Korona alisikuva

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

(päivitetty 19.2.2021)
 

Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on pysynyt perustasolla, vaikka tartuntamäärät ovat jälleen kääntyneet lievään kasvuun. Valtakunnallisen koronavirustilanteen sekä lähestyvien hiihtolomien takia alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä katsoi yksimielisesti, että tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitetut alueelliset suositukset ja rajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan. Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannetyöryhmä suosittaa välttämään toistaiseksi aikuisten ryhmäliikuntaa ja ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa. Tohmajärven kansalaisopiston kursseja on avattu kurssikohtaisesti harkiten, ryhmäliikuntakurssit pois lukien. Kursseilla noudatetaan AVI:n kokoontumisrajoituksia sekä voimassa olevia hygieniaohjeita. Alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset Alueellisia rajoituksia ja suositukset päivitetään tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin. Seuraava tilannepäivitys viimeistään 26.3.2021
 

Muut Tohmajärven alueella voimassa olevat suositukset

-Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on rajattava 20 henkilöön 22.3.2021 saakka.

-Kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää, suositellaan vältettävän.

-Yksityistilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön suositellaan, edellyttäen turvavälien ja hygieniaohjeistuksien noudattamista.

-Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa myös perusopetuksessa. Tikkalan koulussa maskeja käytetään 5. luokasta alkaen ja Maiju Lassilan koulussa 6. luokasta alkaen.

-Tohmajärven lukiossa on voimassa maskisuositus.

-Kirjastossa asioidessa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja maskin käyttöä suositellaan.

-Musiikkiopiston konsertit järjestetään streemattuina tapahtumina oppilaiden ja perheiden kesken. Konsertteihin ei oteta rajoitusten voimassaollessa yleisöä.

-Sisätiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäliikunta on toistaiseksi keskeytetty.

-Sisätiloissa tapahtuvissa liikuntaharrastuksissa suositellaan maskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille. Maskia ei tarvitse pitää urheilu-/liikuntasuorituksen aikana eikä pesu- tai pukeutumistiloissa. Ulkopuolisten oleskelua harrastetiloissa tulee välttää.

-Etätyösuositus on voimassa aina kun mahdollista.

-Matkustamista kotimaassa ja ulkomailla suositellaan vältettävän.

Kunnan toimistoilla asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia. Asioiden hoitaminen onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla, ja asiointiajan voi varata ennalta soittamalla.

Edelleen on ensiarvoisen tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä kahden metrin turvavälejä kaikkialla. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa, mikäli turvavälien pitäminen on mahdotonta. Sairaana ei pidä lähteä asioimaan.

 

Tohmajärven kunnan alueelta löytyy useita talviurheilumahdollisuuksia

 

Tohmajärven kunnan alueen talviset ulkoliikuntapaikat ovat käytössä normaaliin tapaan. Turvavälit tulee kuitenkin huomioida myös ulkona liikkuessa.

hiihtoladut

luistelukentät

lainavälineet

 

 

Uutiset

angle-left Kirjasto aukesi uusissa tiloissa 1.2.2021

Kirjasto aukesi uusissa tiloissa 1.2.2021

Tohmajärven kunnankirjasto aukesi uusissa tiloissa sivistyskeskus Ahjossa maanantaina 1.2.2021 klo 12. Avajaiset siirtyvät myöhempään ajankohtaan koronan takia. Toivomme asiakkaiden käyttävän kasvomaskia ja säilyttämään reilut turvavälit.

Kirjastoon tullaan Ahjon pääoven kautta. Koulu on kengätön, mutta kirjastoon tullaan kengät jalassa. Toivomme asiakkaiden huomioivan sen ja puhdistavan kengät huolella. Nastakengät ovat kielletyt.

Olimme suljettuna tammikuun ajan, jolloin muutto tapahtui. Poistimme muuton alta noin 20 000 nidettä viimeisen vuoden aikana. Kaikki aineisto on puhdistettu imuroiden ja pyyhkien, pieni osa vain pyyhkien. Ihan kaikkea aineistoa emme ole vielä ehtineet purkamaaan hitaan puhdistamisen takia. Puhdistaminen ja muutto tehtiin pääasiassa kirjaston ja kunnan työntekijöiden voimin, joka oli suuri voimien koetus ja suurten kiitosten paikka! 

Asiakastietokoneet ovat käytössä loppuviikosta.

Toimimme kahdessa kerroksessa, moderneissa ja muunneltavissa tiloissa. Suuri osa kalusteista on siirrettäviä, joten pystymme tekemään erilaisia tilaratkaisuja tarpeiden mukaan sekä kauaskantoisesti myös tulevaisuuden palveluiden mahdollista muuntumista ajatellen. Tiloissa voi kokoontua sekä järjestää pienimuotoisia tilaisuuksia, kunhan korona sallii.

Kirjasto sijoittuu Sivistyskeskus Ahjon näyttävimpään osaan, Kirkkotien varteen, suurten ikkunoiden tuoden korkeaan tilaan valoa ja suuren tilan tuntua. Alakerrassa on lastenosasto, nuorten aineistot, aikuisten kaunokirjallisuus, palvelutiski sekä näyttelyseinä. Kevään ja kesän näyttelyajat on varattu. Yläkerrassa on aikuisten tietokirjallisuus, lehdet sekä aikuisten av-aineisto. Yläkerrasta löytyy myös hiljainen tila, jossa voi opiskella tai lukea. Varattu aineisto löytyy alakerran itsepalvelunoutohyllystä. Molemmissa kerroksissa on lainaus- ja palautusautomaatit, joihin saimme Avilta hankeavustusta.

Tilat ovat yhteisiä koulun kanssa, joten päivällä etenkin yläkerran tiloissa näkee myös nuoria opiskelemassa, menossa tunnille tai viettämässä välituntia. Osa yläkerran tiloista on varattavissa. Aamupäivän osalta lukion joitakin tunteja pidetään näissä tiloissa. Toivomme hyvää yhteistyötä ja ymmärrystä kaikilta tiloja käyttäviltä.

Kirjasto on avoinna ma klo 12-19, ti klo 10-15, ke klo 12-19, to klo 10-15 ja pe klo klo 10-15. Omatoimikirjasto aukeaa myöhemmin.

Olette lämpimästi tervetulleita tutustumaan upeisiin tiloihin sekä katsomaan kuinka kirjaston aineistot ja palvelut sijoittuvat!

 

Liisa Mäenpää

Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja

040 105 4110

Somessa kuva

Flockler seinä alisivuilla