Matkailu Kalastajan Jäniskoki alisivun kuva

Matkailu Kalastajan Jänisjoki

Kalastus on mielen pelastus

Parhaiten kalaa saa vieheellä, joka on vedessä! Kalastajalle Jänisjoen kalastusalue on monipuolinen paikka pienistä puroista isoon Jänisjokeen. Järvialueet, suuret suvannot ja patojen väliset alueet ovat erinomaisia viehe- ja perhokalastuspaikkoja.

Vääräkosken pohjoispuolella sijaitseva Lempaankoski on erinomainen perhokalastuspaikka, jossa on taimenia, säyneitä, ahvenia ja haukia. Patsolankoskessa on mahdollisuus saada ”se suuri”, jos oikein hyvin onnistaa. Myös Kattilakoski on suosittu kalastuspaikka.

Luonnonvaraisista kalalajeista joessa esiintyvät ahven, hauki, made, siika ja särki. Myös taimen lisääntyy luontaisesti tietyissä paikoissa.  Vesistöstä saadaan myös lahnaa, kuhaa ja säynettä. Istutuslajeja ovat taimen, harjus ja kuha. Jokireitin koskialueille istutetaan säännöllisesti sekä pyyntikokoisia että 1-kesäisiä ja 1-vuotiaita taimenia.

Muistathan hankkia kalastusluvat!

Jänisjoen viehekalastusalue kattaa melkein koko Jänisjoen alueen. Kalastus ja ravustus on kielletty voimalaitospatojen alapuolisella alueella 100 metrin matkalla. Tarkista myös kalojen alamitat.

Kalastuslupa-asioista lisää muikkusuomi -sivustolla ja ahven.net-sivustolla.

Yhteystiedot

PTV-sisältö