Kulttuurin etusivukuva

Kulttuurin etusivu

Kulttuuria kaikille

Elämyksiä koulupäivän aikana, vuosittaisia tapahtumia, tilaisuuksia, toimintaa, yhteistyötä ja mahdollisuuksia uusiin kokemuksiin varhaiskasvutuksesta ikäihmisiin.

Kulttuurin etusivu

Vuosittain toistuvia tapahtumia

 

Potsipäivät         

Joka kesä Tohmajärvellä vietetään Potsipäiviä. Pitäjäjuhla on saanut nimensä Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa -näytelmän pohjalta. Maiju Lassilan muistomerkki Keskuspuistossa kukitetaan juhlien yhteydessä. Potsipäivät on kunnan, yrittäjien, pitäjäseuran, eri yhdistysten, kylien ja kuntalaisten yhteisvoimin toteuttama pitäjäjuhla. Juhannuksen jälkeisellä viikolla vietettävä ja viikonloppuun huipentuva juhla on saanut nimensä Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa -näytelmän pohjalta. Vuosi 2018 on Maiju Lassilan syntymän 150-vuotisjuhlavuosi ja tietenkin juhlan kunniaksi Maiju Lassila -teatterissa esitysvuorossa oli Tulitikkuja lainaamassa. Potsiviikolla on tarjolla mm. liikuntaa, kulttuuria ja musiikkia moneen makuun. Potsitori juhannuksen jälkeisenä lauantaina on muodostunut varsinaiseksi tuttujen tapaamistapahtumaksi.

 
Värtsilä-päivät

Perinteiset Värtsilän kotiseutupäivät pidetään heinäkuun puolivälissä. Järjestäjänä on Värtsilän Pitäjäyhdistys yhteistoiminnassa paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. Värtsiläpäivien ohjelma.


Rajan ryssäys

Rajan ryssäys on elokuun lopussa vietettävä syystapahtuma Värtsilässä. Järjestäjänä on Värtsilän Pitäjäyhdistys yhteistoiminnassa paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa

 

Hämärätori

Nymanin talon ja museoalueen pihapiirissä syys-lokakuussa iltojen pimetessä on jo perinteeksi muotoutumassa oleva koko perheen Hämärätori-tapahtuma, jossa myyntikojujen ja ruokamyynnin ohella on paljon muuta ohjelmaa. Tapahtumassa on huomioitu erityisesti lapsiperheet.

 

Kesäteattereita kulttuurinälkään

Keskustan tuntumassa olevassa Tohmajärven kesäteatterissa on katettu katsomo, äänentoisto, kahvio ja hyvät pysäköintipaikat. Värtsilän kesäteatteri on entisen Värtsilän kunnan navetan ylisillä sijaitseva kesäteatteri, jonka suosittuja esityksiä siivittävät äänentoistolaitteet ja kahvio.

Uutiset

angle-left Kirjasto aukeaa 1.6.2020

Kirjasto aukeaa 1.6.2020 - Hae lomalukemista!

Aluehallintovirastot ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat yhteistyönä valmistelleet ohjeet koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi kirjastopalveluja käyttäessä. 


Tohmajärven kunnankirjasto avautuu 1.6. lähtien normaalein aukioloajoin, mutta hieman rajoitetuin toimenpitein. Asiakaspalvelutilanteet kirjastossa hoidetaan siten, että tiloissa vietetty aika on lyhyt. Koska tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää ja yhtäaikaisten asiakkaiden määrää kirjastotilassa rajataan riittävän väljyyden turvaamiseksi. 

 

  • Automaattien käyttöä suositellaan.  

  • Kirjastotiloista löytyy käsihuuhdetta, jonka käyttöä suositellaan.  

  • Lehtiä voi käydä lukemassa, mutta tuolien määrää on vähennetty, jotta turvavälit toteutuvat 

  • Tietokoneella asioidaan yksi kerrallaan. 

  • Varatut aineistot löytyvät lainaustiskiltä. 

  • Kotipalvelutoiminta jatkuu siten, että toimitamme kirjakassit asiakkaiden kotiovelle. 

  • Kirjastoauto lähtee liikenteeseen 19.8. ja siellä voi asioida kerrallaan enintään 4 asiakasta. 

  • Kirjaston itsepalvelulehtisali ei ole käytettävissä toistaiseksi. 

 

Muistathan turvavälin ja tulethan kirjastoon terveenä.
 

Tiedotamme mahdollisista muutoksista. 

 

Yhteystiedot

Liisa Mäenpään kuva

Liisa Mäenpää

kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja
 040 105 4110
liisa.maenpaa@tohmajarvi.fi

PTV-sisältö

kulttuurin sivu

Kulttuurikasvatusuunnitelma

Kulttuuritoiminta pohjautuu yhdessä koulujen kanssa laadittuun kulttuurikasvatussuunnitelmaan. Kaikille koululaisille tarjotaan yhteinen kulttuurikokemus, jota toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkoston kanssa. Yhdessä maakunnallisesti suunnitellaan myös eri vuosien painopistealueet. Teemoiltaan elämykset jakautuvat pääpiirteissään eri luokilla seuraavanlaisesti:

 

1.lk. Kirjasto

2.lk. Taiteilijatapaaminen

3.lk. Konsertti

4.lk. Museo ja kirjavinkkaus

5.lk. Esittävä taide

6.lk. Näyttely

7.lk. Musiikki

8.lk.Mediapajat

9.lk.  Esittävä taide

Potsipäivät