Maa-aineslain 4 §:n mukaisen maa-ainesluvan myöntäminen

Maa-aineslain 4 §:n mukaisen maa-ainesluvan myöntäminen

Kuulutus

Sisältöjulkaisija

angle-left Potsipäiviä vietetään Tohmajärvellä juhannuksen jälkeisellä viikolla

Potsipäiviä vietetään Tohmajärvellä juhannuksen jälkeisellä viikolla

TIEDOTE 19.6.2019

Potsipäiviä vietetään Tohmajärvellä juhannuksen jälkeisellä viikolla

Perinteisiä Tohmajärven Potsipäiviä vietetään 24.6.-1.7.2019. Tapahtuma on Tohmajärven kunnan, yrittäjien, pitäjäseurojen, eri yhdistysten, kylien ja kuntalaisten yhteisvoimin toteuttama pitäjäjuhla, joka on saanut nimensä Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa -näytelmän porsaasta, potsista. Potsiviikolle on koottu runsas ja monipuolinen ohjelma, joka sopii kaikenikäisille ja pitää sisällään liikuntaa, kulttuuria ja musiikkia moneen makuun. Potsipäiviä on vietetty Tohmajärvellä jo vuodesta 1974.

Sirkusta, työpajoja ja musiikkia

Maanantaina 24.6. Tohmajärven liikuntahallilla nähdään Itä-Suomen alueellisen sirkuskoulun päätöskiertue, jossa nuoret sirkustaitelijat esiintyvät, ja tämän jälkeen opastavat lapsia ja nuoria sirkusharrastuksen pariin sirkuspajassa.

Lasten potsipäivää vietetään torstaina, jolloin Nymanin kenttä avataan lasten olympialaisten merkeissä. Nymanin museoalueella järjestettävässä museomylläkässä lapset pääsevät muun muassa taiteilija Emmu Johanssonin vetämään taidetyöpajaan sekä jonglöörikouluun. Kesäteatterilla esiintyy lastenmusiikkiorkesteri Loiskis.

Käsityöharrastajia hellitään tänä vuonna muun muassa taiteilija Laura Ruotsalaisen vetämien lasten ja aikuisten paperityöpajojen sekä Taitokeskuksen järjestämien virkattu tiskirätti -pajan ja yhteisökudonnan merkeissä.

Musiikkia on tarjolla moneen makuun. Perjantai-iltana 28.6. Tohmajärven kesäteatterilla on mahdollisuus nauttia viime talvena jättisuosion saaneen Viulunsoittaja katolla -musikaalin antimia konsertin merkeissä. Rock-henkisempää musiikkia tarjoillaan perjantaina järjestettävässä Potsirockissa, jossa esiintyvät Simo & Lentojätkät, Teresa Banks, Hannu Tikkanen & Sinner’s Soul sekä Bilebändi Buusti. Perinteisiin lavatansseihin pääsee lauantaina Huviniemen lavalla, jossa tahteja tarjoaa Finrex. Tansseissa on 50-luvun teema ja paras asu palkitaan.

Torilla markkinahumua ja ohjelmaa koko perheelle

Potsitoria vietetään lauantaina 29.6. Torilla on kattava tarjonta myyjiä, pomppulinna ja muuta puuhaa lapsille. Torilavalla on ohjelmaa klo 10-15. Esiintymässä ovat muun muassa Tyllikkäät ry:n Pin up -tytöt villin idän tyyliin sekä venäläinen SERDOPOL-tanssiryhmä. Musiikkia torilla esittävät Matilda Nikkinen ja Keski-Karjalan musiikkiopiston Torvikopla. Ohjelmassa on myös tervehdyksiä, Tohmajärven Yrittäjät ry:n järjestämät maalaiskisat ja selviäähän lopulta myös, kuka tänä vuonna saa potsin arvonimen itselleen.

Unelmien uimaranta ja kesäteattereiden kaudet avataan

Sunnuntaina 30.6. avataan virallisesti Unelmien uimaranta Kirkkoniemessä, joka on kunnostettu Tohmajärven vedenlaadun parantamiseen tähtäävän hankkeen yhteydessä. Sunnuntaita siivittävät myös Tohmajärven kesäteatterin ”Kuka kumma kuuluisuus” ja Värtsilän kesäteatterin ”Vallaton Vihtori” ensi-illat. Maanantaina 1.7. Tohmajärven kesäteatterilla nähdään myös Maarianvaaran kesäteatterin vierailunäytös ”Rakas lurjus”.

Tiedote on vapaa julkaistavaksi heti.

 

Lisätietoja:

Koko ohjelma Tohmajärven kunnan sivuilla

Potsipäivien facebook-sivu, jossa ajankohtaista tiedostusta: https://www.facebook.com/potsiviikko/

kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Liisa Mäenpää, puh. 040 105 4110

Kehittämispäällikkö Anniina Kontiokorpi, puh. 040 105 4015 (tavoitettavissa 23.6.2019 asti)

 

Kuvakkain Oy:n kuvia vuoden 2018 potsipäiviltä: https://tohmajarvenkuvat.kuvat.fi/kuvat/KuvakKain+Oy+2018-2019/ (Mainitsethan kuvaajana Kai Pitkänen/Kuvakkain Oy)