Sisältöjulkaisija

angle-left Yrittäjien Kuntabarometri on käynnissä - yrittäjien ääntä kaivataan!

Yrittäjien Kuntabarometri on käynnissä - yrittäjien ääntä kaivataan!

Suomen Yrittäjien kahden vuoden välein toteuttama Yrittäjien Kuntabarometri -kysely on nyt käynnissä. Vastausaikaa yrittäjillä on 31.3.2022 asti. Yrittäjien Kuntabarometrissa yrittäjät arvioivat oman kuntansa yrittäjämyönteisyyttä eri osa-alueilla.

Viimeksi Yrittäjien Kuntabarometri on toteutettu siis vuonna 2020. Pohjois-Karjalan Yrittäjät ja alueen paikallisyhdistykset ovat käyneet kyselyn tulokset läpi jokaisen kunnan ja kaupungin elinkeinotiimin tai vastaavan kanssa. Kahden vuoden ajan olemme nähneet ja osittain olleet mukana toteuttamassa niitä toimenpiteitä, joita kunnissa on viime kyselyn jälkeen tehty ja voimme sanoa, että Pohjois-Karjalassa on tehty paljon hyviä asioita yrittäjien toimintaedellytysten eteen. Maakuntana olemme olleet kahdessa edellisessä mittauksessa vuonna 2018 sijalla yksi ja vuonna 2020 sijalla kolme. Nyt tavoitteemme on nostaa Pohjois-Karjala ykköstilalle.

Tähän tarvitsemme jokaista yrittäjää ja heidän ääntänsä. Mitä kattavampi vastausmäärä, sitä paremmat ja vahvemmat työkalut saamme Pohjois-Karjalan yrittäjyysmyönteisyyden kehittämiseen entisestään. Yrittäjien tavoittamiseksi toivomme myös Pohjois-Karjalan kaupunkeja ja kuntia sekä muita toimijoita kannustamaan yrittäjiä vastaamaan kyselyyn. Kunnissa kannattaa nostaa esiin niitä toimenpiteitä, joita on viime kyselyn jälkeen toteutettu yrittäjien toimintaedellytysten parantamiseksi. Kunnat saavat kyselystä yrittäjiltään arvokasta tietoa kehittämistyöhön.

LISÄTIETOJA YRITTÄJIEN KUNTABAROMETRISTA JA VASTAUSLINKKI

Parhaiten kyselyssä menestyneet kunnat palkitaan toukokuussa Kunnallisjohdon seminaarissa Vaasassa. Silloin selviää myös se, miten pärjäsimme maakuntana.

Tehdään yhdessä Pohjois-Karjalasta yhtenäinen #yrittäjyysmaakunta.

Yrittäjyysterveisin:
Tuomo Turunen | puheenjohtaja | Pohjois-Karjalan Yrittäjät
Merja Blomberg | toimitusjohtaja | Pohjois-Karjalan Yrittäjät