aikana voi chatin kautta lähettää kommentteja ja kysymyksiä puhujille. Joka esityksen loppuun on varattu hetki yleisön kysymyksiin vastaamiseen. Seminaarin järjestää Kiteen kaupunki, Tohmajärven kunta, Rääkkylän kunta ja Pohjois-Savon ELY-keskus. Seminaarin sisällöllisestä koordinoinnista vastaa Sitowisessä Milla Talja (milla.talja(at)sitowise.com). Seminaarin teknisestä toteutuksesta vastaa Kiteen kaupungissa Markus Pulkkinen (markus.pulkkinen(at)kitee.fi).

 

OHJELMA 24.3.2021 klo 13-16

Avaussanat, Pekka Hirvonen, Kiteen kaupunginjohtaja

Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen, Virpi Ansio, Liikenne ja viestintävirasto Traficom

Aliarvostettu arkiliikkuminen, Tanja Onatsu, Liikkuva Aikuinen –ohjelma

TAUKO 14-14.10

Keski-Karjalan kunnat koululaisten kestävää ja turvallista liikkumista edistämässä, Milla Talja, Sitowise

Viisaan liikkumisen suunnitelman laatiminen, Esko Tolvanen, Pohjois-Savon ELY-keskus

TAUKO 14.55-15.05

Paneelikeskustelu: Puolueiden edustajat keskustelevat viisaan liikkumisen edistämisestä alueella.

Loppusanat, Kari Siponen, Kiteen kaupungin tekninen johtaja

Viisaasti liikkuen Keski-Karjalassa -seminaarin juliste

Yhteystiedot

PTV-sisältö