Vauvaperhetuki

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

Kunnassamme on hyväksytty perhe/lapsirahan maksamisesta tehdystä valtuustoaloitteesta syntynyt toimintamalli lapsiperheiden arjen tukemiseen. 1.1.2021 alkaen tohmajärveläisen vauvan perhe on oikeutettu tilaamaan erikseen hyväksytyiltä yrityksiltä kunnan maksamaa palvelua kotiin 500 €:lla vuoden kuluessa vauvan syntymästä. Etuus koskee myös vuonna 2020 lapsen saaneita perheitä ja he voivat hankkia palveluita vuoden 2021 loppuun saakka.

Kotiin ostettava palvelu voi olla esimerkiksi lastenhoitoapua, ruuanlaittoa, siivousta tai vaikka piha-alueiden hoitoa. Kotiin ostettavaa palvelua ei ole haluttu liian tarkkaan rajata, jotta erilaisille perheille jää tosiasiallinen valinnanmahdollisuus siitä, millainen palvelu ketäkin parhaiten auttaa. Mahdollisimman monen yrittäjän toivotaan hakeutuvat yhteistyöyrityksiksi. Kunta hyväksyy maksettavakseen vain työn osuuden.

Tavoitteena on ollut löytää malli, joka hyödyttäisi mahdollisimman paljon vauvaperhettä juuri kyseisessä elämäntilanteessa. Tällainen kunnan maksama kotiin saatava palvelu on saajalleen verotonta.

Miten vauvaperhe saa edun käyttöönsä

Kun Tohmajärvelle syntyy vauva, kunta saa tiedon siitä väestötietojärjestelmästä. Vanhempien ei itse tarvitse hakea etua, vaan kunta lähettää perheelle kirjeen, jossa tästä edusta kerrotaan. Kirjeessä on toimintaohjeet palveluiden käyttöön.

Vuonna 2020 syntyneiden vauvojen perheille kirjeet lähtevät 2021 alussa, heti kun palvelumalli saadaan käyttöön. Vuoden 2021 alusta alkaen kirjeet lähetetään kuukausittain syntyvien vauvojen tietojen päivityttyä väestötietojärjestelmään.

Perhe tilaa haluamansa palvelut itse saamiensa ohjeiden mukaan hyväksytyiltä palveluntuottajilta ja palveluntuottaja laskuttaa tuottamistaan palveluista kuntaa.

Miten yrittäjä hakeutuu palveluntuottajaksi

Onko yritykselläsi tai yhdistykselläsi tarjottavana palveluja, joista voisi olla apua lapsiperheen arjessa? Tai voisitko ajatella ottavasi jotain sellaista palveluvalikoimaasi? Toivomme mahdollisimman monenlaista palvelua tulevan tarjolle tähän palvelumalliin. Asiaa on lupa katsoa avarakatseisesti – niin tarjottavien palvelujen suhteen kuin toimijoiden suhteen. Palveluntuottajan ei tarvitse olla yritys, se voi olla esimerkiksi yhdistys tms. yhteisö. Yrittäjän/yhteisön on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin ja hänen on hoidettava eläketurvansa itse (YEL).

Palveluntuottajaksi hakeudutaan vastaamalla oheisesta linkistä avautuvaan kyselyyn.

Hakemus palveluntuottajaksi

Kunnasta saat vahvistuksen, tulitko hyväksytyksi palveluntuottajaksi. Teemme asiasta sopimuksen ja saat tarvittavat toimintaohjeet palveluntuottajana toimimiseen.

Haku palveluntuottajaksi on jatkuva eli voit hakeutua mukaan milloin vaan.

Uutiset

angle-left Varautuminen koronavirukseen (koulut, kansalaisopisto, kuntosali, liikuntahalli, kirjasto)

Varautuminen koronavirukseen (koulut, kansalaisopisto, kuntosali, liikuntahalli, kirjasto)

TIEDOTETTA ON PÄIVITETTY 13.3.2020 klo 9:50 JA 17.3.2020 KLO 15:45

Varautuminen koronavirukseen

Suomen hallituksen tänään antaman tiedonannon johdosta Tohmajärvellä ryhdytään koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi seuraaviin lapsia, nuoria ja aikuisia koskeviin toimenpiteisiin.

1) Tulevina viikkoina vältetään ylimääräisiä retkiä ja ulkomaanmatkoja oppilasryhmien kanssa. Eli esimerkiksi tuleville viikoille suunnitellut matkat Helsinkiin, Saksaan ja Venäjälle perutaan. Samalla toivotaan hallituksen linjauksen mukaisesti vähintään lykkäämään tuleviin viikkoihin ajoittuvia lomatkoja.

2) Kaikki oppilaat ottavat omat oppikirjansa kotiin huomisesta perjantaista 13.3. alkaen ja säilyttävät niitä siellä kunnes lupa toisin annetaan.

2) Kunnan nuorisotila Stoppi on kiinni (13.3.-13.4.2020)

3) Kunnan kuntosali liikuntahallin yhteydessä on kiinni (13.3.-13.4.2020).

4) Kansalaisopiston ryhmät jäävät lomalle (13.3.-13.4.2020) ja lukukautta jatketaan vastaavasti keväällä, jos mahdollista.

5) Koronavirus vaikuttaa myös kirjaston aukioloon siten, että omatoimikirjasto on hetken tauolla. Kirjasto kokonaisuudessaan on suljettu 18.3.2020 alkaen.

6) Myös Liikuntahalli suljetaan ja Tietäväisen koulun iltakäyttö lakkaa 13.3.-13.4.2020.

Koulut jatkavat toimintaansa normaalisti ellei tule uusia ohjeita. Koronaviruksen leviämistä ei pystytä estämään, mutta asetetuilla rajoituksilla leviämistä voidaan hidastaa ja näin kaikkiin tapauksiin pystytään reagoimaan terveydenhuollossa. Vähemmän tapaamisia, vähemmän kontakteja ja erityisesti vähemmän kontakteja riskiryhmien kanssa hidastaa viruksen leviämistä. Edelleen jokaisen on syytä tarkkailla omaa ja läheistensä terveydentilaa ja jos on syytä epäillä tartuntaa niin vastuullisena ei pidä asettaa muita alttiiksi tartunnalle.

Huomiselle 13.3. suunniteltu Talvisodan päättymisen 80v -juhla on myös peruttu. Perjantai 13.3. on normaali koulupäivä.

Matias Valoaho

PTV-sisältö