Korona alisikuva

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

Koronatilanteen vaikutus Tohmajärven kunnan palveluihin

 
 

Tiedote päivitetty 21.10.2021

Pohjois-Karjalassa koronatilanne on tällä hetkellä moneen muuhun maakuntaan verrattuna hyvä. Laajat joukkoaltistumiset voivat kuitenkin pahimmillaan muuttaa tilannetta nopeastikin. Tällä hetkellä Pohjois-Karjalassa ei ole voimassa yleisötilaisuuksia tai ravintoloita koskevia rajoituksia, minkä vuoksi myöskään koronapassi ei ole tällä hetkellä käytössä maakunnassa. Jos koronatilanne pahenee voi koronapassin käyttö tulla ajankohtaiseksi. 

Paras tapa suojautua koronavirukselta on ottaa koronarokote.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa, jossa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Harkitse maskin käyttöä etenkin, jos sinulla ei ole riittävää suojaa koronatautia vastaan. Työpaikoilla suositellaan maskien käyttöä Työterveyslaitoksen ohjeiden mukaan.

Torstaina 21.10.2021 kokoontunut Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä totesi, että koulujen maskisuositusta jatketaan lokakuun loppuun saakka. Yli 12 vuotta täyttäneiden koululaisten tehosterokotukset jatkuvat maakunnassa syysloman jälkeen. Lisäksi työryhmä poisti etätyösuosituksen valtakunnallisen linjauksen mukaisesti. Etätyön mahdollisuuksista sovitaan jatkossa työpaikkojen etätyöohjeistusten mukaisesti.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset."

 

Tohmajärven alueella voimassa olevat suositukset

 • Kasvomaskien käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa, jossa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.
 • Harkitse maskin käyttöä etenkin, jos sinulla ei ole riittävää suojaa koronatautia vastaan.
 • Koulujen maskisuositus on voimassa lokakuun loppuun saakka.
 • Työpaikoilla suositellaan maskien käyttöä Työterveyslaitoksen ohjeiden mukaan.
 • Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia järjestettäessä tulee noudattaa lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt, kuten mm. mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpitämiseen ja tilojen puhdistamiseen. (ei voimassaolevaa kokoontumisrajoitusta)
 • ELY-keskuksen järjestämässä joukkoliikenteessä edellytetään maskin käyttöä kaikilta yli 12-vuotiailta matkustajilta 29.3.2020 alkaen.
 • Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudattamaan yleisiä hygieniaohjeistuksia ja huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta.

 

Varhaiskasvatus toimii normaalisti ja koulujen lukuvuosi on alkanut normaalisti lähiopetuksessa, kuten musiikkiopistossakin. Oppilaitokset ja varhaiskasvatus tiedottavat ja ohjeistavat oppilaitaan ja asiakkaitaan mahdollisista koronatilanteesta johtuvista toimista.

Linkistä löytyvät varhaiskasvatuksen ja opetustoimen koronaohjeet, päivitetty 24.9.2021

Kirjastossa tai kunnan toimistoilla asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia. Asioiden hoitaminen onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla, ja asiointiajan kunnan toimistoihin voi varata ennalta soittamalla.

On ensiarvoisen tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä turvavälejä kaikkialla. Sairaana ei pidä lähteä asioimaan.

 

Koronaohjeita: https://www.siunsote.fi/korona

https://www.siunsote.fi/-/situacia-s-koronavirusom-v-severnoj-karelii-ulucsilas-

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita voivat olla päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha tai nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus tai väsymys, lihaskivut, kurkkukipu tai kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu ja ripuli.

 • Katso tarkemmat ohjeet täyden rokotesarjan saaneiden, koronavirustaudin sairastaneiden sekä alle 12-vuotiaiden lasten koronavirustesteistä: www.siunsote.fi/koronatestit

Ota yhteyttä ja varaa aika koronatestiin näin:

 1. Tee koronavirustaudin Omaolo-oirearvio ja varaa aika koronavirustestiin netissä: www.omaolo.fi.
 2. Jos et voi käyttää nettiä, soita omalle terveysasemallesi tai Päivystysapuun 116117. Soita aina ennen terveysasemalle tai yhteispäivystykseen saapumista!
  • Katso terveysasemien yhteystiedot
  • Varaudu siihen, että sinut saatetaan ohjata toiselle terveysasemalle ns. infektiovastaanotolle, jos sairastat infektiotautia tai kyse on koronavirustestin ottamisesta. Saat ohjeet puhelimessa omalta terveysasemaltasi. Infektiovastaanotot toimivat Liperissä, Kiteellä, Kontiolahdella, Nurmeksessa, Lieksassa, Ilomantsissa sekä Joensuussa Siilaisen terveysaseman yhteydessä. 

 

 

Somessa kuva

Flockler seinä alisivuilla