Matkailu Jänisjoki yleistäsivu

Matkailu Jänisjoki

 

Tohmajärven läpi virtaa kalaisa ja erämaahenkinen Jänisjoki. Jokimaisemat vaihtelevat latvavesien korpimaisemista Laatokan lehtovyöhykkeen vehreisiin näkymiin. Jänisjoki on vesiretkeilyreitti, joka soveltuu erinomaisesti kaikille retkeilijöille.

Jänisjoki virtaa sekä Suomen että Venäjän puolella. Suomen puoleista Jänisjoen alaosaa kutsutaan "isoksi Jänisjoeksi". Iso Jänisjoki alkaa Loitimon järvestä Kiihtelysvaarasta ja päätyy Värtsilään Venäjän rajalle. Jänisjoella on kolme alkuhaaraa ennen Loitimoa. Jänisjoen reitin voi halutessaan aloittaa jo aikaisemmin Kota- tai Kuuttijoen haaroista tai Jänisjoen Koveron haarasta, jolloin reitille saa lisäpituutta.

Jänisjoella on melottavia järvi- ja jokireittejä kaikkiaan noin 200 kilometriä. Neljä voimalaa, yläjuoksulta lukien Ruskeakoski, Vihtakoski, Saario ja Vääräkoski on kuitenkin kierrettävä maitse.

Kalamiehille Jänisjoki tarjoaa kymmenittäin koskia ja virtapaikkoja. Jokimaisemiin on rakennettu taukopaikkoja, jotka ovat kaikissa luonnossa liikkuvien käytössä. Yönsä voi viettää laavulla tai mukavasti lakanoiden välissä vaikkapa Majatalo Rajassa Värtsilässä.

Nuotio- ja laavupaikat

 

Yhteystiedot

PTV-sisältö