Sisältöjulkaisija

angle-left Koronavirusepidemian vaikutuksetTohmajärven kunnan palveluissa

Koronavirusepidemian vaikutukset Tohmajärven kunnan palveluissa

 1. Tohmajärven kuntosali avataan rajoitetusti 1.6. Kuntosali avoinna ma–pe klo 8–20. Klo 7–8 ja 14– 15 sali varattu ainoastaan riskiryhmäläisille ja +70v. (siivoustauko 5.30–7 ja 12–14). Käy varaamassa harjoitteluaikasi kuntosalin eteisessä olevasta listasta (pakollinen). Varattavissa 1 h treeniaikoja, max. 5 henkilö/tunti.
 2. Koulujen liikuntasalien ja muiden tilojen iltakäyttö on lakannut 13.5.2020 asti. Tilojen käyttö jatkuu 1.6.2020
 3. Tohmajärven kansalaisopiston opetus alkaa pääosin viikolla 37. Lisäryhmiä on perustettu ja ryhmäkokoja on pienennetty, jotta turvavälit voidaan säilyttää. Kädet pestään tai käytetään käsihuuhdetta ennen kurssin alkua. Kurssille voi osallistua vain terveenä ja oireettomana. Koronatestin tulosta odottaessa ei voi osallistua kurssille. Lähikontaktien vähentämiseksi suositellaan, että opetus- ja odotustiloihin tullaan, kun opetus alkaa ja poistutaan ripeästi kun opetus loppuu.
 4. Nuorisotila Stoppi on auennut 1.6.2020 alkaen.
 5. Kirjasto on avoinna normaali aukioloajoin: ma ja ke klo 12-19 ja ti, to ja pe klo 10-15. Omatoimilehtisali on käytössä. Lainausautomaatin käyttöä suositellaan. Käytä käsihuuhdetta ja huolehdi turvaväleistä asioidessasi kirjastossa. Turhaa oleskelua vältetään. Kirjastoautossa voi asioida neljä asiakasta kerrallaan. Kotipalveluasiakkaille tuomme kirjat asiakkaan ovelle.
 6. Kuntouttava työtoiminta toimii normaalisti, myös ryhmämuotoisena 1.6. alkaen
 7. Varhaiskasvatuksen yksiköt (päiväkodit ja perhepäivähoito) sekä esiopetus ovat normaalisti toiminnassa. Henkilöstöä ja huoltajia on tiedotettu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestämisen osalta käytännön toimintaohjeilla.
 8. Keski-Karjalan musiikkiopisto aloitti syyslukukauden normaalissa lähiopetuksessa 19.8. Kaikissa toimipisteissä noudatetaan tarkkoja menetelmiä epidemian hillitsemiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi. Lisätietoa musiikkiopiston varautumisesta epidemiatilanteessa löytyy musiikkiopiston verkkosivuilta. Musiikkiopisto on tiedottanut ja tiedottaa oppilaita ja heidän huoltajiaan muutoksista suoraan.
 9. Tohmajärven kunnan tiloissa voi toistaiseksi järjestää kokouksia ja tilaisuuksia. Kunnan toimielinten kokoukset pidetään normaalisti.  
 10. Siun soten Korona-sivustolta löytyy terveydenhuoltoa koskeva ajantasainen toimintaohjeistus.
 11. Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI:n sivuilta löytyy tietoa yrityksille tarjottavasta avusta poikkeuksellisessa tilanteessa: Korona-info yrityksille

 

Asiointiapu riskiryhmille

Kyytitakuukyydit toimivat normaalisti. Kauppaliikkeet tarjoavat omia maksullisia ostosten keräily- ja kotiintoimituspalveluitaan, joista voi kysellä tarkemmin:

K-market Tiilikainen: puh. 040 835 7938.

S-market Tohmajärvi: puh. 010 762 2760

 

Rajavartiolaitoksen ohjeet rajanylitykseen löydät täältä. Huomioitavaa on myös, että Venäjä on alkanut rajoittaa rajanylitysliikennettä 17.3.2020 alkaen. Rajoitus koskee muun muassa ulkomaiden kansalaisten maahantuloa Venäjälle.

 

Kaikkien tulee muistaa seuraavat toimintaohjeet koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi:

 • Noudata edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.
 • Lähikontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille: kun liikut ulkona, pidä vähintään 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.

 • Älä kättele.

 • Tee etätöitä, jos mahdollista.
 • Flunssan oireissa tai muutoin sairaana ei saa mennä töihin, varhaiskasvatukseen tai asioimaan.
 • On tärkeää, että menet koronatestiin, jos sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita. Tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota yhteyttä terveydenhuoltoon.
 • Huolehditaan riskiryhmiin kuuluvien ja yli 70-vuotiaiden asioiden hoidosta siten, että heidän kontaktien määrä pysyy rajallisena.

 

Tohmajärven kunnan johtoryhmä seuraa jatkuvasti tilannetta ja viranomaistiedotusta ja tiedottaa edelleen kuntalaisia ja henkilöstöä.

 

Tohmajärven kunnan yleiset linjaukset ja tiedottaminen:

 

Kunnanjohtaja Olli Riikonen, puh. 040 105 4001, olli.riikonen@tohmajarvi.fi

Kehittämispäällikkö Arja Kuosmanen puh. 040 105 4015, arja.kuosmanen@tohmajarvi.fi

 

Työllisyyspalvelut:

Työllisyyskoordinaattori Sari Vesanen, puh. 050 433 5802, sari.vesanen@tohmajarvi.fi

 

Varhaiskasvatus:

Varhaiskasvatuksen päällikkö Elisa Havukainen, puh. 040 105 4120, elisa.havukainen@tohmajarvi.fi

 

Opetus ja muu sivistystoimiala:

Sivistysjohtaja Mikko Löppönen, puh. 040 575 8034, mikko.lopponen@tohmajarvi.fi

 

Keski-Karjalan musiikkiopisto:

Rehtori Susanna Ertolahti-Mertanen, puh. 040 105 4045, susanna.ertolahti@tohmajarvi.fi

 

 

Covid-19 teksti, maailmankartta taustalla