Sisältöjulkaisija

angle-left Kirjasto aukesi uusissa tiloissa 1.2.2021

Kirjasto aukesi uusissa tiloissa 1.2.2021

Tohmajärven kunnankirjasto aukesi uusissa tiloissa sivistyskeskus Ahjossa maanantaina 1.2.2021 klo 12. Avajaiset siirtyvät myöhempään ajankohtaan koronan takia. Toivomme asiakkaiden käyttävän kasvomaskia ja säilyttämään reilut turvavälit.

Kirjastoon tullaan Ahjon pääoven kautta. Koulu on kengätön, mutta kirjastoon tullaan kengät jalassa. Toivomme asiakkaiden huomioivan sen ja puhdistavan kengät huolella. Nastakengät ovat kielletyt.

Olimme suljettuna tammikuun ajan, jolloin muutto tapahtui. Poistimme muuton alta noin 20 000 nidettä viimeisen vuoden aikana. Kaikki aineisto on puhdistettu imuroiden ja pyyhkien, pieni osa vain pyyhkien. Ihan kaikkea aineistoa emme ole vielä ehtineet purkamaaan hitaan puhdistamisen takia. Puhdistaminen ja muutto tehtiin pääasiassa kirjaston ja kunnan työntekijöiden voimin, joka oli suuri voimien koetus ja suurten kiitosten paikka! 

Asiakastietokoneet ovat käytössä loppuviikosta.

Toimimme kahdessa kerroksessa, moderneissa ja muunneltavissa tiloissa. Suuri osa kalusteista on siirrettäviä, joten pystymme tekemään erilaisia tilaratkaisuja tarpeiden mukaan sekä kauaskantoisesti myös tulevaisuuden palveluiden mahdollista muuntumista ajatellen. Tiloissa voi kokoontua sekä järjestää pienimuotoisia tilaisuuksia, kunhan korona sallii.

Kirjasto sijoittuu Sivistyskeskus Ahjon näyttävimpään osaan, Kirkkotien varteen, suurten ikkunoiden tuoden korkeaan tilaan valoa ja suuren tilan tuntua. Alakerrassa on lastenosasto, nuorten aineistot, aikuisten kaunokirjallisuus, palvelutiski sekä näyttelyseinä. Kevään ja kesän näyttelyajat on varattu. Yläkerrassa on aikuisten tietokirjallisuus, lehdet sekä aikuisten av-aineisto. Yläkerrasta löytyy myös hiljainen tila, jossa voi opiskella tai lukea. Varattu aineisto löytyy alakerran itsepalvelunoutohyllystä. Molemmissa kerroksissa on lainaus- ja palautusautomaatit, joihin saimme Avilta hankeavustusta.

Tilat ovat yhteisiä koulun kanssa, joten päivällä etenkin yläkerran tiloissa näkee myös nuoria opiskelemassa, menossa tunnille tai viettämässä välituntia. Osa yläkerran tiloista on varattavissa. Aamupäivän osalta lukion joitakin tunteja pidetään näissä tiloissa. Toivomme hyvää yhteistyötä ja ymmärrystä kaikilta tiloja käyttäviltä.

Kirjasto on avoinna ma klo 12-19, ti klo 10-15, ke klo 12-19, to klo 10-15 ja pe klo klo 10-15. Omatoimikirjasto aukeaa myöhemmin.

Olette lämpimästi tervetulleita tutustumaan upeisiin tiloihin sekä katsomaan kuinka kirjaston aineistot ja palvelut sijoittuvat!

 

Liisa Mäenpää

Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja

040 105 4110