Hiihtoladut

Hiihtoladut

Tohmajärven kunnan alueelta löydät useita kilometrejä hoidettuja hiihtolatuja, joista osa on valaistu.

 

Valaistut ladut

Kemie (liikuntahalli)

  • 600 m helppo
  • 1,7 km keskivaikea, lähtö liikuntahallilta
  • n. 2,5 km (Simosen peltolenkki), 3 km, 5 km (Mokinlammen maasto) vaativa, erkanevat 1,7 km ladulta, osittain valaistu. Vaativat nousut ja laskut eivät sovi aloittelijalle.

 

Värtsilä

  • 1,5 km keskivaikea, lähtö Patsolanmäki pysäköintipaikka

 

Tikkala

 

Muut ladut

Siirin lenkki

  • 12 km, helpohko maisemalatu, hiihdetään myös järven jäällä. Lähtö liikuntahallilta. Siirin lenkki erkanee valaistun ladun ensimmäisestä mutkasta oikealle. Alkuosa helppoa, loppumatkalle kannattaa varata voimia ylämäkiin. Luistelu ja perinteinen tyyli ovat mahdollisia. Kunnostus aloitetaan, kun jää on turvallisen paksua. Kunnostetaan lumisateen jälkeen, kun valaistut ladut on ensin kunnostettu. Yhdyslatu Akkalaan / Akkalasta.

 

Akkalan - Riikolan ladut

  • Reitit 3 - 12 km. Perinteisen tyylin vaativa latu, osaksi edestakaisena latuna. Lähtöpaikat Akkalan nuorisoseurantalolta tai Riikolan Keikonkankaan omakotialueelta. Pisin reitti noin 12 km. Akkalan nuorisoseurantalolta voi hiihtää myös 3 kilometrin reitin tai lyhentää täyspitkää reittiä käymättä Riikolassa.

 

 

Ajankohtaiset

angle-left Residenssitaiteilijat Tohmajärvellä kesällä 2019

Residenssitaitelijat

Emmu Johansson ja Kimmo Ylönen tulevat kesällä taiteilijaresidenssiin musiikkiopistolle. Emmu on mukana lasten taidetyöpajassa Museomylläkässä to 27.6.2019 klo 12 Nymanin museoalueella. Kaikille avoin taitelijatapaaminen la 29.6.2019 klo 15-16 Mustan Kissan Kesäpamauksessa, Kannaksentie 587 A, Onkamossa. Paikalla on myös muita taiteilijoita. Kimmo Ylönen on tavattavissa Nymanin museolla 10.7.2019 kuvataiteen päivän tapahtumassa. Tervetuloa keskustelemaan taiteesta ja taiteen tekemisestä.

Yhteystiedot

PTV-sisältö