Korona alisikuva

Korona alisivun leipäteksti

Koronavirusepidemian vaikutukset Tohmajärven kunnan palveluissa
(päivitetty 11.9.2020)
 

Koronaepidemian vaikutukset kunnan toimintoihin ovat vähäiset. Toiminta pyörii pääsääntöisesti normaalisti voimassaolevia koronaohjeistuksia noudattaen.

Siun Soten alueella

 

 

 1. Tohmajärven kuntosali on avoinna ma–pe klo 8–20. Kävijöitä pyydetään kirjaamaan käyntinsä salilla olevaan vihkoon mahdollisen tartuntaketjun jäljittämiseksi. Käsidesiautomaatti on käytössä.
 2. Liikuntahalli on käytössä vain varatuilla vuoroilla. Ylimääräistä oleskelua hallilla on vältettävä. Käsidesiautomaatti on käytössä.
 3. Tohmajärven kansalaisopiston opetus alkaa pääosin viikolla 37. Lisäryhmiä on perustettu ja ryhmäkokoja on pienennetty, jotta turvavälit voidaan säilyttää. Kädet pestään tai käytetään käsihuuhdetta ennen kurssin alkua. Kurssille voi osallistua vain terveenä ja oireettomana. Koronatestin tulosta odottaessa ei voi osallistua kurssille. Lähikontaktien vähentämiseksi suositellaan, että opetus- ja odotustiloihin tullaan, kun opetus alkaa ja poistutaan ripeästi kun opetus loppuu.
 4. Nuorisotila Stoppi on avoinna normaalisti, hygieniamääräyksiä noudattaen.
 5. Kirjasto on avoinna normaali aukioloajoin: ma ja ke klo 12-19 ja ti, to ja pe klo 10-15. Omatoimilehtisali on käytössä. Lainausautomaatin käyttöä suositellaan. Käytä käsihuuhdetta ja huolehdi turvaväleistä asioidessasi kirjastossa. Turhaa oleskelua vältetään. Kirjastoautossa voi asioida neljä asiakasta kerrallaan. Kotipalveluasiakkaille tuomme kirjat asiakkaan ovelle.
 6. Kuntouttava työtoiminta toimii normaalisti, myös ryhmämuotoisena.
 7. Varhaiskasvatuksen yksiköt (päiväkodit ja perhepäivähoito) sekä esiopetus ovat normaalisti toiminnassa. Henkilöstöä ja huoltajia on tiedotettu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestämisen osalta käytännön toimintaohjeilla.
 8. Keski-Karjalan musiikkiopisto aloitti syyslukukauden normaalissa lähiopetuksessa 19.8. Kaikissa toimipisteissä noudatetaan tarkkoja menetelmiä epidemian hillitsemiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi. Lisätietoa musiikkiopiston varautumisesta epidemiatilanteessa löytyy musiikkiopiston verkkosivuilta. Musiikkiopisto on tiedottanut ja tiedottaa oppilaita ja heidän huoltajiaan muutoksista suoraan.
 9. Tohmajärven kunnan tiloissa voi toistaiseksi järjestää kokouksia ja tilaisuuksia. Kunnan toimielinten kokoukset pidetään normaalisti. Käsidesiautomaatti on käytössä.
 10. Siun soten Korona-sivustolta löytyy terveydenhuoltoa koskeva ajantasainen toimintaohjeistus.
 11. Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI:n sivuilta löytyy tietoa yrityksille tarjottavasta avusta poikkeuksellisessa tilanteessa: Korona-info yrityksille
 12. Kyytitakuukyydit toimivat normaalisti.

  Kauppaliikkeet tarjoavat omia maksullisia ostosten keräily- ja toimituspalveluitaan, joista voi kysellä tarkemmin: K-market Tiilikainen: puh. 040 835 7938  S-market Tohmajärvi: puh. 010 762 2760

  Niin Suomi kuin Venäjäkin rajoittavat maahantuloa. Rajavartiolaitoksen ohjeet rajanylitykseen löydät täältä.

 

Kaikkien tulee muistaa seuraavat toimintaohjeet koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi:

 • Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.
 • Lähikontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille. Pidä vähintään 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.

 • Älä kättele.

 • Flunssan oireissa tai muutoin sairaana ei saa mennä töihin, varhaiskasvatukseen, kouluun tai asioimaan.
 • Jos sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota yhteyttä terveydenhuoltoon.

 

Tohmajärven kunnan johtoryhmä seuraa jatkuvasti tilannetta ja viranomaistiedotusta ja tiedottaa edelleen kuntalaisia ja henkilöstöä.

 

Same information in english

Uutiset

angle-left Itsenäisyyspäiväjuhlan verkkolähetys 6.12.2020 klo 15

Itsenäisyyspäiväjuhlan verkkolähetys 6.12.2020 klo 15:00

Itsenäisyyspäivän juhlahetkessä klo 15:00 alkaen Sonetic-kuoro (joht. Tiina Peltonen) Pacius: Suomen laulu; Sibelius: Finlandia-hymni. Puhujana kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Pakarinen. Pacius: Maamme (kunnanjohtaja Olli Riikonen, trumpetti; Tiina Peltonen, piano sekä Sonetic-kuoro). Linkki tapahtuman verkkolähetykseen: 

 https://zoom.us/j/95120209231?pwd=YXFiZTV2TlZUR3B2OEIyYzlUTjU3UT09
 

TAI VAIHTOEHTOISESTI kunnan Facebook-tilillä: https://www.facebook.com/Tohmaj%C3%A4rven-kunta-396650080424973

Valaistus: Aulis Hämäläinen

Järj. Tohmajärven kunta

Somessa kuva

Flockler seinä alisivuilla