Kirjaston alisivu pääkuva

Kirjaston alisivu teksti

Tohmajärven kirjasto

Tohmajärven kirjasto sijaitsee Kirkkotien varrella Sivistyskeskus Ahjon rakennuksessa. Kirjastoon tullaan pääsisäänkäynnin kautta. Kirjastoon on esteetön kulku ja käytössä on hissi.

Tohmajärven kirjasto on omatoimikirjasto, jossa voi asioida myös silloin kun kirjasto on kiinni. Kirjasto on helposti saavutettavissa ja esteetön. Kirjastoauto palvelee tiistaisin ja torstaisin mm. Värtsilän ja Tikkalan suunnalla. Kotipalvelu on tarkoitettu niille asiakkaille, jotka eivät pääse asioimaan kirjastossa tai kirjastoautossa.

 

Omatoimikirjasto

Omatoimikirjastossa voi asioida silloin kun kirjasto on kiinni. Sisään kirjastoon pääsee kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Ennen sitä on tehtävä omatoimisopimus, joka on henkilökohtainen. Alle 15-vuotiaalle sopimus tehdään yhdessä huoltajan kanssa. Ota mukaan voimassaoleva kirjastokortti ja henkilötodistus.

Omatoimikirjasto käytettävissä päivittäin klo 7-21.

 

Kirjaston taideteokset

Tohmajärven kunta kutsui pohjoiskarjalaisia taiteilijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan taideteokset Tohmajärven kirjaston seiniin. Teosten tuli soveltua julkiseen tilaan käyttäjien ikäryhmät huomioon ottaen. Kilpailun voittajiksi valittiin: Johanna-Josefina Alanko, Karoliina Arvilommi ja Tuuli Meriläinen. Johanna toteutti tilataideteoksen aikuistenosastolle, Karoliina ripusti huovutustyökokonaisuuden portaikon seinälle ja Tuuli maalasi seinämuraalin lastensosastolle. Teoksissa painottuvat luonto ja paikallisuus, niin aiheissa kuin materiaaleissakin.

                                        

Johanna-Josefina Alangon Pulikat, 2022         Karoliina Arvilommin Kylän raitilla, 2021   

 

                

Tuuli Meriläisen Seikkailu, 2021

Kirjaston yhteystiedot

040 105 4111 asiakaspalvelu

040 105 4112 kirjastoauto

 

Kirkkotie 10 a

kirjasto@tohmajarvi.fi
 

Aukioloajat

  • ma 12-18
  • ti 10-15
  • ke 12-18
  • to 10-15
  • pe 10-15

Omatoimikirjasto

  • klo 7-21

 

KUNNAN ETÄTYÖTILAT

 

Kirjaston facebook

Finna

PTV-sisältö

Finna