Sisältöjulkaisija

angle-left TOHMAJÄRVI AVAA OVET INNOVAATIOILLE – VAUHDISTA KUNNAN ENSIMMÄINEN UUSI TEKNOLOGIATULOKAS

TOHMAJÄRVI AVAA OVET INNOVAATIOILLE – VAUHDISTA KUNNAN ENSIMMÄINEN UUSI TEKNOLOGIATULOKAS

Pohjois-Karjalan luonto, hyvät yhteydet, aktiivinen ja vetovoimainen kunta asua sekä yrittää on kokonaisuus johon Tohmajärven kunnan päättäjät uskovat. Uuden äärellä oleva kunta avaa nyt ovet niin perheille kuin yritykselle ja aloittaa matkan kohti entistä vetovoimaisempaa asuinympäristöä. Tavoite on asetettu korkealle – Tohmajärvi tähyää lumiliikunnan, hyvinvoinnin ja aktiivisen elämäntavan parissa ”know how” - ja innovaatiojohtajaksi niin olemassa oleville kuin kokonaan uusille yrityksille.

Maailman johtava suksivoiteiden valmistaja Vauhti muuttaa Joensuusta Tohmajärvelle

Marraskuisen tehtaan tulipalon myötä uuden tuotantolaitoksen tarpeeseen ajautunut Vauhti Speed Oy ja Tohmajärvi löysivät toisensa nopeasti. Tohmajärvellä jo pidemmän aikaa käynnissä ollut kehitysohjelma vetovoimaisten yritysten saamiseksi kuntaan sai kirjaimellisesti vauhdikkaan lähdön, kun Vauhti Speed etsi uusia toimitiloja Pohjois-Karjalan alueelta. ”Otimme pian tulipalon jälkeen yhteyttä Vauhtiin ja tarjosimme Tohmajärveltä olemassa olevia tiloja, jotka eivät kuitenkaan olleet sopivia tarpeisiin. Kuntastrategiassa olimme juuri linjanneet, että Tohmajärven kunnalla on mahdollisuus myös rakentaa toimi- ja liiketiloja mielenkiintoisille yrityksille, joten tästä kaikki lähti”, toteaa Tohmajärven kunnan kehittämispäällikkö ja Tohmajärven Yrityspalvelut Oy:n toimitusjohtaja Anne-Maarit Hyttinen.

Maailman johtaviin suksivoidevalmistajiin kuuluva Vauhti edustaa Suomessa ja Baltiassa Fischer ja One Way -tuotemerkkejä ja lisäksi myös Ruotsissa One Way -tuotemerkkiä. Yhtiö lukeutuu kansainvälisesti talviurheilualan johtavien kasvuyritysten joukkoon. ”Vauhdin tavoite olla sarallaan maailman paras ja innovatiivisin on meidänkin visiomme ja siksi haluamme avata uusia yhteisiä projekteja”, sanoo Tohmajärven vt. kunnanjohtaja Mikko Löppönen.

Vauhti Speed Oy ja Tohmajärven kunta ovat sopineet joulukuun lopun ja tammikuun alun aikana yksityiskohtaisesta suunnitelmasta ja joensuulaisyhtiön muuttamisesta Tohmajärvelle sekä uuden voidetehtaan rakentamisesta kunnan alueelle.

Maineikas urheilukunta tarjoaa parhaat puitteet johtavalle lumiliikuttajalle

Tohmajärvi on ja tohmajärveläiset tunnetaan sisusta ja tahdosta ympäri urheilevaa maailmaa. Sinivalkoinen hiihtoikoni Siiri Rantanen ja suomalaisen sisun sekä tahdonvoiman ruumiillistuma Seppo Räty ovat näyttäneet, mihin itärajan tuntumasta voi halutessaan päästä.

Urheilu ja aktiivinen elämäntapa ovat merkittävä osa tulevaisuuden Tohmajärveä. Vauhdin muutto kuntaan tuo mukanaan uutta positiivista kansallista ja kansainvälistä vipinää mukanaan. ”Uskomme, että maailman johtavan suksivoidetehtaan mukana saadaan kuntaan uusia osaajia tehdasrakentamisesta teknokemiaan, mutta myös lisää aktiviteetteja tohmajärveläisten arkeen”, kertoo kehittämispäällikkö ja toimitusjohtaja Hyttinen.

Tohmajärveltä löytynyt teollisuustontti vastaa kooltaan ja sijainniltaan täydellisesti tarpeitamme ja voimme rakentaa tavoitteidemme mukaisesti maailman ekologisimman, tehokkaimman ja turvallisimman voidetehtaan”, toteaa Vauhti Speed Oy:n toimitusjohtaja Esa Puukilainen ja jatkaa:

”Tohmajärven kunnan palvelut latuverkosta alkaen tarjoaa meille logistisesti hyvän tehdaspaikan lisäksi loistavat olosuhteet niin tuotteiden testaukseen kuin niiden markkinointiin”.

Maailman ensimmäinen suksikirjasto Tohmajärvelle

Muuton ja yhteistyön myötä Vauhti Speed Oy tuo ensimmäisenä maailmassa kunnallisen suksikirjaston Tohmajärvelle. ”Me haluamme pitää huolta kansalaisten lumiliikuntataidoista tulevien sukupolvien osalta, mutta pitää myös huolta niistä tohmajärveläisistä, jotka ovat aikoinaan itse tervanneet puusuksiaan. Nyt hekin saavat nauttia lumiliikunnannasta parhaiden välineiden ja viimeisimmän teknologian avittamina Pohjois-Karjalan vaaramaisemissa”, sanoo toimitusjohtaja Puukilainen.

Unelma: Tohmajärvestä lumen piilaakso

Tohmajärven vt. kunnanjohtaja Mikko Löppönen näkee Vauhdin muutossa valtavia mahdollisuuksia. Me saamme kuntaan yhden maailman parhaista toimijoista, joka varmasti houkuttelee perässään myös muita kaltaisiaan innovatiivisia toimijoita. En näe mahdottomana, että Tohmajärvi asemoitusi lumiliikunnan ”piilaaksoksi”, joka houkuttelee innovaatioiden kehittäjiä ja tuotekehittäjiä inspiroivaan ympäristöön niin Suomesta kuin ulkomailta tekemään työtä ja elämään paikkakunnalle, jossa myös osaajien ja työntekijöiden perheet viihtyvät”, päättää Löppönen visioinnin.

Tohmajärven kunnan ja Vauhti Speed Oy:n yhteistyön pääkohdat

  • Tohmajärvi on noin 4200 asukkaan kunta Pohjois-Karjalassa 50 km Joensuusta etelään 
  • Vauhti Speed Oy rakennuttaa uuden voidetehtaan Tohmajärvelle
  • Uusi tehdas sijoittuu Sukkela Business Centerin alueelle valtatie 6 kupeeseen 30 km Joensuusta
  • Tehtaan arvioitu valmistumisaika on 30.8.2022
  • Kiinteistön rakennuttaa ja omistaa Tohmajärven Yrityspalvelut Oy
  • Kiinteistön suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Sarpaneva Oy sekä rakennuttaja
  • Vauhti Speed Oy, Vauhti Technologies, Fischer ja One Way työllistävät 23 henkeä
  • Yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto tulevalla tilikaudella on n. 15 meur
  • Suksikirjasto avataan elokuussa Tohmajärvelle

 

Tiedotustilaisuuden tallenteen löydät täältä: https://www.youtube.com/watch?v=kUz2bNyLnUo

 

Lisätietoja:

Tohmajärven kunta

Vt. kunnanjohtaja Mikko Löppönen

Puh. +358 40 105 4001

mikko.lopponen@tohmajarvi.fi

 

Vauhti Speed Oy

Toimitusjohtaja Esa Puukilainen

Puh. +358 50 331 7101

esa.puukilainen@vauhti.fi

 

Tohmajärven Yrityspalvelut Oy

Toimitusjohtaja

Tohmajärven kunnan kehittämispäällikkö

Anne-Maarit Hyttinen

Puh. +358 40 105 4013

anne.hyttinen@tohmajarvi.fi

 

Vauhti Speed Oy

Liiketoimintajohtaja Martti Uusitalo

Puh. +358 50 510 1480

martti.uusitalo@vauhti.fi