Lomituspalvelujen ajankohtaisen sivun kuva

Lomituspalvelujen kesäajan tiedote

Lomituspalvelujen ajankohtaiset asiat

Lomituspalvelujen ajankohtaiset asiat

Pohjois-Karjalan lomituspalveluiden uutiskirje kesäkuu 2024

Maatalousyrityksen sähköisten laskutustietojen ilmoittaminen

Pohjois-Karjalan lomituspalveluiden uutiskirje maaliskuu 2024

Pohjois-Karjalan lomituspalveluiden uutiskirje tammikuu 2024

 

Vuoden 2024 lomituspalvelumaksujen ja - korvausten tuntihinnat: 

Tuettu maksullinen lomitus 16,39 €/h, täysin maksullinen lomitus 41,73 €/h, valvontakäynti 39,35 €/h*, varallaolo 5,96 €/h, itse järjestetty lomitus 31,60 €/h. Turkistuottajien lisävapaanhinta 7,75 €/h ja itse järjestetty lomitus 26,83 €/h.

 

Maatalouslomitustilastot Melan nettisivuilla


Maatilojen kehitysnäkymät 2020

 

Lomituspalvelun maatalouslomittajat käytävät työaikojen merkitsemisessä lomitusnetin mobiilijärjestelmää. Jos haluat tarkastella lomittajien tekemiä työaikoja, voit nähdä sen lomitusnetistä. Lomitusnetissä voit käydä katsomassa, kuinka paljon vuosilomapäiviä sinulla on vielä jäljellä. Voit myös tarkistaa, paljonko on jäljellä mahdollisuudestasi käyttää 120 tunnin tuettua maksullista lomitusta. Näet myös, mille ajalle sinulle on varattu lomittaja. Sekä vuosiloma- että sijaisapuhakemuksen voit tehdä Lomitusnetissä ja lähettää sen lomatoimistoon sähköisesti. Hakemus tulee tehdä ensin, vasta sitten voit pyytää lomittajaa tilallesi. Lisäksi voit seurata Lomitusnetissä hakemustesi käsittelyvaiheita.

 

Välitä viljelijästä

Välitä viljelijästä -projekti on saanut jatkorahoituksen vuoden 2024 loppuun. Tulevaan hallitusohjelmaan kohdistuu vakinaistamistoive. Työ maatalousyrittäjien jaksamisen tueksi jatkuu entiseen tapaan siis myös tänä vuonna. Maatalousyrityksen tärkein voimavara on maatalousyrittäjä itse. Joskus henkiset voimavarat tai taloudelliset resurssit saattavat kuitenkin joutua koetukselle ja apu on tarpeen. Melan apua ja tukea koskevaa tietoa löytyy sivuilta Melan sivuilta  Välitä viljelijästä -teeman alta.
Välitä viljelijän -projektin esittelyvideo sekä henkilöesittely Marjaana Olenius.

Työkyvyn tukipalvelujen muistilista

 

Mela kuvallinen sivunosto