Sisältöjulkaisija

angle-left Tohmajärvi sai muuttovoittoa

Tohmajärvi sai muuttovoittoa

 

Tohmajärven kunta on ennakkotietojen perusteella saanut viime vuonna muuttovoittoa. Nettolisäystä on kahdeksan henkeä. Tapaus on historiallinen, sillä edellisen kerran näin on päässyt käymään vuonna 1993, jolloin kokonaismuutto oli plussalla 10 hengen verran. Pohjois-Karjalassa muuttovoittoa saivat Tohmajärven lisäksi vain Joensuu, Nurmes ja Lieksa. Kokonaisväkiluku kasvoi vain Joensuussa ja Kontiolahdella.

Tohmajärvelle muuttajia tuli kotimaan muista kunnista 197 ja ulkomailta 13. Muuanne kotimaahan lähtijöitä oli 195 ja ulkomaille seitsemän. Nettomääräisesti kasvua tuli kotimaasta kaksi ja ulkomailta kuusi asukasta.

Kuntaan syntyi 28 lasta, mikä oli sama määrä kuin vuonna 2019. Väestötappiota kertyi ainoastaan kuolleisuuden kautta. Tohmajärveläisiä kuoli viime vuonna 86. Kuolleisuus oli suurempaa edellisen kerran vuonna 2008.

Tohmajärveläisiä oli Tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan 4312, missä on vähennystä vuoden takaiseen 49 asukasta. Tohmajärven väestötappio on 2000-luvulla ollut tätä pienempi vain vuosina 2011 ja 2013.