Korona alisikuva

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

 
 

Tiedote päivitetty 31.7.2021

 

Maakunnan koronavirustilanne jatkuu edelleen vakavana. Torstaina 29.7. kokoontunut Pohjois-Karjalan alueellinen Covid-tilannekuvatyöryhmä totesi Pohjois-Karjalan olevan yhä koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Koronatartuntoja todetaan päivittäin runsaasti eri puolilla maakuntaa. Alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset

 

Tohmajärven alueella voimassa olevat suositukset

  • Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.
  • Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan järjestää yli 50 henkilölle edellyttäen, että turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita.
  • Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudattamaan yleisiä hygieniaohjeistuksia ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan kasvomaskia.
  • Etätyösuositus mahdollisuuksien puitteissa.

 

Kirjastossa tai kunnan toimistoilla asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia. Asioiden hoitaminen onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla, ja asiointiajan kunnan toimistoihin voi varata ennalta soittamalla.

On ensiarvoisen tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä kahden metrin turvavälejä kaikkialla. Sairaana ei pidä lähteä asioimaan.

 

Koronaohjeita: https://www.siunsote.fi/korona

https://www.siunsote.fi/-/situacia-s-koronavirusom-v-severnoj-karelii-ulucsilas-

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita ovat tämänhetkisen tiedon mukaan muun muassa kuume, kurkkukipu, yskä ja hengenahdistus. Tautiin voi liittyä myös lihaskipuja, väsymystä, nuhaa, pahoinvointia ja ripulia sekä maku- ja hajuaistin menettämistä. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon, jos sinulla on lieviäkään oireita.

Ota yhteyttä ja varaa aika näin:

  1. Tee koronavirustaudin Omaolo-oirearvio ja varaa aika koronavirustestiin netissä: www.omaolo.fi.
  2. Jos et voi käyttää nettiä, soita omalle terveysasemallesi tai Päivystysapuun 116117. Soita aina ennen terveysasemalle tai yhteispäivystykseen saapumista!
    • Terveysasemien yhteystiedot
    • Varaudu siihen, että sinut saatetaan ohjata toiselle terveysasemalle ns. infektiovastaanotolle, jos sairastat infektiotautia tai kyse on koronavirustestin ottamisesta. Saat ohjeet puhelimessa omalta terveysasemaltasi. Infektiovastaanotot toimivat Liperissä, Kiteellä, Kontiolahdella, Nurmeksessa, Lieksassa, Ilomantsissa sekä Joensuussa Siilaisen terveysaseman yhteydessä. 

 

 

 

 

Somessa kuva

Flockler seinä alisivuilla