Taiteilijaresidenssi-alasivun pääsivu

Tohmajärven taiteilijaresidenssi

Tohmajärven taiteilijaresidenssi - tervetuloa Tohmajärvelle!

 

Kesän 2021 residenssitaiteilijat on valittu. Kesäkuussa Opistotalo Kipinässä vierailee Heidi Kilpeläinen ja Suvi Nurmi. Heinäkuussa Iira Halttunen ja Sirpa Häkli.
 

Heidi Kilpeläinen on video-, installaatio- ja performanssitaidetta yhdistelevä taiteilija.Hänen töitään ovat esittäneet mm. Kajaanin taidemuseo (2019), Beaconsfield-galleria (Lontoo 2016, 2019), Camden Arts Centre (Lontoo 2016), Performa 07 (New York 2007), Nykytaiteen Museo Kiasma (Helsinki 2005, 2019) ja New Contemporaries (Liverpool ja Lontoo, 2004). Suvi Nurmi on kuvataiteilija ja kirjailija. Lapsille ja nuorille kirjoittaminen on hänen intohimonsa. Iira Halttunen Teatterikorkeakoulusta vuonna 2019 valmistunut näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hän viettää heinäkuun 2021 Tohmajärvellä kirjoittaen ja tutkien kolmea näyttämöteosta, joiden työstämiseen hän on saanut Taiteen edistämiskeskuksen kirjastoapurahan.Sirpa Häkli kuvataiteilija ja taidemaalari. Hänen teoksia on mm. Valtion taideteostoimikunnan, Ulkoministeriön ja Eduskunnan sekä monien kotimaisten ja ulkomaisten taidemuseoiden kokoelmissa. Hän on Taidemaalariliiton, Helsingin Taiteilijaseuran ja Viipurin Taiteilijaseuran jäsen.


Asuminen residenssissä

Residenssi on vanha Kemien kansakoulu, joka on talvisin kansalaisopiston ja musiikkiopiston käytössä. Residenssi sijaitsee Tohmajärven keskustassa osoitteessa Kirkkotie 16, 82600 Tohmajärvi. Talon takaa löytyvät pururadat ja luonto- sekä patikointi- ja pyöräilypolut, ja yhdessä viereisen museoalueen kanssa talo muodostaa laajan puutarhamaisen piha-alueen. Kahdelle taiteilijalle on varattu oma makuuhuone sekä jaettu kylpyhuone, ja yhteisessä käytössä on myös keittiö. Tilat on äänieristetty. Talo on kesäkaudella varattu taiteilijoiden käyttöön.

Asuminen residenssissä on taiteilijalle maksutonta. Vastineeksi residenssiajasta voit jättää jonkinlaisen jäljen Tohmajärvelle: järjestää esimerkiksi työpajan, taiteilijatapaamisen tai -esittelyn, esiintymisen tai lahjoittaa vaikkapa teoksen.

Halutessaan voi myös tehdä matkoja Venäjän puolelle. Tohmajärveltä saa viisumin kätevästi, ja Niiralan raja-asema on myös Tohmajärvellä.

 

Hakuohjeet

Haemme taiteilijoita syksyisin, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi joko postitse osoitteeseen Tohmajärven kunta, Kulttuuritoimi / Taiteilijaresidenssi, Järnefeltintie 1, 82600 Tohmajärvi tai sähköpostilla residenssin hoitajalle osoitteeseen kaisa@designmustakissa.fi

 

Hakuperustelut ja päätökset

Residenssiin valitaan työskentelemään yhteensä 2-4 taiteilijaa. Ideana on, että samaan aikaan työskentelee 2 eri alan taiteilijaa.

 

Tietoa residenssistä

Lisätietoja antaa residenssin hoitaja Kaisa Jussila puhelimitse numerossa 040 771 0729 tai sähköpostilla osoitteessa kaisa@designmustakissa.fi.

 

Lisätietoa Tohmajärvestä

www.tohmajarvi.fi

www.tohmajarviseura.fi

www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Tohmajarvi

 

 

 

 

 

 

Linkki musiikkiopiston uusille sivuille

Taiteilijaresidenssin sijainti

Taiteilijaresidenssi

Opistotalo Kipinä
Kirkkotie 16
82600 Tohmajärvi

Kysyttävää residenssistä?

Kaisa Jussila residenssin hoitaja 040 771 0729 kaisa@desingmustakissa.fi
Liisa Mäenpää Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja liisa.maenpaa@tohmajarvi.fi 0401054110