Sisältöjulkaisija

angle-left Miljoona roskapussia -kampanja

Miljoona roskapussia -kampanja

Viime vuonna kampanjassa kerättiin yli 200 000 pussillista roskaa. Nyt kasvatamme pottia, ja tähtäämme miljoonaan roskapussiin! Kerää roskat reitiltäsi ja merkitse ne roskalaskuriin.

Klikkaa itsesi roskalaskuriin tästä!

Tänä keväänä haastamme suomalaiset jo toistamiseen keräämään miljoona pussillista roskia! Näihin siivoustalkoisiin on lupautunut mukaan jo 177 kuntaa ja kaupunkia sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä. Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola.

Kampanja alkaa maanantaina 15.4.2024 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.

Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen huolimatta siitä, onko oma asuinpaikkakunta kumppanina. Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tule siis mukaan yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa!

Kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri päivittyy kerran päivässä 15.4. klo 9 alkaen. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia.

Viime vuoden kampanjassa kerättiin viisi miljoona litraa roskaa

Vuoden 2023 Miljoona roskapussia -kampanjassa kerättiin yhteensä noin viisi miljoonaa litraa roskaa, eli 210 000 roskapussillista. Tänä vuonna pottia on tarkoitus kasvattaa aina miljoonaan roskapussiin asti!

Viime vuonna ahkerimmat roskankerääjät suhteessa kunnan väkilukuun löytyivät Pelkosenniemeltä. Ehkäpä tänä vuonna juuri sinun kotipaikkakuntasi kirii voittoon?

Kampanjan kumppanit kannustavat osallistumaan

Kampanjan kumppanit jakavat tietoa kampanjasta, innostavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan ja merkitsemään kerätyt roskapussit roskalaskuriin sekä järjestämään siivoustempauksia mahdollisuuksiensa mukaan.

Kampanjassa kerättyjä roskia varten on liiketalo Troikan takapihalle (os. Kauppakatu 5, 82600 Tohmajärvi) varattu kaksi 660 litran jäteastiaa. Astioihin saa viedä vain Miljoona-roskapussia kampanjan tiimoilta kerättyjä roskia.
Suojakäsineitä ja roskapusseja voi hakea veloituksetta Tohmajärven kunnanvirastolta (os. Järnefeltintie 1, 82600 Tohmajärvi) maanantaista 15.4. alkaen.
Jos roskia kerää Väyläviraston hallinnoimien teiden varsilta (mm. Sininentie, Tehdastie, Kiteentie ja Purtovaarantie) pitäisi henkilöllä olla suoritettuna Tieturva 1 -kortti. Jos roskia kerää porukalla, riittää että yhdellä henkilöllä on kortti suoritettuna. Kortin saa suoritettua veloituksetta netissä https://vayla.fi/palveluntu…/koulutukset/tieturvakoulutukset