Korona alisikuva

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

(päivitetty 19.2.2021)
 

Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on pysynyt perustasolla, vaikka tartuntamäärät ovat jälleen kääntyneet lievään kasvuun. Valtakunnallisen koronavirustilanteen sekä lähestyvien hiihtolomien takia alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä katsoi yksimielisesti, että tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitetut alueelliset suositukset ja rajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan. Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannetyöryhmä suosittaa välttämään toistaiseksi aikuisten ryhmäliikuntaa ja ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa. Tohmajärven kansalaisopiston kursseja on avattu kurssikohtaisesti harkiten, ryhmäliikuntakurssit pois lukien. Kursseilla noudatetaan AVI:n kokoontumisrajoituksia sekä voimassa olevia hygieniaohjeita. Alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset Alueellisia rajoituksia ja suositukset päivitetään tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin. Seuraava tilannepäivitys viimeistään 26.3.2021
 

Muut Tohmajärven alueella voimassa olevat suositukset

-Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on rajattava 20 henkilöön 22.3.2021 saakka.

-Kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää, suositellaan vältettävän.

-Yksityistilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön suositellaan, edellyttäen turvavälien ja hygieniaohjeistuksien noudattamista.

-Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa myös perusopetuksessa. Tikkalan koulussa maskeja käytetään 5. luokasta alkaen ja Maiju Lassilan koulussa 6. luokasta alkaen.

-Tohmajärven lukiossa on voimassa maskisuositus.

-Kirjastossa asioidessa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja maskin käyttöä suositellaan.

-Musiikkiopiston konsertit järjestetään streemattuina tapahtumina oppilaiden ja perheiden kesken. Konsertteihin ei oteta rajoitusten voimassaollessa yleisöä.

-Sisätiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäliikunta on toistaiseksi keskeytetty.

-Sisätiloissa tapahtuvissa liikuntaharrastuksissa suositellaan maskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille. Maskia ei tarvitse pitää urheilu-/liikuntasuorituksen aikana eikä pesu- tai pukeutumistiloissa. Ulkopuolisten oleskelua harrastetiloissa tulee välttää.

-Etätyösuositus on voimassa aina kun mahdollista.

-Matkustamista kotimaassa ja ulkomailla suositellaan vältettävän.

Kunnan toimistoilla asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia. Asioiden hoitaminen onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla, ja asiointiajan voi varata ennalta soittamalla.

Edelleen on ensiarvoisen tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä kahden metrin turvavälejä kaikkialla. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa, mikäli turvavälien pitäminen on mahdotonta. Sairaana ei pidä lähteä asioimaan.

 

Tohmajärven kunnan alueelta löytyy useita talviurheilumahdollisuuksia

 

Tohmajärven kunnan alueen talviset ulkoliikuntapaikat ovat käytössä normaaliin tapaan. Turvavälit tulee kuitenkin huomioida myös ulkona liikkuessa.

hiihtoladut

luistelukentät

lainavälineet

 

 

Uutiset

angle-left Ystävänpäivän laulukonsertti ja yhteislaulutapahtuma verkossa

Ystävänpäivän laulukonsertti ja yhteislaulutapahtuma verkossa

Linkki avautuu Ystävänpäivänä 14.2.2021 klo 12 alkaen ja on katsottavissa 14.3. asti. https://youtu.be/Qi7_c9OrtYo

Musiikkitapahtumaa on toteuttamassa tuttu joukko: Eini Annukka Perälä, laulu ja juonto. Säestys: Liisa Karhu, viulu. Timo Hacklin, harmonikka. Puhe ystävyydestä, Antti Happonen. Kuvaus, editointi, nettityö: Kari Sarkkinen. Tapahtumapaikkana on uusi sivistyskeskus Ahjo.

Laula kanssamme! Ohjelmassa on tuttuja vanhoja iskelmiä, tangoja, ystävälauluja, Katri Helenaa, jazzstandardeja. Esim. Käymme yhdessä ain, Täysikuu, Ystävän laulu, Malja ystävyydelle, Anna mulle tähtitaivas, Näin alkaa rakkaus, Misty ja Smile. Laulun sanat ovat nähtävillä.

Tapahtuman järjestää Tohmajärven kunnan kulttuuritoimi.

Somessa kuva

Flockler seinä alisivuilla