Taiteilijaresidenssi-alasivun pääsivu

Tohmajärven taiteilijaresidenssi

Kesän 2023 taiteilijat

 

Tohmajärven kunnan kesän 2023 residenssitaiteilijat on valittu. Kesäkuussa Opistotalo Kipinässä vierailee kuvataiteilija ja keramiikkaa työstävä Marianne Laiti ja kuvataiteilija, valokuvataiteen parissa viihtyvä Laura Konttinen. Heinäkuussa paikalla on äänitaiteilija Jaakko Autio ja taidemaalari Mika Vesalahti. Elokuun alussa kirjallisuuden parissa työskentelee tutkija Marko A. Hautala ja Riitta Hakulinen.

 

Tervetuloa Tohmajärvelle!

 

Tohmajärven kulttuuritoimi hakee taiteilijoita työskentelemään kunnan taiteilijaresidenssiin kesäkaudelle 2023. Tarvitsetko rauhallista harjoittelu- ja sävellystilaa, kylpyä suomen kielen kehdossa Maiju Lassilan jalanjäljillä tai työtiloja teostesi valmistamiseen?

Voit hakea työskentelyaikaa kesäkuulle (1.-30.6.2023), heinäkuulle (1.-31.7.2023) tai koko kesäkaudelle.

 

Asuminen residenssissä

Residenssi on vanha Kemien kansakoulu, joka on talvisin kansalaisopiston ja musiikkiopiston käytössä. Opistotalo Kipinä sijaitsee Tohmajärven keskustassa osoitteessa Kirkkotie 16, 82600 Tohmajärvi. Taiteilijan käytettävissä on kuvataideluokka, keramiikkauuni, kangaspuut, tanssisali sekä piano. Musiikkiopistolta on lainattavissa myös muita instrumentteja. Tilat on äänieristetty.

Kahdelle taiteilijalle on varattu oma makuuhuone liinavaatteiden kera sekä jaettu kylpyhuone. Yhteisessä käytössä olevasta keittiöstä löytyy perustarvikkeet ruuanlaittoon sekä mikro, liesi ja uuni. Pesukone on käytettävissä.

Talon takaa löytyvät pururadat ja luonto- sekä patikointi- ja pyöräilypolut, ja yhdessä viereisen museoalueen ja kahvilan kanssa talo muodostaa laajan puutarhamaisen piha-alueen. Kävelymatkan päässä on kaksi ruokakauppaa. Residenssissä on kaksi vanhaa polkupyörää. Vuokrattavissa on sähköavusteisia polkupyöriä sekä fatbikeja.

Asuminen residenssissä on taiteilijalle maksutonta. Vastineeksi residenssiajasta voi jättää jonkinlaisen jäljen Tohmajärvelle: järjestää esimerkiksi työpajan, taiteilijatapaamisen tai -esittelyn, esiintymisen tai lahjoittaa vaikkapa teoksen.

 

Hakuohjeet

Hakuaika kesän 2023 taiteilijaresidenssiin on 1.10.-30.11.2022. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi joko postitse osoitteeseen Tohmajärven kunta, Kulttuuritoimi / Taiteilijaresidenssi, Järnefeltintie 1, 82600 Tohmajärvi tai sähköpostilla tohmajarvenresidenssi@gmail.com. Liitä mukaan referenssejä sekä tarkat yhteystietosi.

 

Hakuperustelut ja päätökset

Residenssiin valitaan työskentelemään yhteensä 2-4 taiteilijaa. Ideana on, että samaan aikaan työskentelee 2 eri alan taiteilijaa.Ideana on, että samaan aikaan työskentelisi kaksi eri alojen taiteiljaa. Kesän 2023 valinnoista ilmoitetaan tammikuussa 2023.

 

Tietoa residenssistä

Lisätietoja yhteyshenkilöltä Kaisa Jussilalta 040 771 0729 / tohmajarvenresidenssi@gmail.com.

                                                                   

Lisätietoa Tohmajärvestä

www.tohmajarviseura.fi

www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Tohmajarvi

 

Uutiset

angle-left Taidekilpailun voittajatyöt

Tohmajärven kirjaston taidekilpailun voittajatyöt

Tohmajärven kirjastossa on upeaa pohjoiskarjalaista taidetta viimesyksyisen taidekilpailun ansiosta. Kilpailun voittajatyöt: Karoliina Arvilommin ”Kylän raitilla” -huovutusteos, Tuuli Meriläisen ”Seikkailu” -seinämuraali ja Johanna-Josefina Alangon ”Pulikat”-tilataideteos löytyvät kirjaston aikuistenosastolta ja lastenosastolta.

Kirjastossa taide on tuotu lähelle ihmisiä: eri-ikäisillä kävijöillä on mahdollisuus esteettiseen kokemukseen sekä tutustua erilaisiin taidemuotoihin ja -lajeihin. Teoksissa painottuvat luonto ja paikallisuus, niin aiheissa kuin materiaaleissakin. Ne on hankittu pysyviksi, joten niitä ehtii ihastella useastikin.

                 

Karoliina Arvilommi, Kylän raitilla           Johanna-Josefina Alanko, Pulikat 

 

                     Tuuli Meriläinen, Seikkailu

Taiteilijaresidenssin sijainti

      Opistotalo Kipinä
      Kirkkotie 16
      82600 Tohmajärvi

Kysyttävää residenssistä?

Kaisa Jussila yhteyshenkilö 040 771 0729 tohmajarvenresidenssi@gmail.com.
Liisa Mäenpää Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja liisa.maenpaa@tohmajarvi.fi 0401054110