Sisältöjulkaisija

angle-left Taajamajunakysely käynnissä yhteyksistä Joensuu–Nurmes ja Joensuu–Pieksämäki

Taajamajunakysely käynnissä yhteyksistä Joensuu–Nurmes ja Joensuu–Pieksämäki

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto selvittää kuntien aloitteesta taajamajunien käyttöä ja kehittämistarpeita yhteysväleillä Joensuu–Nurmes–Joensuu sekä Joensuu–Pieksämäki–Joensuu.

 

Helmikuun puolessavälissä kartoitimme yhteysvälien todellisia matkustajamääriä yhden viikon ajan yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston maantieteen, yhteiskuntamaantieteen ja ympäristöpolitiikan opiskelijoiden ainejärjestön Tombolo ry:n kanssa.

 

Nyt käynnistettävän kyselyn kautta syvennetään tietoa taajamajunien käytöstä ja potentiaalista. Kysely on suunnattu erityisesti kyseisten taajamajunien käyttäjille, mutta siihen voivat vastata myös muut, joita kysely kiinnostaa.

 

Selvityksessä kartoitetaan näkemyksiä yleisesti taajamajunamatkustamisen nykyisestä käytöstä, vuorotarjonnasta, palveluista ja aikatauluista mutta myös tulevaisuuden käytön näkymistä sekä kehittämistarpeista esimerkiksi uusille junapysäkeille.

 

Kysely on avoinna maanantaihin 8.3.2019 kello 12 saakka osoitteessa pohjois-karjala.fi/taajamajunakysely. Vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

 

Lisätiedot: Pasi Pitkänen, aluesuunnittelupäällikkö, p. 0400 832 572, pasi.pitkanen@pohjois-karjala.fi