Sisältöjulkaisija

angle-left Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi sopimukseen Business Joensuun kanssa

Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi sopimukseen Business Joensuun kanssa

Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven kunnat ovat tehneet palvelusopimukset Business Joensuun kanssa. Jatkossa Business Joensuu tarjoaa näiden kuntien eri vaiheissa oleville yrityksille elinkeino- ja yrityspalveluita. Sopimukset kattavat koko Business Joensuun palveluvalikoiman.

Business Joensuu tulee perustamaan jokaiseen uuteen sopimuspalvelukuntaan oman palvelupisteen. Kuhunkin kuntaan tullaan nimeämään kuntavastaava, joka on keskeisin yhteyshenkilö alueen yritysten ja yritystoimintaa käynnistävien henkilöiden ja kunnan johdon suuntaan. Kuntavastaavan kautta yrittäjät saavat käyttöönsä koko Business Joensuun henkilökunnan osaamisen ja verkostot. Kuntavastaava on tavattavissa arkisin etukäteen tehdyllä ajanvarauksella. Lisäksi Business-päivystyspuhelin auttaa yrityksiä jokaisena arkipäivänä klo 9–17.

– Olen iloinen ja innostunut yhteistyöstä uusien kuntien kanssa. Rakentava yhteistyö kuntien, yrittäjäjärjestöjen ja yrittäjien kanssa tuottaa lisää hyvinvointia koko seudulle. Business Joensuun joukkue on valmis tukemaan Keski-Karjalan yrittäjiä laajalla ja laadukkaalla palveluvalikoimallaan, toteaa Tomi Haring, Business Joensuun toimitusjohtaja.

Sopimukset astuvat voimaan 1.1.2023 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Vahva tuki yritysten kehittämiseen

Palvelusopimuksen tehneet kunnat odottavat yhteistyöltä paitsi tukea yritysten kehittämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen, myös kattavaa koulutus- ja tapahtumatarjontaa.

– Odotamme yhteistyöltä paljon ja uskomme, että yhdessä Business Joensuun kanssa tohmajärveläiset yritykset saavat parhaan mahdollisen tuen yrityksen kehittämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen. Business Joensuun kanssa tehtävän yhteistyön avulla meillä on hyvät edellytykset saada paikkakunnalle myös uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Odotamme, että tiiviillä yhteistyöllä saamme järjestettyä yrityksille vahvan tuen lisäksi tapahtumia ja koulutuksia, joiden myötä paikkakunnan elinvoima kasvaa. Olemme Tohmajärvellä sitoutuneet tekemään parhaamme sen eteen, että Tohmajärvi on vuoden yrittäjäkunta 2025 mennessä, Tohmajärven kunnanjohtaja Mikko Löppönen kertoo.

Kiteellä odotetaan myös yhteistyötä kaupungin teollisuus- ja toiminnallisten alueiden kehittämisessä.

– Kiteellä on vahva ja monipuolinen yrityskanta. Odotamme Business Joensuulta monipuolista ja korkealaatuista asiantuntijatukea eri kehitysvaiheissa oleville yrityksille. Kaupungin strategiaan on kirjattu kovat tavoitteet elinvoiman kehittymiselle ja olemme omalta osaltamme valmiita tekemään parhaamme yritysten toimintaedellytysten kehittämiseksi yhteistyössä Business Joensuun kanssa. Tulemme varmasti tekemään paljon yhteistyötä esimerkiksi Puhoksen teollisuusalueen kehittämisen ja monipuolista toimintaa tarjoavan AIMO-alueen kaupallisten toimintaedellytysten rakentamisessa elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden jatkojalostusta unohtamatta, kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen ennakoi.

Rääkkylässä odotetaan Business Joensuulta vahvaa tukea yritystoiminnan kehittämiseen ja työpaikkojen lisäämiseen.

– Haluamme edistää elintarvikkeiden jatkojalostusta ja samalla turvata erikoisviljelyn ja järvikalastuksen työpaikkoja ja yritysten kehittymistä. Niin ikään pohjoisen Saimaan vesistöalueen matkailun ja vapaa-ajan edistäminen on kärkihankkeitamme. Kuntastrategiaamme on kirjattu visioksemme olla kulttuurikunta ja tämä tarkoittaa myös sitä, että kulttuurin avulla tulee voida luoda uusia työpaikkoja ja ansaintamahdollisuuksia sekä lisätä kunnan elinvoimaa. Kunta tekee tiivistä yhteistyötä Business Joensuun ja muiden toimijoiden kanssa siinä, että onnistumme, sanoo Rääkkylän kunnanjohtaja Esko Rautiainen.

Business Joensuu toteuttaa yritysten käynnistämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen suunnattujen palveluiden lisäksi lukuisia Euroopan Unionin aluekehitysrahaston hankkeita, joissa rahoittajina ovat ELY-keskus ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto. Hankkeiden tavoitteena on parantaa alueen yritysten menestymistä kansallisessa ja kansainvälisessä kilpailussa.

Tällä hetkellä Business Joensuu tuottaa elinkeino- ja yrityspalveluita täyden palvelun mallilla pääomistajansa Joensuun kaupungin lisäksi Outokummun kaupungille, sekä Heinäveden, Polvijärven ja Ilomantsin kunnille. Uuden sopimuksen myötä mukaan liittyvät Kiteen kaupunki sekä Rääkkylän ja Tohmajärven kunnat.

 

Lisätietoja:

Tomi Haring, toimitusjohtaja, Business Joensuu, p. 0400 380 130, tomi.haring@businessjoensuu.fi

Pekka Hirvonen, kaupunginjohtaja, Kitee, p. 040 105 1001, pekka.hirvonen@kitee.fi

Esko Rautiainen, kunnanjohtaja, Rääkkylä, p. 040 105 3001, esko.rautiainen@raakkyla.fi

Mikko Löppönen, kunnanjohtaja, Tohmajärvi, p. 040 105 4001, mikko.lopponen@tohmajarvi.fi