Vauvaperhetuki

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

Tohmajärven kunnan tuki vauvaperheille

 

Kunnassamme on käytössä perhe/lapsirahan maksamisesta tehdystä valtuustoaloitteesta syntynyt toimintamalli lapsiperheiden arjen tukemiseen. Tohmajärveläisen vauvan perhe on oikeutettu tilaamaan erikseen hyväksytyiltä yrityksiltä kunnan maksamaa palvelua kotiin 500 €:lla (alv 0 %) vuoden kuluessa vauvan syntymästä. 

Vauvaperhetuki adoptioperheille myönnetään vuoden sisällä adoptiosta, jolloin se on sama kuin perheeseen syntyvillekin lapsille. Ikäraja adoptiolapsille on 7 vuotta.

Kotiin ostettava palvelu voi olla esimerkiksi lastenhoitoapua, ruuanlaittoa, siivousta tai vaikka piha-alueiden hoitoa. Kotiin ostettavaa palvelua ei ole haluttu liian tarkkaan rajata, jotta erilaisille perheille jää tosiasiallinen valinnanmahdollisuus siitä, millainen palvelu ketäkin parhaiten auttaa. Mahdollisimman monen yrittäjän toivotaan hakeutuvat yhteistyöyrityksiksi. Kunta hyväksyy maksettavakseen vain työn osuuden.

Tavoitteena on ollut löytää malli, joka hyödyttäisi mahdollisimman paljon vauvaperhettä juuri kyseisessä elämäntilanteessa. Tällainen kunnan maksama kotiin saatava palvelu on saajalleen verotonta.

Miten vauvaperhe saa edun käyttöönsä?

Kun Tohmajärvelle syntyy vauva, kunta saa tiedon siitä väestötietojärjestelmästä. Vanhempien ei itse tarvitse hakea etua, vaan kunta lähettää perheelle kirjeen, jossa tästä edusta kerrotaan. Kirjeessä on toimintaohjeet palveluiden käyttöön. Vauvaperhetuen käytön edellytyksenä on, että perhe on kirjoilla Tohmajärvellä. Kirjeet lähetetään kuukausittain syntyvien vauvojen tietojen päivityttyä väestötietojärjestelmään.

Perhe tilaa haluamansa palvelut itse saamiensa ohjeiden mukaan hyväksytyiltä palveluntuottajilta ja palveluntuottaja laskuttaa tuottamistaan palveluista kuntaa. 

Lista palveluntuottajista

Miten yrittäjä hakeutuu palveluntuottajaksi?

Onko yritykselläsi tai yhdistykselläsi tarjottavana palveluja, joista voisi olla apua lapsiperheen arjessa? Tai voisitko ajatella ottavasi jotain sellaista palveluvalikoimaasi? Toivomme mahdollisimman monenlaista palvelua tulevan tarjolle tähän palvelumalliin. Asiaa on lupa katsoa avarakatseisesti – niin tarjottavien palvelujen suhteen kuin toimijoiden suhteen. Palveluntuottajan ei tarvitse olla yritys, se voi olla esimerkiksi yhdistys tms. yhteisö. Yrittäjän/yhteisön on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin ja hänen on hoidettava eläketurvansa itse (YEL).

Palveluntuottajaksi hakeudutaan vastaamalla oheisesta linkistä avautuvaan kyselyyn.

Hakemus palveluntuottajaksi

Kunnasta saat vahvistuksen, tulitko hyväksytyksi palveluntuottajaksi. Teemme asiasta sopimuksen ja saat tarvittavat toimintaohjeet palveluntuottajana toimimiseen.

Haku palveluntuottajaksi on jatkuva eli voit hakeutua mukaan milloin vain.

Uutiset

angle-left Siun sote lähettää digitaalisista palveluista kertovan tekstiviestin asiakkailleen 11. – 13.6.2024

Siun sote lähettää digitaalisista palveluista kertovan tekstiviestin asiakkailleen 11. – 13.6.2024

Tiedote. Julkaistu: 
Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote lähettää kesäkuussa tekstiviestejä, joissa rohkaistaan tutustumaan uusiin digitaalisiin palveluihin. Tekstiviestit lähetetään vain niille täysi-ikäisille asiakkaille, jotka ovat antaneet Siun sotelle luvan tekstiviestin lähettämiseen potilasrekisterissä olevaan numeroon. Luvan on voinut antaa terveydenhuollon asioinnin yhteydessä tai sähköisesti Medinet-palvelussa.

Tekstiviestejä lähetetään pohjoiskarjalaisille asiakkaille päiväaikaan ajalla 11. – 13.6.2024. Siun sote lähettää tekstiviestin kullekin asiakkaalle vain kerran eikä siihen voi vastata. Tekstiviestien lähettämisestä vastaa teknisesti Siun soten puhelinoperaattori.

Tekstiviestien lähettämisestä on kerrottu jo aikaisemmin julkaistussa tiedotteessa. Digitaalisista palveluista viestitään monissa eri kanavissa kesäkuun aikana. Tekstiviestit ovat yksi keino kertoa Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen asukkaille aivan uudenlaisesta palvelumuodosta ja uudesta mobiilisovelluksesta. Uusiin digitaalisiin palveluihin voi tutustua osoitteessa siunsote.fi/digi.

 

Lisätietoja:

ICT-yksikön projektisuunnittelija Marjo-Riikka Huppunen-Vänskä, p. 013 330 3098, marjo-riikka.huppunen@siunsote.fi

terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Susanna Wilén, p. 013 330 4042, susanna.wilen@siunsote.fi

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palveluista noin 163 400 pohjoiskarjalaiselle. Pohjois-Karjalan hyvinvointialue toimii Joensuun, Kiteen, Lieksan, Nurmeksen, Outokummun, Kontiolahden, Ilomantsin, Juuan, Liperin, Polvijärven, Rääkkylän, Tohmajärven ja Heinäveden alueella. Toimintamme tarkoitus on tukea, turvata ja tuottaa hyvinvointia, jotta Pohjois-Karjalassa olisi hyvä elää.

Pohjatyö hyvinvointialueelle on tehty vuodesta 2017 alkaen toimineessa Siun sote -kuntayhtymässä. Palvelujen järjestämisvastuu ja noin 8000 hengen henkilöstö siirtyivät 1.1.2023 alkaen Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle.

www.siunsote.fi


Facebook: facebook.com/siunsote
Twitter: @siunsote
Instagram: @siunsote
LinkedIn: Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

#siunsote #tukeaturvaahyvinvointia #yhdessätehden

PTV-sisältö