Sisältöjulkaisija

angle-left TOHMAJÄRVEN KUNNALLE UUSI GRAAFINEN ILME, NETTISIVUT JA JÄTTIMAINOSTAULU

Tohmajärven kunnalle uusi graafinen ilme, nettisivut ja jättimainostaulu

TOHMAJÄRVEN KUNNALLE UUSI GRAAFINEN ILME, NETTISIVUT JA JÄTTIMAINOSTAULU

Tohmajärven kunta on uudistanut graafisen ilmeensä. Suunnittelusta on vastannut tohmajärveläinen taidegraafikko ja kuvataiteilija Kaisa Jussila. Kunnanhallitus hyväksyi graafisen ohjeiston vuoden viimeisessä kokouksessaan maanantaina 17.12.

Graafisen ilmeen myötä kunnan viestinnässä käytettävä värimaailma uudistuu. Ehkäpä tällaisiin tiedotteisiinkin saadaan jatkossa enemmän väriä. Kuntatunnuksena käytetään Tohmajärven kuntakukkaa, joka on harvinainen lehtoukonhattu. Graafisen ilmeen päävärit ovat sinipunainen (violetti) ja vihreä. Korostusväreinä toimivat oranssinpunainen ja harmaa. Kunnan tunnuslauseena käytetään jo kuntastrategian yhteydessä hyväksyttyä Tohmajärvi – tolokku ja toimelias.

Uudet nettisivut avataan torstaina 20.12.

Myös kunnan internet-sivut uudistuvat. Uudet sivut julkaistaan torstaina 20. joulukuuta. Sivuja tullaan täydentämään ja kehittämään julkaisun jälkeenkin. Julkaisualusta on yhteinen muiden Pohjois-Karjalan kuntien kanssa, mutta kukin kunta on räätälöinyt sivuston rakenteen ja ulkoasun omanlaisekseen.

Tohmajärven sivuilla erityistä huomiota on tarkoitus kiinnittää tietojen ajantasaisuuteen niin, että kuntalainen, vapaa-ajanasukas, vierailija tai yrittäjä löytää tärkeimmät tiedot suoraan verkkosivuilta. Sivujen ylläpidosta vastaa kukin toimiala omalta osaltaan.

Kunta muuttuu myös verkossa entistä kasvollisemmaksi, sillä monet kunnan asiakaspalvelutehtävissä työskentelevät on valokuvattu ja kuvat liitetty sivujen yhteystietoihin.

Kunnan ajankohtaisviestintää tehdään paljon myös facebookin kautta. Näitä sisältöjä näkee jatkossa myös nettisivuilla. Kunnan yleisten sivujen lisäksi kansalaisopistolla, musiikkiopistolla, kirjastolla sekä nuoriso- ja liikuntatoimella on omat facebook-sivustonsa. Lisäksi kunta hyödyntää viestinnässään seurattuja paikallisia facebook-ryhmiä ”Tohmis rulettaa” ja ”Tohmajärven Suakkunat”.

Jättimainostaulu Reijolaan

Eikä tässä vielä kaikki. Kunta on vuokrannut jättimainostaulun valtateiden 6 ja 9 varrelta Reijolasta kolmen vuoden sopimuksella. Tohmajärven ensimmäinen mainos on julkaistu tekstillä ”Enemmän samalla rahalla” ja se on nähtävissä Joensuusta etelään päin ajettaessa. Sillä halutaan viestiä mm. Tohmajärven edullisista tonteista ja asunnoista, väljyydestä ja elämän laadusta. Kyltin kohdalta on Tohmajärven alueelle vain noin 20 minuutin ja 26 kilometrin ajomatka. Markkinointiviestiä tullaan päivittämään aika ajoin.