Lomituspalvelujen ajankohtaisen sivun kuva

Lomituspalvelujen ajankohtaiset asiat

Lomituspalvelujen ajankohtaiset asiat

 

Lomituspalvelut pyritään turvaamaan

Lomituspalveluissakin kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan sähköistä asiointia: https://www.mela.fi/asiointipalvelut/ tai sopia puhelimitse tapaamisesta p. 040 105 4044 lomatoimistoon. Sähköpostiasioinnissa kannattaa posti lähettää lomatoimisto@tohmajarvi.fi näin varmistetaan tiedon kulku sillä hetkellä toimistossa työskentelevälle henkilölle.
Koronaviruksen leviäminen vaikuttaa myös maataloudessa työskentelevien arkeen. Vuosilomia ja sijaisapua sekä tuettua maksullista lomitusta lomittajatilanteen mukaan kannattaa ja voi pitää turvallisin mielin myös poikkeuksellisessa tilanteessa. Me lomituspalveluisa teemme kaikkemme, että tiloilla keskeytymätön tuotanto pystytään turvaamaan.
Koronaviruksukseen varautuminen maataloudessa
Miten koronavirus vaikuttaa maatalouslomitukseen?
Koronavirus ja Mela-turva
 

Vuoden 2021 lomituspalvelumaksujen ja -korvausten tuntihinnat:

Tuettu maksullinen lomitus 14,67 €/h, täysin maksullinen lomitus 37,35 €/h, valvontakäynti 35,21 €/h, varallaolo 5,34 €/h, itse järjestetty lomitus 28,28 €/h sekä sijaisavun maksu yritystoiminnan järjestelyjä varten 14,40 €/h.
Turkistuottajien lisävapaanhinta 6,94 €/h ja itse järjestetty lomitus 24,01 €/h.

 

Maatalouslomitustilastot 2019 Melan nettisivuilla


Maatilojen kehitysnäkymät 2020

 

Keski-Karjalan lomituspalvelun maatalouslomittajat käytävät työaikojen merkitsemisessä lomitusnetin mobiilijärjestelmää. Jos haluat tarkastella lomittajien tekemiä työaikoja, voit nähdä sen lomitusnetistä. Lomitusnetissä voit käydä katsomassa, kuinka paljon vuosilomapäiviä sinulla on vielä jäljellä. Voit myös tarkistaa, paljonko on jäljellä mahdollisuudestasi käyttää 120 tunnin tuettua maksullista lomitusta. Näet myös, mille ajalle sinulle on varattu lomittaja. Sekä vuosiloma- että sijaisapuhakemuksen voit tehdä Lomitusnetissä ja lähettää sen lomatoimistoon sähköisesti. Hakemus tulee tehdä ensin, vasta sitten voit pyytää lomittajaa tilallesi. Lisäksi voit seurata Lomitusnetissä hakemustesi käsittelyvaiheita.

 

Välitä viljelijästä

Maatalousyrityksen tärkein voimavara on maatalousyrittäjä itse. Joskus henkiset voimavarat tai taloudelliset resurssit saattavat kuitenkin joutua koetukselle ja apu on tarpeen. Vuonna 2017 Melalla on lisämäärärahan turvin mahdollisuus tarjota apua vaikeuksiin joutuneille viljelijöille. Melan apua ja tukea koskevaa tietoa löytyy sivuilta Melan sivuilta  Välitä viljelijästä -teeman alta.
Välitä viljelijän -projektin esittelyvideo sekä henkilöesittely Marjaana Olenius.

Mela kuvallinen sivunosto