Sisältöjulkaisija

ÄITEE - tulosten takana -uutuuskirja esillä Wärtsilä-salissa ke 18.10. klo 15.

Kirjoittajat Leena Sorvali ja Tuulikki Ritvanen esittelevät uutuuskirjaa: Äitee - tulosten takana. Olympiavoittaja Siiri Rantasen elämän ladut. Tohmajärvellä Wärtsilä-salissa keskiviikkona 18.10. klo 15.

Tohmajärven Kaurilassa syntynyt Siiri Äitee Rantanen (1924–2023) oli hiihtäjälegenda, jonka huikeasta hiihtourasta, olympia- ja MM-mitaleista ja muista saavutuksista on kirjoitettu sijoitusten tarkkuudella aiemminkin. Mutta millainen oli ihminen upeiden saavutusten takana?   Ja miten hän pystyi aikoinaan yhdistämään kahden pienen lapsen äidin ja kokopäiväisen työelämän roolit kilpaurheiluun?

Tästä kaikesta lahtelaiset Leena Sorvali ja Tuulikki Ritvanen keskustelivat Siirin kanssa hänen viimeisinä vuosinaan kymmeniä kertoja aivan hänen elämänsä viimeisiin viikkoihin saakkaa. Erityisesti lapsuuden muisteleminen oli hänelle aina mieluista ikävistä kokemuksista huolimatta.

Siiri kertoo omalla puhekielellään elämästään kiertelemättä, kaartelematta ja häpeilemättä. Hän puhuu myös elämänsä ehtoosta. Silloinkin Siiri yritti olla reipas ja toiveikas, mutta muutos aina liikkeellä olleesta ulkoilmaihmisestä pyörätuoliin ja sänkypotilaaksi oli raskas.

Siiri Äitee oli ilmiö, ei vaan mestarihiihtäjänä vaan myös ainutlaatuisena persoonana. Hän toimi naisten aseman parantamiseksi sekä kilpahiihdossa että muutenkin. Kirjaan on huolellisesti dokumentoitu myös Siirin lapsuus- ja nuoruusvuodet  Kaurilassa, jonka koulumuseon aineisto on näyttävästi siinä esillä.

Kirjaa on tilaisuudessa myynnissä (hinta 29,00 €).  Kirjan esittely ja myynti myös kustantajan (Väyläkirjat) verkkosivuilla: vaylakirjat.fi

 

Tervetuloa!