Taiteilijaresidenssi-alasivun pääsivu

Tohmajärven taiteilijaresidenssi

Tervetuloa Tohmajärvelle!

 

Kesäkuussa 2021 taiteilijaresidenssissä vierailivat video-, installaatio- ja performanssitaidetta yhdistelevä taiteilija Heidi Kilpeläinen ja kuvataiteilija ja kirjailija Suvi Nurmi. Heinäkuussa näytelmäkirjailija ja dramaturgi Iira Halttunen ja kuvataiteilija ja taidemaalari Sirpa Häkli.

 

Asuminen residenssissä

Residenssi on vanha Kemien kansakoulu, joka on talvisin kansalaisopiston ja musiikkiopiston käytössä. Opistotalo Kipinä sijaitsee Tohmajärven keskustassa osoitteessa Kirkkotie 16, 82600 Tohmajärvi. Taiteilijan käytettävissä on kuvataideluokka, keramiikkauuni, kangaspuut, tanssisali sekä piano. Musiikkiopistolta on lainattavissa myös muita instrumentteja. Tilat on äänieristetty.

Kahdelle taiteilijalle on varattu oma makuuhuone liinavaatteiden kera sekä jaettu kylpyhuone. Yhteisessä käytössä olevasta keittiöstä löytyy perustarvikkeet ruuanlaittoon sekä mikro, liesi ja uuni. Pesukone on käytettävissä.

Talon takaa löytyvät pururadat ja luonto- sekä patikointi- ja pyöräilypolut, ja yhdessä viereisen museoalueen ja kahvilan kanssa talo muodostaa laajan puutarhamaisen piha-alueen. Kävelymatkan päässä on kaksi ruokakauppaa. Residenssissä on kaksi vanhaa polkupyörää. Vuokrattavissa on sähköavusteisia polkupyöriä sekä fatbikeja.

Asuminen residenssissä on taiteilijalle maksutonta. Vastineeksi residenssiajasta voi jättää jonkinlaisen jäljen Tohmajärvelle: järjestää esimerkiksi työpajan, taiteilijatapaamisen tai -esittelyn, esiintymisen tai lahjoittaa vaikkapa teoksen.

Halutessaan voi myös tehdä matkoja Venäjän puolelle. Tohmajärveltä saa viisumin kätevästi, ja Niiralan raja-asema on myös Tohmajärvellä.

 

Hakuohjeet

Hakuaika kesän 2022 taiteilijaresidenssiin on 1.10.-30.11.2022. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi joko postitse osoitteeseen Tohmajärven kunta, Kulttuuritoimi / Taiteilijaresidenssi, Järnefeltintie 1, 82600 Tohmajärvi tai sähköpostilla tohmajarvenresidenssi@gmail.com.

 

Hakuperustelut ja päätökset

Residenssiin valitaan työskentelemään yhteensä 2-4 taiteilijaa. Ideana on, että samaan aikaan työskentelee 2 eri alan taiteilijaa.

 

Tietoa residenssistä

Lisätietoja residenssin hoitaja Kaisa Jussilalta 040 771 0729 / tohmajarvenresidenssi@gmail.com.

 

 

                                                                       

 

Lisätietoa Tohmajärvestä

www.tohmajarvi.fi

www.tohmajarviseura.fi

www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Tohmajarvi

 

Taiteilijaresidenssin sijainti

      Opistotalo Kipinä
      Kirkkotie 16
      82600 Tohmajärvi

Kysyttävää residenssistä?

Kaisa Jussila residenssin hoitaja 040 771 0729 tohmajarvenresidenssi@gmail.com.
Liisa Mäenpää Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja liisa.maenpaa@tohmajarvi.fi 0401054110