Sisältöjulkaisija

angle-left Palveluntuottajia vauvaperhetukeen haetaan

Palveluntuottajia vauvaperhetukeen haetaan

Tohmajärven kunnassa on hyväksytty toimintamalli vauvaperheiden arjen tukemiseen. 1.1.2021 alkaen tohmajärveläisen vauvan perhe on oikeutettu tilaamaan erikseen hyväksytyiltä yrityksiltä kunnan maksamaa palvelua kotiin 500 €:lla vuoden kuluessa vauvan syntymästä. Etuus koskee myös vuonna 2020 lapsen saaneita perheitä ja he voivat hankkia palveluita vuoden 2021 loppuun saakka.

Kotiin ostettava palvelu voi olla esimerkiksi lastenhoitoapua, ruuanlaittoa, siivousta tai vaikka piha-alueiden hoitoa. Kotiin ostettavaa palvelua ei ole haluttu liian tarkkaan rajata, jotta erilaisille perheille jää tosiasiallinen valinnanmahdollisuus siitä, millainen palvelu ketäkin parhaiten auttaa. Mahdollisimman monen yrittäjän ja yhteisön toivotaan hakeutuvat yhteistyöyrityksiksi ja valikoimaan halutaan monenlaisia palveluja. Kunta hyväksyy maksettavakseen vain työn osuuden.

Haku palveluntuottajiksi on avautunut. Kunnan nettisivuilta löytyy kysely, johon vastaamalla palveluntuottajaksi voi hakeutua. Palveluntuottajan ei tarvitse olla yritys, se voi olla myös esimerkiksi yhdistys tms. yhteisö. Yrittäjän/yhteisön on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin ja hänen on hoidettava eläketurvansa itse (YEL). Kunta hyväksyy palveluntuottajat ja tekee sopimukset toimintaohjeineen. Perhe tilaa haluamansa palvelut itse saamiensa ohjeiden mukaan hyväksytyiltä palveluntuottajilta ja palveluntuottaja laskuttaa niistä kuntaa.Haku palveluntuottajaksi on jatkuva eli jatkossa mukaan voi hakeutua milloin vaan. 

Lisätietoa verkkosivuiltamme kohdasta vauvaperhetuki

Suora linkki hakemukseen palveluntuottajaksi