Matkailu näyttelyt

Matkailu näyttelyt

 

Tohmajärven näyttelyt keskittyvät kesään. Toki nähtävää on muulloinkin. Puuteoksia ja -taidetta voi Onkamon Onnelassa ihailla ympäri vuoden. Kirjastossa on pitkin vuotta pienimuotoisia, vaihtuvia näyttelyitä, kuten Taitokeskuksellakin. Savitöiden myyntinäyttely Galleria Savipajassa on avoinna lähinnä kesäisin, mutta ryhmille sopimuksesta ympäri vuoden. Myös museoiden näyttelyt ovat kesäisin katsottavissa. Samoin monien kylien kahvioiden kesänäyttelyt.

Puun Sielu

Onnela, Vehkavaarantie 250, Onkamo
Puun Sielu -näyttelyssä on esillä loistava läpileikkaus ainutlaatuista suomalaista ja kansainvälistä puuosaamista. Korkeatasoisessa näyttelyssä on veistoksia, sorvauksia, kaiverruksia ja pyrografiaa.
Avoinna ma-su klo 12-18

Galleria Savipaja

Petravaarantie 562, Petravaara
Galleria Savipajassa on jatkuva myyntinäyttely. Koriste-esineitä, käyttökeramiikkaa, lahjatavaroita. Näyttelytilana on entinen navetta, jota ei uskoisi navetaksi, ellei tietäisi!

Kesäaukioloajat 23.6.-8.8.2020 ti-pe klo 12-16 ja la klo 10-14.
Tänä kesänä Galleria Savipajassa myös Sari Rinkisen akryylimaalaustekniikoilla loihdittuja teoksia naiseudesta ja elämästä teemalla "Jotain punaista, sinistä, vihreää ja lainattua"

Kirjaston näyttelyt

Asemantie 35 a, Tohmajärvi
Kirjastossa on pitkin vuotta vaihtuvia näyttelyitä.

Watteja, voltteja ja virtaa -näyttely

Saarion voimalaitosmuseo, Voimalaitostie 24, Saario

Pitkään Pohjois-Karjalan Sähkön palveluksessa työskennelleen Juhani Ikosen kokoamassa näyttelyssä on esillä sähköverkon rakentamiseen ja sähkön tuottamiseen liittyviä laitteita.
Näyttely avoinna museon aukioloaikoina tai sopimuksesta ryhmille.

Tohmajärven museoalueen näyttelyt

Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14, Tohmajärvi
Museoalueella on yhdeksän rakennusta, joissa pysyviä sekä vuosittain vaihtuvia näyttelyjä. Avoinna museoiden aukioloaikoina kesäisin, muulloin sopimuksesta ryhmille. Pääsymaksu näyttelyyn 5 € aikuisilta. Samalla lipulla pääsee myös kaikkiin museoihin ja museoalueen näyttelyihin.

Avoinna 24.-28.6.2020 klo 13-16. Heinäkuussa 2020 sunnuntaisin klo 13-16 sekä tapahtumapäivinä to 2.7., pe 10.7., ke 15.7. ja ke 22.7. klo 13-18. Elokuun 2020 aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin. Pienrymille museoalue avoinna myös sopimuksesta, p. 050 363 6154 tai info@tohmajarviseura.fi. 

Muina aikoina museoalue, Renkituvan esteetön WC sekä pihakalusteet ovat kävijöiden käytössä Meijän kammarin aukioloaikoina päivittäin klo 11-19. Museoalueella toimivan kahvila Meijän kammarin aukioloajat löydät https://www.facebook.com/meijankammari/?ref=br_rs   .


Katri Helena -näyttely

Tohmajärveläissyntyisen musiikkitaiteilija Katri Helenan omista materiaaleista koottu ainutlaatuinen nimikkonäyttely viehättävässä renkitupamiljöössä.

Potsinäyttely

Vuonna 2014 museoalueelle siirretyssä navetassa "röhkii" nyt toista sataa potsia, muutaman gramman painoisesta yli 40-kiloiseen. Esillä on toimittaja Pentti Väistön matkoiltaan keräämiä possuja tarinoiden kera.

Kuppauksesta kanylointiin -näyttely

Nymanin aitan näyttelyssä esitellään tohmajärveläistä terveydenhoitoa sanoin, kuvin ja esinein, jotka on kerännyt Tohmajärvellä pitkään töissä ollut terveydenhoitaja Pirjo Rinne. Näyttelyssä saa tietoa terveydenhoidon muutoksista kansanparannuksen ajoista nykyaikaan.

Huussinäyttely

Nymanin talon v. 1876 rakennetun käymälärakennuksen toinen pääty on näyttelytilana. Tämän ns. herrasväen huussin erikoisuutena on lapsille tarkoitetut pienet istuinaukot. Näyttelystä saa tietoa käymäläkulttuurin historiasta ja leviämisestä Suomessa.

Maiju Lassila -näyttely

Kirjailija Maiju Lassilan juhlavuoden kunniaksi Nymanin aitan yhteen huoneeseen on koottu Tohmajärvellä syntyneen ja nuoruusvuotensa viettäneen Algot Tietäväisen, myöhemmin Untolan, elämää esittelevä näyttely.

Nymanin koti- ja apteekkimuseo

Kirkkotie 10, Tohmajärvi. Avoinna museoalueen aukioloaikoina.  

 

 

Yhteystiedot

PTV-sisältö