Uimarannat

Uimarannat

Kirkkoniemi

Kirkkotie 591, Tohmajärvi

Tohmajärven pitäjänmaisemassa Kirkkoniemessä kuuden kilometrin päässä kuntakeskus Kemiestä löytyy kesällä 2019 uudelleen avattu monen tohmajärveläisen lapsuuden uintipaikka. Erittäin lapsiystävällinen matala ja hitaasti syvenevä ranta, joten vesi on useimmiten kesällä mukavan lämmintä. Pusikot ja kaislikot on raivattu ja rantavyöhyke ruopattu. Isomman uimarin uintisyvyyteen kahlatessa vuosikymmenten kaislajuuristo vielä tökkii muutaman kymmenen metrin matkalla jalkapohjiin, mutta vanhan kaislikkovyöhykkeen takaa löytyy jalkapohjia hivelevä kova ja sileä hiekkapohja. Pitäjäntuvan kesäkahvilasta löytyvät jäätelöt, mehut, kahvit ja piirakat. Tämä Unelmien uimaranta on rakennettu Puhdas Tohmajärvi ry:n hankkeena Leader-rahoituksella.

 

Kirkkoniemen uimaranta

Uimaranta tekstiä

Nenosenlampi

Nenosenlammentie 55, 82660 Uusi-Värtsilä    

Kirkasvetinen varsin nopeasti syvenevä hiekkapohjainen uimaranta pienen matkaa Uusi-Värtsilästä Niiralan suuntaan. 9-tieltä käännytään oikealle, uimarantaviittakin on. Laiturilta voi hyppiä. Tässä lammessa Maiju Lassilakin on lapsena uinut Algoth Tietäväisenä vastarannalla asuessaan.

                   

Särkijärvi

Tikkalantie 143, 82350 Tikkala

Suomen lukuisista Särkijärvistä suurin ja kaunein. Kirkasvetinen ja kuumanakin kesänä vilvoittava järvi kuuluu Natura 2000 -verkostoon. Tikkalan kylällä sijaitsevalla uimarannalla on oikeastaan kaksikin rantaa. Laiturirannassa on pitkä ja mukava istuskeluterassi penkkeineen. Muutaman kymmenen metrin päässä on hieman loivemmin syvenevä hiekkaranta ja grillikatos.

Särkijärven uimaranta

Lisää uimaranta leipätekstiä

Kangaslampi

Onkamontie 345, 82360 Onkamo
Aivan 9-tien tuntumassa entisen Kangaslammen koulun vieressä sijaitseva pieni ja idyllinen ranta. Kangaslampi on erittäin kirkasvetinen. Laituri on ja penkit rannan tuntumassa. Jos jotain negatiivista hakee, niin auringonottoon tila ei riitä.

Harkkolampi

Harkontie 33, 82655 Värtsilä

Saarioon menevän tien läheisyydestä löytyvä Värtsilän helmi. Syvä ja raikas Harkkolampi loistaa auringossa vaaran katveessa kirkkaan vihreänä. Ranta syvenee erittäin nopeasti ja Harkkolammen vesi virkistää kuumempanakin kesänä. Uimataidottomille on verkolla rajattu pieni laguuni.

Näiden lisäksi on epävirallisia ja kyläyhdistysten ylläpitämiä uimapaikkoja Akkalan Siikajärvellä, Timolan Matolammella, Riikolan Poukkulammella, Kaustajärven Aittolammella, Sikosuon Honkalammella, Vepsän Kolmisoppisella ja Kangasvaaran Valkealammella.

Yhteystiedot

PTV-sisältö