Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatiedote 11.9.2020

Koronapandemian vaikutukset kunnan toimintoihin

THL:n suositus kasvomaskin käytöstä joukkoliikenteessä astui voimaan 10.9.2020 

Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella suositellaan yli 15-vuotiaita kansalaisia käyttämään kasvomaskia toisten ihmisten suojaamiseksi joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää. Suosituksella pyritään ehkäisemään riskejä, jotka syntyvät, kun toisilleen ennestään tuntemattomat ihmiset kohtaavat julkisissa liikennevälineissä. Maskisuositus ei koske työyhteisöjä ja koulukyytejä. Siun Soten järjestämä kasvomaskien jakelu vähävaraisille toimii Nurkkalassa (Tohmajärven Nurkka ry, Maiju Lassilan tie 2).

Siun Soten tiedote kasvomaskisuosituksesta

 

Kaikkien suositellaan lataavan älypuhelimiinsa Koronavilkku-sovellus

Sovellus ladataan sovelluskaupasta (GooglePlay, AppStore tms). Jos sovellus ilmoittaa mahdollisesta altistumisesta, se antaa myös toimintaohjeet jatkoon. Lisätietoa Koronavilkusta.

 

Koronaepidemian vaikutukset kunnan toimintoihin ovat vähäiset. Toiminnot pyörivät pääasiassa normaalisti, toki koronaohjeistuksia noudattaen.

 

 1. Koulua käydään tavalliseen tapaan lähiopetuksessa. Koulu tiedottaa oppilaita ja huoltajia koulunkäyntiin liittyvissä asioissa Wilman kautta.
 2. Varhaiskasvatuksen yksiköt (päiväkodit ja perhepäivähoito) sekä esiopetus ovat normaalisti toiminnassa. Henkilöstöä ja huoltajia on tiedotettu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestämisen osalta käytännön toimintaohjeilla.
 3. Tohmajärven kuntosali on avoinna ma–pe klo 8–20. Kävijöiden toivotaan kirjaavan käyntinsä salilla olevaan vihkoon mahdollisen altistumisen jäljittämiseksi. Käsidesiautomaatti on käytössä. 
 4. Liikuntahalli on käytössä vain varatuilla vuoroilla. Turhaa oleskelua hallilla on vältettävä. Käsidesiautomaatti on käytössä.
 5. Nuorisotila Stoppi on avoinna normaalisti, hygieniasuosituksia noudattaen.
 6. Tohmajärven kansalaisopiston opetus alkaa pääosin viikolla 37. Lisäryhmiä on perustettu ja ryhmäkokoja on pienennetty, jotta turvavälit voidaan säilyttää. Kädet pestään tai käytetään käsihuuhdetta ennen kurssin alkua. Kurssille voi osallistua vain terveenä ja oireettomana. Koronatestin tulosta odottaessa ei voi osallistua kurssille. Lähikontaktien vähentämiseksi suositellaan, että opetus- ja odotustiloihin tullaan, kun opetus alkaa ja poistutaan ripeästi kun opetus loppuu.
 7. Kirjasto on avoinna normaali aukioloajoin: ma ja ke klo 12-19 ja ti, to ja pe klo 10-15. Omatoimilehtisali on käytössä. Lainausautomaatin käyttöä suositellaan. Käytä käsihuuhdetta ja huolehdi turvaväleistä asioidessasi kirjastossa. Turhaa oleskelua vältetään. Kirjastoautossa voi asioida neljä asiakasta kerrallaan. Kotipalveluasiakkaille tuomme kirjat asiakkaan ovelle.
 8. Keski-Karjalan musiikkiopisto aloitti syyslukukauden normaalissa lähiopetuksessa 19.8. Kaikissa toimipisteissä noudatetaan tarkkoja menetelmiä epidemian hillitsemiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi. Lisätietoa musiikkiopiston varautumisesta epidemiatilanteessa löytyy musiikkiopiston verkkosivuilta. Musiikkiopisto on tiedottanut ja tiedottaa oppilaita ja heidän huoltajiaan muutoksista suoraan.
 9. Kuntouttava työtoiminta toimii normaalisti, myös ryhmämuotoisena.
 10. Tohmajärven kunnan tiloissa voi toistaiseksi järjestää kokouksia ja tilaisuuksia. Kunnan toimielinten kokoukset pidetään normaalisti. Käsidesiautomaatti on käytössä.
 11. Kyytitakuukyydit toimivat normaalisti
 12. Siun soten Korona-sivustolta löytyy terveydenhuoltoa koskeva ajantasainen toimintaohjeistus.
 13. Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI:n sivuilta löytyy tietoa yrityksille tarjottavasta avusta poikkeuksellisessa tilanteessa: Korona-info yrityksille

 

Kauppaliikkeet tarjoavat omia maksullisia ostosten keräily- ja toimituspalveluitaan, joista voi kysellä tarkemmin: K-market Tiilikainen puh. 040 835 7938 ja S-market Tohmajärvi puh. 010 762 2760

Niin Suomi kuin Venäjäkin rajoittavat maahantuloa. Rajavartiolaitoksen ohjeet rajanylitykseen löydät täältä

 

Kaikkien tulee muistaa seuraavat toimintaohjeet koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi:

 • Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.
 • Lähikontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, pidä vähintään 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
 • Älä kättele äläkä halaile
 • Flunssan oireissa tai muutoin sairaana ei saa mennä töihin, kouluun, varhaiskasvatukseen tai asioimaan.
 • Jos sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota yhteyttä terveydenhuoltoon.

 

Tohmajärven kunnan johtoryhmä seuraa jatkuvasti tilannetta ja viranomaistiedotusta ja tiedottaa edelleen kuntalaisia ja henkilöstöä.