Vauvaperhetuki

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

Kunnassamme on hyväksytty perhe/lapsirahan maksamisesta tehdystä valtuustoaloitteesta syntynyt toimintamalli lapsiperheiden arjen tukemiseen. 1.1.2021 alkaen tohmajärveläisen vauvan perhe on oikeutettu tilaamaan erikseen hyväksytyiltä yrityksiltä kunnan maksamaa palvelua kotiin 500 €:lla vuoden kuluessa vauvan syntymästä. Etuus koskee myös vuonna 2020 lapsen saaneita perheitä ja he voivat hankkia palveluita vuoden 2021 loppuun saakka.

Kotiin ostettava palvelu voi olla esimerkiksi lastenhoitoapua, ruuanlaittoa, siivousta tai vaikka piha-alueiden hoitoa. Kotiin ostettavaa palvelua ei ole haluttu liian tarkkaan rajata, jotta erilaisille perheille jää tosiasiallinen valinnanmahdollisuus siitä, millainen palvelu ketäkin parhaiten auttaa. Mahdollisimman monen yrittäjän toivotaan hakeutuvat yhteistyöyrityksiksi. Kunta hyväksyy maksettavakseen vain työn osuuden.

Tavoitteena on ollut löytää malli, joka hyödyttäisi mahdollisimman paljon vauvaperhettä juuri kyseisessä elämäntilanteessa. Tällainen kunnan maksama kotiin saatava palvelu on saajalleen verotonta.

Miten vauvaperhe saa edun käyttöönsä

Kun Tohmajärvelle syntyy vauva, kunta saa tiedon siitä väestötietojärjestelmästä. Vanhempien ei itse tarvitse hakea etua, vaan kunta lähettää perheelle kirjeen, jossa tästä edusta kerrotaan. Kirjeessä on toimintaohjeet palveluiden käyttöön.

Vuonna 2020 syntyneiden vauvojen perheille kirjeet lähtevät 2021 alussa, heti kun palvelumalli saadaan käyttöön. Vuoden 2021 alusta alkaen kirjeet lähetetään kuukausittain syntyvien vauvojen tietojen päivityttyä väestötietojärjestelmään.

Perhe tilaa haluamansa palvelut itse saamiensa ohjeiden mukaan hyväksytyiltä palveluntuottajilta ja palveluntuottaja laskuttaa tuottamistaan palveluista kuntaa.

Miten yrittäjä hakeutuu palveluntuottajaksi

Onko yritykselläsi tai yhdistykselläsi tarjottavana palveluja, joista voisi olla apua lapsiperheen arjessa? Tai voisitko ajatella ottavasi jotain sellaista palveluvalikoimaasi? Toivomme mahdollisimman monenlaista palvelua tulevan tarjolle tähän palvelumalliin. Asiaa on lupa katsoa avarakatseisesti – niin tarjottavien palvelujen suhteen kuin toimijoiden suhteen. Palveluntuottajan ei tarvitse olla yritys, se voi olla esimerkiksi yhdistys tms. yhteisö. Yrittäjän/yhteisön on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin ja hänen on hoidettava eläketurvansa itse (YEL).

Palveluntuottajaksi hakeudutaan vastaamalla oheisesta linkistä avautuvaan kyselyyn.

Hakemus palveluntuottajaksi

Kunnasta saat vahvistuksen, tulitko hyväksytyksi palveluntuottajaksi. Teemme asiasta sopimuksen ja saat tarvittavat toimintaohjeet palveluntuottajana toimimiseen.

Haku palveluntuottajaksi on jatkuva eli voit hakeutua mukaan milloin vaan.

Uutiset

angle-left Tohmajärven kunta rajoittaa asiointia kunnan palvelutoimistoissa

Tohmajärven kunta rajoittaa asiointia kunnan palvelutoimistoissa

TIEDOTETTA PÄIVITETTY 17.3.2020.KLO 9:05 KIRJASTON AUKIOLON OSALTA

Tohmajärven kunta on tänään (16.3.2020) linjannut, että kunnan palvelutoimistojen ovet ovat lukittuina tiistaista 17.3.2020 eteenpäin. Asiakkaita pyydetään suosimaan sähköisiä kanavia ja puhelimitse tapahtuvaa asiointia. Henkilökohtaisesta asioinnista tulee sopia etukäteen puhelimitse. Hakemuksia ja vastaavia asiakirjoja voi palauttaa kunnan palvelutoimistojen postilaatikoihin. Tohmajärven kunnanviraston ovia ei lukita nettipisteen käytön mahdollistamiseksi, mutta asioinnista kunnanviraston henkilöstön kanssa tulee sopia ennakkoon. Tohmajärven kirjasto sulkee ovensa keskiviikkona 18.3.2020. Myös omatoimikäyttö on suljettu. Palautukset voi jättää kirjaston palautuslaatikkoon. Kunnan ruokapalvelut toimivat normaalisti (kouluruokailun osalta päivitämme tiedotetta myöhemmin). .

Tohmajärven kunnan tiloissa ei voi toistaiseksi järjestää kokouksia tai tilaisuuksia. Suunnitellut ja sovitut kunnan toimielinten kokoukset pidetään, mutta samalla tutkitaan myös vaihtoehtoisia järjestämistapoja.  Kunnan henkilöstöä on ohjeistettu välttämään kaikkea matkustamista ulkomaille. Toivomus on, että kunnan henkilöstö ei kävisi myöskään tankkausmatkoilla Venäjällä.

Tohmajärven kunta linjasi jo viime viikolla, että Tohmajärven liikuntahalli, kuntosali ja nuorisotila ovat suljettuina ainakin seuraavan kahden viikon ajan. Tietäväisen koulun iltakäyttö on lakannut ja kansalaisopiston kurssit ovat toistaiseksi keskeytetty. Keski-Karjalan musiikkiopisto tiedottaa mahdollisista muutoksista omassa toiminnassaan suoraan oppilaille tai oppilaiden huoltajille.

Sosiaali- ja terveyspalveluista sekä niistä tiedottamisesta vastaa Siun sote-kuntayhtymä. Ohjeistus löytyy osoitteesta: https://www.siunsote.fi/korona

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Olli Riikonen, puh. 040 105 4001, olli.riikonen@tohmajarvi.fi

Kehittämispäällikkö Anniina Kontiokorpi, puh. 040 105 4015, anniina.kontiokorpi@tohmajarvi.fi

PTV-sisältö