Työllisyyspalvelut kesätyöllistäminen

Työllisyys Kesätyöllistäminen

 

Nuorten työllistäminen

Tohmajärven kunta tarjoaa vuosittain tohmajärveläisille nuorille kesätyömahdollisuuksia kunnan eri toimialoilla. Lisäksi kunta maksaa työnantajille nuoren työllistämistukea tohmajärveläisen nuoren työllistämisestä. Tätä tukea voivat työnantajat hakea ympäri vuoden ja sitä myönnetään määrärahojen puitteissa. 

 

Kunnan kesätyö 2022

 

Tohmajärven kunta työllisti tänä vuonna 19 tohmajärveläistä 15-25 -vuotiasta nuorta kesätyöhön. Etusija oli alle 19-vuotiailla nuorilla, joilla ei ole aikaisempaa palkkatyökokemusta.

Kiinteistöpalveluissa työskenteli yhteensä neljä nuorta erilaisissa kiinteistönhoidon aputehtävissä kesä- ja heinäkuussa.

Liikkuvalla työpajalla ulkoalueiden siistimis- ja kunnossapitotehtävissä oli kaksi nuorta, toinen kesä- ja toinen heinäkuussa.

Kehittämispalveluissa puisto- ja puutarhatyön avustavissa tehtävissä, kunnanviraston matkailuinfon päivittämisessä ja Kemien keskustan kehittämisideoinnissa ja sen dokumentoinnissa nuoren näkökulmasta työskenteli myös kaksi nuorta neljän viikon ajan.

Nuoriso- ja liikuntapalveluissa oli kesätyötä tarjolla neljälle nuorelle kesäkuussa.

Kirjasto- ja kulttuuripalveluissa toimisto- ja siistimistehtävissä työskenteli yksi nuori.

Ruokapalveluissa keittiöapulaisen tehtäviä hoiti kaksi nuorta, yksi kesäkuussa ja yksi heinäkuussa.

Siivouspalveluissa kolme nuorta teki siivouksen aputehtäviä laitoshuoltajan työparina kesäkuussa.

Keskushallinnossa yksi nuori pääsi perehtymään kunnan hallinnon toimistotehtäviin kesäkuussa.

 

Kesätyöllistäminen on ohi tältä vuodelta ja tulevan kesän haku käynnistyy entiseen malliin maaliskuun 2023 alussa kuntarekryn kautta.

Kiitos kaikille kesänuorille ahkerasta työskentelystä Tohmajärven kunnalla kesällä 2022!

 

Nuori, voit hakea töitä ympäri vuoden yrityksistä ja yhdistyksistä. Huom. Kunnan tukea ei kuitenkaan voi saada yritys/yhdistystyöllistämiseen, mikäli nuori on saanut kunnasta työpaikan.
 

Nuorten työllistämistuki 

Kunta tukee yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityisiä työnantajia työllistämään nuoria myöntämällä avustusta palkkauskuluihin. Avustus on 50 % palkkauskustannuksista, kuitenkin enintään 400 €/nuori/vuosi. Avustusta voi hakea ympäri vuoden ja sitä myönnetään määrärahojen puitteissa. Nuorten työllistämisessä ei ole henkilöylärajaa, vaan kukin työnantaja voi halutessaan palkata useita nuoria ja tuen voi saada jokaiselle. Tässä tarkemmat ohjeet ja hakulomake

Yhteystiedot

PTV-sisältö