Taiteilijaresidenssi-alasivun pääsivu

Tohmajärven taiteilijaresidenssi

Tohmajärven taiteilijaresidenssi

Tervetuloa Tohmajärvelle!

 

Kesän 2020 residenssitaiteilijat:

Kesäkuussa residenssissä asuvat videotaiteilija, koreografi, tanssinopettaja Sari Nordman sekä julkisiin tilataide- ja paikkasidonnaisiin töihin ja suurikokoisiin sekatekniikkateoksiin erikoistunut Johanna Sinkkonen.

Heinäkuussa residenssiä asuttavat suomalainen säveltäjä, improvisoiva pianisti, Sibelius-Akatemian dosentti Eero Hämeenniemi yhdessä kuva- ja performanssitaiteilija Liisa Haverilan kanssa.

Tulevia tapahtumia:

  • Eero Hämeenniemen impromeditaatiokonsertti sunnuntaina 5.7 klo 18 Tohmajärven seurakuntatalolla. Maiju Lassilan tie 16. Lue lisää alta!
  • Liisa Haverilan Bongaa pelle -tempaus heinäkuussa. Keksitkö missä pelle milloinkin seikkailee? Seuraa somekanaviamme!

 

Eero Hämeenniemen impromeditaatiokonsertti

Eero Hämeenniemi improvisoi jazzin, klassisen musiikin ja intialaisen musiikin teemojen pohjalta.

Meditaatiokonsertti on erilainen kuin muut konsertit. Siitä puuttuvat perinteisen konsertin ulkoiset muodot: kumartelut, suosionosoitukset, tulemiset ja menemiset, kukitukset. Improvisaatiokonsertissa sekä soittaja että kuulija hiljentyvät yhdessä musiikin äärelle ja antavan mielelleen täyden vapauden reagoida musiikkiin. Jotkut lähtevät matkalle mielikuviensa maailmaan, toiset pyrkivät löytämään täydellisen keskittyneisyyden hetken. Ei ole yhtä oikeata tapaa kuunnella. Konserttiin voi osallistua tuolissa istuen tai jooga-matoilla tai patjoilla maaten. (Hämeenniemi: 
Kun musiikki täyttää mielen)

Tule kokemaan ainutlaatuinen konsertti sunnuntaina 5.7. klo 18 Tohmajärven seurakuntatalolle. Vapaa pääsy!

 

Asuminen residenssissä

Residenssi on vanha Kemien kansakoulu, joka on talvisin Keski-Karjalan musiikkiopiston käytössä. Residenssi sijaitsee Tohmajärven keskustassa osoitteessa Kirkkotie 16, 82600 Tohmajärvi. Talon takaa löytyvät pururadat ja luonto- sekä patikointi- ja pyöräilypolut, ja yhdessä viereisen museoalueen kanssa talo muodostaa laajan puutarhamaisen piha-alueen. 

Kahdelle taiteilijalle on varattu oma makuuhuone eri puolilla taloa sekä jaettu kylpyhuone, ja yhteisessä käytössä on myös keittiö. Tilat on äänieristetty. Talo on kesäkaudella varattu taiteilijoiden käyttöön.

Halutessaan voi myös tehdä matkoja Venäjän puolelle. Tohmajärveltä saa viisumin kätevästi, ja Niiralan raja-asema on myös Tohmajärvellä.

Asuminen residenssissä on taiteilijalle maksutonta. Vastineeksi residenssiajasta voit jättää jonkinlaisen jäljen Tohmajärvelle: järjestää esimerkiksi työpajan, taiteilijatapaamisen tai -esittelyn, esiintymisen tai lahjoittaa vaikkapa teoksen.

 

Hakuohjeet

Haku kesälle 2020 on päättynyt.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 30.11.2019 mennessä joko postitse osoitteeseen Tohmajärven kunta, Taiteilijaresidenssi, Järnefeltintie 1, 82600 Tohmajärvi tai sähköpostilla residenssin hoitajalle osoitteeseen kaisahannelejussila@gmail.com

 

Hakuperustelut ja päätökset

Residenssiin valitaan työskentelemään yhteensä 2-4 taiteilijaa. Ideana olisi, että samaan aikaan työskentelisi 2 eri alan taiteilijaa.

 

Tietoa residenssistä

Lisätietoja antaa residenssin hoitaja Kaisa Jussila puhelimitse numerossa 040 771 0729 tai sähköpostilla osoitteessa kaisahannelejussila@gmail.com.

 

Lisätietoa Tohmajärvestä

www.tohmajarvi.fi

www.tohmajarviseura.fi

www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Tohmajarvi

 

 

 

 

 

 

Linkki musiikkiopiston etusivulle

Kysyttävää residenssistä?

Kaisa Jussila residenssin hoitaja 040 771 0729 kaisahannelejussila@gmail.com

Taiteilijaresidenssin sijainti

Taiteilijaresidenssin osoite

Keski-Karjalan musiikkiopisto
Kirkkotie 16
(Katri Helenan raitilla)
82600 Tohmajärvi