Sisältöjulkaisija

angle-left Taideteoskilpailu - luonnokset 15.9.2021 klo 16 mennessä

Taideteoskilpailu - luonnokset 15.9.2021 mennessä

Tohmajärven kunta kutsuu pohjoiskarjalaisia taiteilijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan taideteokset Tohmajärven kirjaston seiniin (3 kpl). Teosten tulee soveltua julkiseen tilaan käyttäjien ikäryhmät huomioon ottaen.

Kirjasto on uudisrakennus ja se otettiin käyttöön helmikuussa 2021. Sen näyttävistä, korkeista ikkunoista on näkymä kirjaston aikuistenosastolle ja yläkertaan vievään puuportaikkoon ja seinään, johon yksi teoksista sijoitetaan.

Kilpailuun voivat osallistua henkilöt yksin, työparina tai työryhmänä. Tohmajärven sivistyslautakunta päättää ehdotusten perusteella toteutettavat teokset. Ehdotukset lautakunnalle valitsee raati, johon kuuluu mm. kunnanjohtaja, sivistysjohtaja ja kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja.  Valinta tehdään 30.9.2021 mennessä. Toteutusaika on vuoden 2021 loppuun asti.

Kolme luonnoskokonaisuutta palkitaan (500 €/taiteilija/työpari/työryhmä), joista valitaan soveltuvimmat teokset. Teosten toteuttamiseen on varattu 12 000 € (4 000 €/teos), joka voi kohdistua yhdelle tai useammalle taiteilijalle/työparille/työryhmälle riippuen toteutettavien teosten määrästä. Palkkio sisältää sekä materiaalit, että välineet teosten suunnitteluun, valmistamiseen sekä kiinnittämiseen seinälle. Teokset voidaan myös maalata suoraan seinälle, jolloin pohjustamiseen liittyvät kustannukset kuuluvat taiteilijalle.

Maalattavat seinät ovat kooltaan seuraavat: aikuistenosasto 3,2 x 3 m, lastenosasto 5,2 x 2,6 m ja portaikko 5,2 x 2,5 m (madaltuu). Seinämateriaali on betoni. Seiniin voi käydä tutustumassa paikan päällä kirjaston aukioloaikojen puitteissa.

Osallistujia pyydetään lähettämään ehdotuksensa ja yhteystietonsa 15.9.2021 klo 16 mennessä osoitteeseen koulutoimisto@tohmajarvi.fi. Ehdotukset tulee olla jpg- tai pdf- muodossa.

Lisätietoja 16.8.2021 lähtien: