Lapset ja nuoret etusivukuva

Lapset ja nuoret

Kirjastokortti

Ekaluokan aikana koulussa hankitaan kirjastokortti ja tutustutaan kirjastoon. Kirjastokortin voi hankkia jo aiemmin, ennen koulun aloittamista.


Lukemaan oppineet

Olemme valinneet lukemaan opetteleville ja vasta oppineille lapsille sopivia kirjoja omaan hyllyynsä. Tunnistat kirjat lyhenteestä 84.2LUK. Alkupäässä olevat kirjat ovat lukemista vasta aloitteleville, joissa tekstiä on vähän ja kuvia paljon. Loppupäässä olevat kirjat ovat lukutaidoissa edenneille, joissa tekstiä on enemmän.


Lukudiplomit

Alakoululaiset voivat suorittaa lukudiplomeja koulun äidinkielen tunnilla lukemalla listassa olevia kirjoja. Kullekin luokalle on oma listansa, 1. lk, 2. lk, 3. lk, 4. lk, 5. lk, 6. lk. Opettaja voi tulostaa lukudiplomin, kun sovittu määrä kirjoja on luettu.

 

Oheislukemistot

Olemme hankkineet kirjastoon alakoululaisille suunnattuja aineistoja, joita on useampi kirja luokalle lainattavaksi. Katso kirjat tästä.

 

Vinkkilista

Vinkkejä lasten kanssa yhdessä luettavista kirjoista löytyy tästä.

 

Lainattavat välineet

Lautapelit kuten, Robogem -koodauspeli, kuuluvat nykyisin lainattavaan kokoelmaan. Lainaamme myös kävelysauvoja, frisbeegolfkiekkoja, skeittilautaa ja -kypärää, pingismailoja ja -palloja. Laina-aika on yksi vuorokausi tai viikonloppu.

 

 

Yhteystiedot

Kirjaston yhteystiedot

040 105 4111 asiakaspalvelu

040 105 4112 kirjastoauto

 

Kirkkotie 10 a

kirjasto@tohmajarvi.fi
 

Aukioloajat

  • ma 12-19
  • ti 10-15
  • ke 12-19
  • to 10-15
  • pe 10-15

 

PTV-sisältö

Kirjaston facebook

Kirjasampo

Kirjasampo

Kirjaston Flockler