Vauvaperhetuki

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

Kunnassamme on hyväksytty perhe/lapsirahan maksamisesta tehdystä valtuustoaloitteesta syntynyt toimintamalli lapsiperheiden arjen tukemiseen. 1.1.2021 alkaen tohmajärveläisen vauvan perhe on oikeutettu tilaamaan erikseen hyväksytyiltä yrityksiltä kunnan maksamaa palvelua kotiin 500 €:lla vuoden kuluessa vauvan syntymästä. Etuus koskee myös vuonna 2020 lapsen saaneita perheitä ja he voivat hankkia palveluita vuoden 2021 loppuun saakka.

Kotiin ostettava palvelu voi olla esimerkiksi lastenhoitoapua, ruuanlaittoa, siivousta tai vaikka piha-alueiden hoitoa. Kotiin ostettavaa palvelua ei ole haluttu liian tarkkaan rajata, jotta erilaisille perheille jää tosiasiallinen valinnanmahdollisuus siitä, millainen palvelu ketäkin parhaiten auttaa. Mahdollisimman monen yrittäjän toivotaan hakeutuvat yhteistyöyrityksiksi. Kunta hyväksyy maksettavakseen vain työn osuuden.

Tavoitteena on ollut löytää malli, joka hyödyttäisi mahdollisimman paljon vauvaperhettä juuri kyseisessä elämäntilanteessa. Tällainen kunnan maksama kotiin saatava palvelu on saajalleen verotonta.

Miten vauvaperhe saa edun käyttöönsä

Kun Tohmajärvelle syntyy vauva, kunta saa tiedon siitä väestötietojärjestelmästä. Vanhempien ei itse tarvitse hakea etua, vaan kunta lähettää perheelle kirjeen, jossa tästä edusta kerrotaan. Kirjeessä on toimintaohjeet palveluiden käyttöön.

Vuonna 2020 syntyneiden vauvojen perheille kirjeet lähtevät 2021 alussa, heti kun palvelumalli saadaan käyttöön. Vuoden 2021 alusta alkaen kirjeet lähetetään kuukausittain syntyvien vauvojen tietojen päivityttyä väestötietojärjestelmään.

Perhe tilaa haluamansa palvelut itse saamiensa ohjeiden mukaan hyväksytyiltä palveluntuottajilta ja palveluntuottaja laskuttaa tuottamistaan palveluista kuntaa.

Miten yrittäjä hakeutuu palveluntuottajaksi

Onko yritykselläsi tai yhdistykselläsi tarjottavana palveluja, joista voisi olla apua lapsiperheen arjessa? Tai voisitko ajatella ottavasi jotain sellaista palveluvalikoimaasi? Toivomme mahdollisimman monenlaista palvelua tulevan tarjolle tähän palvelumalliin. Asiaa on lupa katsoa avarakatseisesti – niin tarjottavien palvelujen suhteen kuin toimijoiden suhteen. Palveluntuottajan ei tarvitse olla yritys, se voi olla esimerkiksi yhdistys tms. yhteisö. Yrittäjän/yhteisön on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin ja hänen on hoidettava eläketurvansa itse (YEL).

Palveluntuottajaksi hakeudutaan vastaamalla oheisesta linkistä avautuvaan kyselyyn.

Hakemus palveluntuottajaksi

Kunnasta saat vahvistuksen, tulitko hyväksytyksi palveluntuottajaksi. Teemme asiasta sopimuksen ja saat tarvittavat toimintaohjeet palveluntuottajana toimimiseen.

Haku palveluntuottajaksi on jatkuva eli voit hakeutua mukaan milloin vaan.

Uutiset

angle-left Korona-info KETIn asiakkaille

Korona-info KETIn asiakkaille

KETI on koonnut infon asiakkailleen korona-pandemian tiimoilta.

KETI-väki auttaa seudun yrityksiä selviämään korona-pandemian aiheuttamista haasteista. Ota yhteyttä, jos tarvitset apua! Noudatamme valtioneuvoston 16.3.2020 tekemiä päätöksiä ja suosituksia omassa toiminnassamme.

Palvelemme asiakkaitamme ajanvarauksen kautta.

Soita neuvonta-aika ja sovi, miten haluat asiasi hoitaa. Voit tavata yritysneuvojiamme tai asiantuntijoitamme KETIn toimistolla, etänä nettiyhteyksien kautta tai tavata muualla haluamassasi paikassa. Toimistomme ovet ovat pääsääntöisesti avoinna, mutta OTA ENSIN YHTEYTTÄ soittamalla tai sähköpostilla. Tapaamisiin vain TERVEENÄ!

VARAA AIKA:
Toimisto: 050 502 0367, keti@keti.fi
Yritysneuvoja: Pekka K. Vatanen, 050 367 7401, pekka.k.vatanen@keti.fi  

KETIn palveluseteli
on käytettävissä myös yrityksen kriisitilanteissa tarvittaviin asiantuntijapalveluihin. Neuvottele ja sovi setelin käytöstä etukäteen yritysneuvojamme kanssa. Harkinnanvarainen palveluseteli korvaa 50 % ja maksimissaan 500 euroa (+ alv) asiantuntijapalvelusta.

KETIn tilaisuudet ja koulutukset
on peruttu keväältä. Etäyhteyksin järjestettäviä tilaisuuksia voi tulla, mutta niistä tiedotetaan erikseen.

Päivitämme ohjeitamme
tilanteen mukaan, joten kannattaa seurata KETIn nettisivuja ja facebook-sivua.

 

LINKKEJÄ

Suomen Yrittäjät: jatkuvasti päivittyvä Kaikki koronasta -sivusto:
https://www.yrittajat.fi/yritt…/kaikki-koronasta-yrittajalle

Rahoitus/Pankit & Finnvera: neuvottele oman pankkisi kanssa lainojen lyhennysvapaista tai käyttöpääoman lisäämisestä. Finnvera tukee yrityksiä ja on varautunut yritysten lisärahoitukseen:
https://tinyurl.com/va44v4a

Verohallinto tukee yrittäjiä:
https://tinyurl.com/sk9ddoj

Yrityssuomen talousapu:
https://tinyurl.com/s3ddwne


MUISTAKAA KÄYTTÄÄ PAIKALLISIA PALVELUJA – ERITYISESTI NYT TARVITAAN EUROJA KIERTOON OMALLA ALUEELLA.

PIDETÄÄN HUOLTA TOISISTAMME!

PTV-sisältö