Sisältöjulkaisija

angle-left Tohmajärvi Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestäjäkunnaksi

Tohmajärvi Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestäjäkunnaksi

Tohmajärven kunta

 

Tiedote 18.3.2021

 

Maatalousyrittäjien ja turkistuottajien lomituspalvelujen hallintoa uudistetaan alueita yhdistämällä. Työtä on valmisteltu sosiaali- ja terveysministeriön ja Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen (Mela) johdolla.

Mela on päätynyt ratkaisuun, missä Tohmajärvi valittiin koko Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestäjäkunnaksi. Lomitushallinnon sijainnista olivat kiinnostuneita kaikki nykyiset paikallisyksiköt, Liperi, Nurmes ja Tohmajärvi.

Mela teki ratkaisunsa toiminnallisten ja taloudellisten kriteerien perusteella. Tohmajärvi oli Pohjois- Karjalan nykyisistä paikallisyksiköistä kustannustehokkain. Tohmajärvellä on myös tehty jatkuvaa kehittämis- ja uudistamistyötä lomituspalvelujen toiminnan kehittämiseksi. Lomituspäällikkö Salla Heinonen on kuulunut pysyvänä asiantuntijana sosiaali- ja terveysministeriön maatalouslomituksen hallintomalleja tarkastelemaan työryhmään.

Ratkaisun myötä lomituksen käytännön järjestelyihin ei tule muutoksia, vaan kyse on ainoastaan hallinnon ratkaisusta. Lomituspalveluohjaajat sekä lomittajat jatkavat työskentelyään omilla alueillaan. Tulevalla Pohjois-Karjalan lomituspalvelualueella on vuonna 2020 lomitettu 36053 lomituspäivää, lomituspalvelujen käyttäjiä oli 711 henkilöä. Vakituisia maatalouslomittajia lomituspalvelualueilla oli yhteensä 143 henkilöä.

Mela irtisanoo kuntien kanssa voimassa olevat toimeksiantosopimukset päättymään vuoden 2022 loppuun. Yhdistymisprosessin suunnittelu käynnistyy huhtikuun aikana.

Tohmajärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Pakarinen iloitsee maaseutukunnan mahdollisuudesta vahvistaa elinvoimaa ja vaikuttaa maatalousyrittäjien hyvinvointiin.

Samalla Tohmajärven kunta tiedostaa edelleen kasvavana työnantaja asiantuntevien resurssien turvaamistarpeen myös tukitoimintojen osalta.

Julkaisuvapaa heti.

Lisätietoja:

Salla Heinonen

lomituspäällikkö

Puh. 040 105 4040

salla.heinonen@tohmajarvi.fi