Sisältöjulkaisija

angle-left UUSILLE ASUKKAILLE TUHAT EUROA VUONNA 2024

Uusille asukkaille tuhat euroa vuonna 2024

UUSILLE ASUKKAILLE TUHAT EUROA VUONNA 2024

Tohmajärvelle muuttavilla uusilla asukkailla on mahdollisuus saada hakemuksesta 1000 euroa. Rahan saadakseen on oltava uusi tohmajärveläinen. Hakijalla on myös oltava uusi työsuhde tohmajärveläiseen työnantajaan tai hän tekee etätyötä Tohmajärveltä käsin. Lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kuuden kuukauden vuokrasuhde tai hankittuna asuinkelpoinen kiinteistö kunnasta. Haku käynnistyy syyskuussa 2024, jotta kuntaan muuttavat uudet asukkaat pystyvät täyttämään hakuehdon.

-Kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Pakarinen kannustaa asuntoja vuokraavia tai kiinteistöjä myyviä tarttumaan tähän markkinointimahdollisuuteen. Myös työnantajien kannattaa vinkata tästä mahdollisuudesta rekrytoidessaan henkilöstöä.

Kunnanhallitus päätti kunnostaa Paavo Tapani Mikkoselta perinnöksi saamansa rivitalokaksion vuokrauskäyttöön. Kunnostamisessa hyödynnetään valtuutettu Tommi Pesosen kehittämisrahaa työvoiman houkuttelemiseksi viihtyisällä asumisella.

Kunnanhallitus kävi laajan keskustelun Värtsilän Pitäjäyhdistyksen hakemuksesta, jolla yhdistys esitti lähes 26.000 euron erääntyneiden maksujen kohtuullistamista ja lisäajan myöntämistä velan hoitamiseksi. Erääntyneelle maksulle oli aiemmin laadittu maksusuunnitelma, joka oli rauennut. Hallitus päätti käynnistää perintätoimet erääntyneen saatavan osalta.