Vauvaperhetuki

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

Kunnassamme on hyväksytty perhe/lapsirahan maksamisesta tehdystä valtuustoaloitteesta syntynyt toimintamalli lapsiperheiden arjen tukemiseen. 1.1.2021 alkaen tohmajärveläisen vauvan perhe on oikeutettu tilaamaan erikseen hyväksytyiltä yrityksiltä kunnan maksamaa palvelua kotiin 500 €:lla vuoden kuluessa vauvan syntymästä. Etuus koskee myös vuonna 2020 lapsen saaneita perheitä ja he voivat hankkia palveluita vuoden 2021 loppuun saakka.

Kotiin ostettava palvelu voi olla esimerkiksi lastenhoitoapua, ruuanlaittoa, siivousta tai vaikka piha-alueiden hoitoa. Kotiin ostettavaa palvelua ei ole haluttu liian tarkkaan rajata, jotta erilaisille perheille jää tosiasiallinen valinnanmahdollisuus siitä, millainen palvelu ketäkin parhaiten auttaa. Mahdollisimman monen yrittäjän toivotaan hakeutuvat yhteistyöyrityksiksi. Kunta hyväksyy maksettavakseen vain työn osuuden.

Tavoitteena on ollut löytää malli, joka hyödyttäisi mahdollisimman paljon vauvaperhettä juuri kyseisessä elämäntilanteessa. Tällainen kunnan maksama kotiin saatava palvelu on saajalleen verotonta.

Miten vauvaperhe saa edun käyttöönsä

Kun Tohmajärvelle syntyy vauva, kunta saa tiedon siitä väestötietojärjestelmästä. Vanhempien ei itse tarvitse hakea etua, vaan kunta lähettää perheelle kirjeen, jossa tästä edusta kerrotaan. Kirjeessä on toimintaohjeet palveluiden käyttöön. Vauvaperhetuen käytön edellytyksenä on, että perhe on kirjoilla Tohmajärvellä.

Vuoden 2021 alusta alkaen kirjeet lähetetään kuukausittain syntyvien vauvojen tietojen päivityttyä väestötietojärjestelmään.

Perhe tilaa haluamansa palvelut itse saamiensa ohjeiden mukaan hyväksytyiltä palveluntuottajilta ja palveluntuottaja laskuttaa tuottamistaan palveluista kuntaa. 

Miten yrittäjä hakeutuu palveluntuottajaksi

Onko yritykselläsi tai yhdistykselläsi tarjottavana palveluja, joista voisi olla apua lapsiperheen arjessa? Tai voisitko ajatella ottavasi jotain sellaista palveluvalikoimaasi? Toivomme mahdollisimman monenlaista palvelua tulevan tarjolle tähän palvelumalliin. Asiaa on lupa katsoa avarakatseisesti – niin tarjottavien palvelujen suhteen kuin toimijoiden suhteen. Palveluntuottajan ei tarvitse olla yritys, se voi olla esimerkiksi yhdistys tms. yhteisö. Yrittäjän/yhteisön on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin ja hänen on hoidettava eläketurvansa itse (YEL).

Palveluntuottajaksi hakeudutaan vastaamalla oheisesta linkistä avautuvaan kyselyyn.

Hakemus palveluntuottajaksi

Kunnasta saat vahvistuksen, tulitko hyväksytyksi palveluntuottajaksi. Teemme asiasta sopimuksen ja saat tarvittavat toimintaohjeet palveluntuottajana toimimiseen.

Haku palveluntuottajaksi on jatkuva eli voit hakeutua mukaan milloin vaan.

Hyväksytyt palveluntuottajat

Uutiset

angle-left Vielä ehtii yhdistysiltaan ti 24.8.2021 klo 18-21!

Vielä ehtii yhdistysiltaan ti 24.8.2021 klo 18-21!

Tule mukaan kuulemaan yhdistysavustuksista sekä suunnittelemaan mm. Hämärätorin 24.9.2021 ohjelmaa sekä seuraavan vuoden tapahtumia.

Aika: 24.8.2021 klo 18-20

Paikka: Sivistyskeskus Ahjo, Wärtsilä-Sali

Osoite: Katri Helenan raitti, Kirkkotie 10, 82600 Tohmajärvi

Ohjelma:

Kunnan ajankohtaiset asiat

  • Kunnan tervehdys vs. kunnanjohtaja Mikko Löppönen
  • Yhdistysavustusten uudet säännöt ja hakuohjeet
  • Vinkit yhdistysavustushakuun

 

Matkailu, tapahtumat ja markkinointi:

  • Syksyn tapahtumakalenteri ja vuoden 2022 suunnitelmat 

 

Aikaa yhteiselle keskustelulle

HUOM! Ennakkoilmoittautumiset kahvitusta varten sähköpostitse viimeistään ma 23.8.2021 klo 14 mennessä: anne.hyttinen@tohmajarvi.fi

 

TERVETULOA MUKAAN!

 

Tiedote yhdistysillasta on lähetetty kaikille yhdistyksille sekä kyläyhdistyksille sähköpostitse 12.8.2021. Mikäli et ole saanut viestiä, tarkistathan, että yhdistyksesi yhteyshenkilö on päivitetty Tohmajärven kunnan yhdistysrekisteriin.

 

 

Yhteystiedot

PTV-sisältö