Lomituspalvelujen ajankohtaisen sivun kuva

Lomituspalvelujen ajankohtaiset asiat

Lomituspalvelujen ajankohtaiset asiat

 

Maatalousyrittäjien vuosiloman hakeminen 2020

Kotieläimiä pitävät maatalousyrittäjät voivat saada kalenterivuodessa 26 päivää vuosilomaa. Vuosilomaoikeus on henkilökohtainen. Vuosiloman saamisen ehtoina on pakollinen MYEL-vakuutus ja maatalouden harjoittaminen päätoimisesti. Kotieläimiä on oltava vähintään kuusi kotieläinyksikköä ja kotieläintalouden tulee kuulua maatilatalouden tuloverolain piiriin.

Vuosiloman hakemisesta on lähetetty 25.9.2019 tiedotteet tiloille. Vuosiloman hakuaika päättyy 2020 vuodelle 31.10.2019. Tee vuosilomahakemus sähköisesti Lomitusnetissä osoitteessa mela.fi/asiointipalvelut

 

Vuoden 2019 lomituspalvelumaksujen ja -korvausten tuntihinnat:

Tuettu maksullinen lomitus 14,19 €/h, täysin maksullinen lomitus 36,12 €/h, valvontakäynti 34,06 €/h, varallaolo 5,16 €/h, itse järjestetty lomitus 27,35 €/h sekä sijaisavun maksu yritystoiminnan järjestelyjä varten 13,93 €/h.
Turkistuottajien lisävapaanhinta 6,71 €/h ja itse järjestetty lomitus 23,22 €/h.

 

Maatalouslomitustilastot 2018 Melan nettisivuilla

Valtakunnallinen asikaspalaute Maatilojen kehitysnäkymät -asiakaskyselyssä

 

Keski-Karjalan lomituspalveluiden lomittajat ovat siirtyneet työaikojen merkitsemisessä mobiilijärjestelmään. Jos haluat tarkastella lomittajien tekemiä työaikoja, voit nähdä sen lomitusnetistä. Lomitusnetissä voit käydä katsomassa, kuinka paljon vuosilomapäiviä sinulla on vielä jäljellä. Voit myös tarkistaa, paljonko on jäljellä mahdollisuudestasi käyttää 120 tunnin tuettua maksullista lomitusta. Näet myös, mille ajalle sinulle on varattu lomittaja. Sekä vuosiloma- että sijaisapuhakemuksen voit tehdä Lomitusnetissä ja lähettää sen lomatoimistoon sähköisesti. Hakemus tulee tehdä ensin, vasta sitten voit pyytää lomittajaa tilallesi. Lisäksi voit seurata Lomitusnetissä hakemustesi käsittelyvaiheita.

 

Välitä viljelijästä

Maatalousyrityksen tärkein voimavara on maatalousyrittäjä itse. Joskus henkiset voimavarat tai taloudelliset resurssit saattavat kuitenkin joutua koetukselle ja apu on tarpeen. Vuonna 2017 Melalla on lisämäärärahan turvin mahdollisuus tarjota apua vaikeuksiin joutuneille viljelijöille. Melan apua ja tukea koskevaa tietoa löytyy sivuilta Melan sivuilta  Välitä viljelijästä -teeman alta.

Mela kuvallinen sivunosto