Matkailu Liiku ja retkeile Muut liikunta-aktiviteetit -alisivun pääkuva

Matkailu Liiku ja retkeile Muut liikunta-aktiviteetit

     Moottorik  elkkailemaan

Harrastatko moottorikelkkailua? Siihen Tohmajärvellä on hyvät ja lailliset mahdollisuudet. Kunnan alueella on kymmeniä kilometrejä merkattuja moottorikelkkareittejä. Reitit ovat osa Keski-Karjalan reittiverkostoa, jolta on yhteydet Ilomantsin ja Joensuun suuntiin.

Eväsretkelle luontoon

Jänisjoen vesireitin varrella on useita retkeläisiä palvelevia taukopaikkoja, joissa on laavu, nuotiontekopaikka ja käymälä. Osaan niistä pääset vain vesitse kulkemalla, osa on teitse saavutettavissa. Jos haluat vain eväitä syömään luonnon helmaan, se onnistuu helposti Kattilakosken, Saarion sekä Patsolankosken rantautumispaikoilla, sillä ne ovat autotien varressa.

Bongaa lintuja

Tohmajärvi ja erityisesti Värtsilä on lintuharrastajien piirissä laajasti tunnettu.  Sääperinjärveä Värtsilässä, lähellä Venäjän rajaa, on sanottu olevan yhsi Suomen arvokkaimmista ja monipuolisimmista  lintujärvistä. Myös Uudenkylänlampi  ja Värtsilän laakson pellot ovat lintujen suosiossa. Tohmajärven pohjoispäässä olevan Peijonniemenlahden pesimälinnusto on monipuolinen. Lahti on keväisin suurten lintujen suosiossa. Lisätietoja löydät Visit Karelia -sivulta ja Pohjois-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen -sivuilta.

PTV-sisältö