Korona alisikuva

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

Yli 12-vuotiaitten maskisuositus kouluissa (päivitetty 12.1.2021)

THL on päivittänyt perjantaina 8.1.2021 kansalaisille tarkoitettua maskisuositusta. Kasvomaskin käyttöä suositellaan jatkossa 12 vuotta täyttäneille.

THL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa. Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.

Pohjois-Karjala on Covid -19 viruksen kiihtymisvaiheessa.

Maiju Lassilan koulussa kasvomaskit otetaan käyttöön vuosiluokilla 6 – 9 keskiviikkona 13.1.2021 alkaen. Tikkalan koulussa maskit otetaan käyttöön vuosiluokilla 5 – 6 keskiviikkona 13.1.2021 alkaen. Tikkalan koulussa 5 – 6. luokan oppilaat opiskelevat yhdysluokassa, siksi suositus koskee myös 5. luokan oppilaita. Lapset ja nuoret opastetaan kouluissa maskien oikeaan käyttöön ja samalla kerrotaan koulujen maskikäytänteistä. Tohmajärven kunta huolehtii, että oppilailla on päivittäin riittävä määrä maskeja käytössä. Seuraamme tilannetta päivittäin ja tiedotamme tarvittaessa mahdollisista uusista toimenpiteistä.

Maskisuosituksesta huolimatta Siun Sote on vakuuttanut, että kouluun tuleminen on edelleen turvallista. THL:n tilastojen mukaan tartuntariski on koulussa mahdollisen altistumisenkin jälkeen edelleen selvästi pienempi kuin tartuntariski muissa korona-altistumistilanteissa.

Perusopetuksen maskisuosituksesta huolimatta kaikkia aikaisempia korona-ohjeita on edelleen erittäin tärkeää noudattaa myös perusopetuksen ulkopuolella – ihan meidän kaikkien. Näytetään me aikuiset mallia nuoremmille.

Keski-Karjalan Musiikkiopisto antaa omat ohjeensa oppilaille ja huoltajille.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Tohmajärven kunnan palveluita rajataan (päivitetty 8.1.2021)

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannetyöryhmä suosittaa välttämään toistaiseksi aikuisten ryhmäliikuntaa ja ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa ja Tohmajärven kunta toimii sen suosituksen mukaisesti. Alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset. Alueellisia rajoitukset ja suositukset päivitetään tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin. Kunta päivittää omia ohjeitaan aikuisten harrastustoimintaan liittyen seuraavan kerran perjantaina 22.1.2021

Muut Tohmajärven alueella voimassa olevat suositukset

-Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset rajattava 20 henkilöön 22.1.2021 saakka.

-Suositellaan yksityistilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön edellyttäen turvavälien ja hygieniaohjeistuksien täyttymistä.

-Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

-Suositellaan sisätiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäliikunta keskeytettäväksi.

-Suositellaan sisätiloissa tapahtuvissa liikuntaharrastuksissa maskin käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille. Maskia ei tarvitse pitää urheilu-/liikuntasuorituksen aikana eikä pesu- tai pukeutumistiloissa. Ulkopuolisten oleskelua harrastetiloissa tulee välttää.

-Etätyösuositus aina kun mahdollista.

-Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Kunnan toimistoilla asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia. Asioiden hoitaminen onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla, ja asiointiajan voi varata ennalta soittamalla.

Edelleen on ensiarvoisen tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä turvavälejä kaikkialla. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa, mikäli turvavälien pitäminen on mahdotonta. Sairaana ei pidä lähteä asioimaan.

Tohmajärven kunnan alueelta löytyy useita talviurheilumahdollisuuksia

Tohmajärven kunnan alueen talviset ulkoliikuntapaikat ovat käytössä normaaliin tapaan. Turvavälit tulee kuitenkin huomioida myös ulkona liikkuessa.

hiihtoladut

luistelukentät

lainavälineet

 

 

Somessa kuva

Flockler seinä alisivuilla