Kirjaston alisivu pääkuva

Kirjaston alisivu teksti

Uusi kirjasto

Tervetuloa Tohmajärven uuteen kirjastoon, joka sijaitsee Kirkkotien varrella Sivistyskeskus Ahjon rakennuksessa. Kirjastoon tullaan pääsisäänkäynnin kautta.

Tohmajärven kirjasto on nyt myös omatoimikirjasto, jossa voi asioida myös silloin kun kirjasto on kiinni. Arkisin ja myös lauantaisin. Kirjastomme on helposti saavutettavissa ja esteetön. Kirjastoauto palvelee tiistaisin ja torstaisin mm. Värtsilän ja Tikkalan suunnalla. Kotipalvelu on tarkoitettu niille asiakkaille, jotka eivät pääse asioimaan kirjastossa tai kirjastoautossa.

 

Kilpailu taideteoshankintoihin

Tohmajärven kunta kutsuu pohjoiskarjalaisia taiteilijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan taideteokset Tohmajärven kirjaston seiniin (3 kpl). Teosten tulee soveltua julkiseen tilaan käyttäjien ikäryhmät huomioon ottaen.

Kirjasto on uudisrakennus ja se otettiin käyttöön helmikuussa 2021. Sen näyttävistä, korkeista ikkunoista on näkymä kirjaston aikuistenosastolle ja yläkertaan vievään puuportaikkoon ja seinään, johon yksi teoksista sijoitetaan.

Kilpailuun voivat osallistua henkilöt yksin, työparina tai työryhmänä. Tohmajärven sivistyslautakunta päättää ehdotusten perusteella toteutettavat teokset. Ehdotukset lautakunnalle valitsee raati, johon kuuluu mm. kunnanjohtaja, sivistysjohtaja ja kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja.  Valinta tehdään 30.9.2021 mennessä. Toteutusaika on vuoden 2021 loppuun asti.

Kolme luonnoskokonaisuutta palkitaan (500 €/taiteilija/työpari/työryhmä), joista valitaan soveltuvimmat teokset. Teosten toteuttamiseen on varattu 12 000 € (4 000 €/teos), joka voi kohdistua yhdelle tai useammalle taiteilijalle/työparille/työryhmälle riippuen toteutettavien teosten määrästä. Palkkio sisältää sekä materiaalit, että välineet teosten suunnitteluun, valmistamiseen sekä kiinnittämiseen seinälle. Teokset voidaan myös maalata suoraan seinälle, jolloin pohjustamiseen liittyvät kustannukset kuuluvat taiteilijalle. Maalattavat seinät ovat kooltaan seuraavat: aikuistenosasto 3,2 x 3 m, lastenosasto 5,2 x 2,6 m ja portaikko 5,2 x 2,5 m (madaltuu oikealle). Seinämateriaali on betoni. Seiniin voi käydä tutustumassa paikan päällä kirjaston aukioloaikojen puitteissa.

Osallistujia pyydetään lähettämään ehdotuksensa ja yhteystietonsa 15.9.2021 klo 16 mennessä osoitteeseen koulutoimisto@tohmajarvi.fi. Ehdotukset tulee olla jpg- tai pdf- muodossa.

 

Lisätietoja 16.8.2021 lähtien:

Liisa Mäenpää
Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja
Tohmajärven kirjasto
Kirkkotie 10 A
82600 Tohmajärvi
liisa.maenpaa@tohmajarvi.fi
040 105 4110

Uutiset

angle-left Kirjasto aukesi uusissa tiloissa 1.2.2021

Kirjasto aukesi uusissa tiloissa 1.2.2021

Tohmajärven kunnankirjasto aukesi uusissa tiloissa sivistyskeskus Ahjossa maanantaina 1.2.2021 klo 12. Avajaiset siirtyvät myöhempään ajankohtaan koronan takia. Toivomme asiakkaiden käyttävän kasvomaskia ja säilyttämään reilut turvavälit.

Kirjastoon tullaan Ahjon pääoven kautta. Koulu on kengätön, mutta kirjastoon tullaan kengät jalassa. Toivomme asiakkaiden huomioivan sen ja puhdistavan kengät huolella. Nastakengät ovat kielletyt.

Olimme suljettuna tammikuun ajan, jolloin muutto tapahtui. Poistimme muuton alta noin 20 000 nidettä viimeisen vuoden aikana. Kaikki aineisto on puhdistettu imuroiden ja pyyhkien, pieni osa vain pyyhkien. Ihan kaikkea aineistoa emme ole vielä ehtineet purkamaaan hitaan puhdistamisen takia. Puhdistaminen ja muutto tehtiin pääasiassa kirjaston ja kunnan työntekijöiden voimin, joka oli suuri voimien koetus ja suurten kiitosten paikka! 

Asiakastietokoneet ovat käytössä loppuviikosta.

Toimimme kahdessa kerroksessa, moderneissa ja muunneltavissa tiloissa. Suuri osa kalusteista on siirrettäviä, joten pystymme tekemään erilaisia tilaratkaisuja tarpeiden mukaan sekä kauaskantoisesti myös tulevaisuuden palveluiden mahdollista muuntumista ajatellen. Tiloissa voi kokoontua sekä järjestää pienimuotoisia tilaisuuksia, kunhan korona sallii.

Kirjasto sijoittuu Sivistyskeskus Ahjon näyttävimpään osaan, Kirkkotien varteen, suurten ikkunoiden tuoden korkeaan tilaan valoa ja suuren tilan tuntua. Alakerrassa on lastenosasto, nuorten aineistot, aikuisten kaunokirjallisuus, palvelutiski sekä näyttelyseinä. Kevään ja kesän näyttelyajat on varattu. Yläkerrassa on aikuisten tietokirjallisuus, lehdet sekä aikuisten av-aineisto. Yläkerrasta löytyy myös hiljainen tila, jossa voi opiskella tai lukea. Varattu aineisto löytyy alakerran itsepalvelunoutohyllystä. Molemmissa kerroksissa on lainaus- ja palautusautomaatit, joihin saimme Avilta hankeavustusta.

Tilat ovat yhteisiä koulun kanssa, joten päivällä etenkin yläkerran tiloissa näkee myös nuoria opiskelemassa, menossa tunnille tai viettämässä välituntia. Osa yläkerran tiloista on varattavissa. Aamupäivän osalta lukion joitakin tunteja pidetään näissä tiloissa. Toivomme hyvää yhteistyötä ja ymmärrystä kaikilta tiloja käyttäviltä.

Kirjasto on avoinna ma klo 12-19, ti klo 10-15, ke klo 12-19, to klo 10-15 ja pe klo klo 10-15. Omatoimikirjasto aukeaa myöhemmin.

Olette lämpimästi tervetulleita tutustumaan upeisiin tiloihin sekä katsomaan kuinka kirjaston aineistot ja palvelut sijoittuvat!

 

Liisa Mäenpää

Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja

040 105 4110

Kirjaston yhteystiedot

040 105 4111 asiakaspalvelu

040 105 4112 kirjastoauto

 

Kirkkotie 10 a

kirjasto@tohmajarvi.fi
 

Aukioloajat

  • ma 12-19
  • ti 10-15
  • ke 12-19
  • to 10-15
  • pe 10-15

Kirjaston facebook

Finna

PTV-sisältö

Finna