Taiteilijaresidenssi-alasivun pääsivu

Tohmajärven taiteilijaresidenssi

Tohmajärven taiteilijaresidenssi

Tervetuloa Tohmajärvelle!

 

Kesän 2020 residenssitaiteilijat on valittu

Kesäkuussa taiteilijaresidenssissä asuvat kuvataiteilija ja taidemaalari Sirpa Häkli ja musiikin sekä kuvataiteen risteyskohtia tutkinut ja kokonaistaideteoksiksi sekoittanut Heidi Kilpeläinen. Heinäkuussa residenssiä asuttavat suomalainen säveltäjä, improvisoiva pianisti, Sibelius-Akatemian dosentti Eero Hämeenniemi yhdessä kuva- ja performanssitaiteilija Liisa Haverilan kanssa.

Tulevia tapahtumia:
Sirpa Häklin teoslahjoitus 17.6.
Heidi Kilpeläinen Lauluperformanssi 17.6.
Eero Hämeenniemen impromeditaatiokonsertti 5.7.
Liisa Haverisen taiteilijatapaaminen 10.7.

 

Asuminen residenssissä

Residenssi on vanha Kemien kansakoulu, joka on talvisin Keski-Karjalan musiikkiopiston käytössä. Residenssi sijaitsee Tohmajärven keskustassa osoitteessa Kirkkotie 16, 82600 Tohmajärvi. Talon takaa löytyvät pururadat ja luonto- sekä patikointi- ja pyöräilypolut, ja yhdessä viereisen museoalueen kanssa talo muodostaa laajan puutarhamaisen piha-alueen. 

Kahdelle taiteilijalle on varattu oma makuuhuone eri puolilla taloa sekä jaettu kylpyhuone, ja yhteisessä käytössä on myös keittiö. Tilat on äänieristetty. Talo on kesäkaudella varattu taiteilijoiden käyttöön.

Halutessaan voi myös tehdä matkoja Venäjän puolelle. Tohmajärveltä saa viisumin kätevästi, ja Niiralan raja-asema on myös Tohmajärvellä.

Asuminen residenssissä on taiteilijalle maksutonta. Vastineeksi residenssiajasta voit jättää jonkinlaisen jäljen Tohmajärvelle: järjestää esimerkiksi työpajan, taiteilijatapaamisen tai -esittelyn, esiintymisen tai lahjoittaa vaikkapa teoksen.

 

Hakuohjeet

Haku kesälle 2020 on päättynyt.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 30.11.2019 mennessä joko postitse osoitteeseen Tohmajärven kunta, Taiteilijaresidenssi, Järnefeltintie 1, 82600 Tohmajärvi tai sähköpostilla residenssin hoitajalle osoitteeseen kaisahannelejussila@gmail.com

 

Hakuperustelut ja päätökset

Residenssiin valitaan työskentelemään yhteensä 2-4 taiteilijaa. Ideana olisi, että samaan aikaan työskentelisi 2 eri alan taiteilijaa.

 

Tietoa residenssistä

Lisätietoja antaa residenssin hoitaja Kaisa Jussila puhelimitse numerossa 040 771 0729 tai sähköpostilla osoitteessa kaisahannelejussila@gmail.com.

 

Lisätietoa Tohmajärvestä

www.tohmajarvi.fi

www.tohmajarviseura.fi

www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Tohmajarvi

 

 

 

 

 

 

Linkki musiikkiopiston etusivulle

Kysyttävää residenssistä?

Kaisa Jussila residenssin hoitaja 040 771 0729 kaisahannelejussila@gmail.com

Taiteilijaresidenssin sijainti

Taiteilijaresidenssin osoite

Keski-Karjalan musiikkiopisto
Kirkkotie 16
(Katri Helenan raitilla)
82600 Tohmajärvi