Matkailu Jänisjoki Venäjälle alasivun kuva

Matkailu Jänisjoki jatkuu Venäjälle


Jänisjoki jatkuu Laatokalle

Suomen puolella jokimatkaa voi taittaa meloen rajavyöhykkeelle saakka, mutta itse rajanylitys on tehtävä maitse Niiralan raja-aseman kautta. Viisumien hankinnan takia matka on paras suunnitella hyvissä ajoin etukäteen.

Venäjän Värtsilässä kanootin voi laskea vesille kylän pinnassa. Venäjän puolen Jänisjoki virtaa Pienen Jänisjärven ja Jänisjärven kautta kohti Laatokkaa. Jänisjärven eteläpäässä on Hämekosken pato ja voimalaitos. Hämekosken jälkeen hurautetaan koskesta koskeen, eivätkä pyörteet ole vaatimattomia. Reittiä voi suositella kumilauttaretkiin osaavan kipparin johdolla tai erittäin kokeneille melojille.

Joen varrella on asumatonta korpea, joskin paikoin tie kiemurtelee joen tuntumassa. Harlussa on voimalaitos ja kalustoa on jälleen kannettava joen alajuoksulle. Harlun jälkeen vuorossa on koko Jänisjoen huimin koskiosuus, joka on syytä tarkistaa ennen laskemista. Jänisjoen retken voi päättää Läskelään tai jatkaa siitä vielä noin 6 km Laatokalle. Venäjän puolella Jänisjoen varrella on muutamia taukopaikkoja. Paras tapa tutustua Jänisjoen maisemiin on pakettimatka kumilautalla.

Yhteystiedot

PTV-sisältö