Työllisyyspalvelut kesätyöllistäminen

Työllisyys Kesätyöllistäminen

 

Nuorten työllistäminen

Tohmajärven kunta tarjoaa vuosittain tohmajärveläisille nuorille kesätyömahdollisuuksia kunnan eri toimialoilla. Lisäksi kunta maksaa työnantajille nuoren työllistämistukea tohmajärveläisen nuoren työllistämisestä. Tätä tukea voivat työnantajat hakea ympäri vuoden ja sitä myönnetään määrärahojen puitteissa. 

 

Kunnan kesätyö 2023

 

Tohmajärven kunta työllistää tänäkin vuonna noin 23 tohmajärveläistä 15-25 -vuotiasta nuorta kesätyöhön. Etusija on alle 19-vuotiailla nuorilla, joilla ei ole aikaisempaa palkkatyökokemusta.

Kesätöitä tulee seuraaville toimialoille:

Kehittämispalvelut tarjoaa kahdelle nuorelle kesätyön heinäkuussa tehtävinä mm. puisto- ja puutarhatyön avustavat tehtävät puutarhurin kanssa, kunnanviraston matkailuinfon päivittäminen sekä

Tohmajärven historiahenkilöiden kuvaukset.

Kirjasto- ja kulttuuripalvelut; yhdelle nuorelle neljän viikon työjakso kesäkuussa. Tehtävänä yleisiä kirjaston aputöitä, hyllyjen järjestelyä ym.

Kiinteistöpalvelut; kahdelle nuorelle kesäkuussa ja kahdelle heinäkuussa neljän viikon työjakso. Tehtävinä yleisiä kiinteistöhuollon aputöitä, ympäristön siisteydestä huolehtimista ym.

Liikkuvalla työpajalla yhdelle nuorelle kesäkuussa ja yhdelle heinäkuussa erilaisia ulkotöitä, kuten yleisten uimarantojen kunnossapitoa ja muuta ympäristöstä huolehtimista.

Varhaiskasvatus; neljälle-viidelle nuorelle kahden ja neljän viikon työjaksoja päiväkodin avustavia tehtäviä, Tikkalan päiväkodissa kesäkuussa ja Käenpesän päiväkodissa kesä- ja heinäkuussa.

Liikunta- ja nuorisopalveluissa neljälle nuorelle neljän viikon työjakso kesäkuussa; apuohjaajan tehtäviä esimerkiksi uimakoulussa, retkillä ja toimintapäivissä.

Musiikkiopisto hakee Tohmajärvelle kahta kesäsoittajaa ajalle 26.6. – 21.7.2023. Työtehtäviin kuuluu pitää yllä ja esittää 20-30 minuutin ohjelmistoa sopimuksen mukaan erilaisissa kunnan tilaisuuksissa sekä esim. kesäkahvioissa.

 

IHAN UUTENA KESÄTYÖMAHDOLLISUUTENA

LOMITUSPALVELUT tarjoaa kesätyöpaikan kolmelle nuorelle:

Haluaisitko sinä olla osana suomalaisen ruuan tuotantoketjua? Nyt sinulla olisi erinomainen tilaisuus päästä tutustumaan ja kokeilemaan, miltä merkityksellinen työ eläinten parissa tuntuu. Tohmajärven alueen maatalouslomituspalveluissa on tarjolla kaksi neljän viikon työjaksoa maatalouslomituksen avustavissa tehtävissä. Työ tapahtuu kokeneen työntekijän työparina. Työt koostuvat sekä aamu- että iltavuorosta.

Lomituspalveluiden hallinnossa on tarjolla kesäkuussa neljäksi viikoksi toimistotehtäviä sekä mahdollisia tilakäyntejä yhdelle nuorelle.

 

Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 51 kappaletta. Valintapäätökset lähetetään kaikille hakijoille huhtikuun loppuun mennessä.

 

Nuori, voit hakea töitä ympäri vuoden yrityksistä ja yhdistyksistä. Huom. Kunnan tukea ei kuitenkaan voi saada yritys/yhdistystyöllistämiseen, mikäli nuori on saanut kunnasta työpaikan.
 

Nuorten työllistämistuki 

Kunta tukee yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityisiä työnantajia työllistämään nuoria myöntämällä avustusta palkkauskuluihin. Avustus on 50 % palkkauskustannuksista, kuitenkin enintään 400 €/nuori/vuosi. Avustusta voi hakea ympäri vuoden ja sitä myönnetään määrärahojen puitteissa. Nuorten työllistämisessä ei ole henkilöylärajaa, vaan kukin työnantaja voi halutessaan palkata useita nuoria ja tuen voi saada jokaiselle. Tässä tarkemmat ohjeet ja hakulomake

Uutiset

angle-left Tarjolla pienyrittäjän talousasioiden sparrausta!

Tarjolla pienyrittäjän talousasioiden sparrausta!

Työpajoja järjestetään kaiken kaikkiaan kolme. Ilmoittautumiset 6.huhtikuuta mennessä.

Kouluttaja Petra Ryymin, Business Savo Oy.

Haluatko saada lisää ymmärrystä yrityksesi talousasioista?

Tervetuloa yrityksen talousvalmennukseen. Työpajoissa käydään läpi muun muassa kannattavuuden ja taloussuunnittelun perusteita, hinnoittelua, kirjanpidon raporttien tulkintaa ja talouden rutiineja. Aihealueet käydään osallistujien toiveiden mukaisesti.

Lisäksi sinulla on mahdollisuus käydä läpi yrityksesi taloustilannetta, raportteja, hinnoittelua, taloushallinnon ohjelmistoa tai muuta talouteen liittyvää asiaa asiantuntijan kanssa, luottamuksellisesti yrityskohtaisessa sparrauksessa.

Yritysryhmän valmennus sisältää 3 x 3 h työpajaa (enintään 7 osallistujaa):

1. Yrityksen talous ja tuottavuus: talouden mittarit, taloustyökalut ja talouden suunnittelu

2. Hinnoittelu

3. Talousosaaminen: tuloslaskelma ja tase

Lisäksi yrityskohtaiset sparraukset 2-3 h/yritys.

Kokoontumispaikat vahvistuvat myöhemmin. Mahdollista osallistua myös etänä.

Pre Act—Muutos on mahdollisuus –hankkeen valmennus on maksuton ja se kerryttää yrityksen de minimis -tukea.

 

TYÖPAJAT:

• tiistaina 18.4.2023 klo 9—12

• tiistaina 25.4.2023 klo 9—12

• torstaina 4.5.2023 klo 9—12

Muutokset mahdollisia.

Yrityskohtaiset sparrausajankohdat sovitaan kouluttajan kanssa.

Kysy lisää ja ilmoittaudu 6.4. mennessä: Päivi Kipinoinen 040 770 4938, paivi.kipinoinen@kitee.fi

Yhteystiedot

PTV-sisältö