Korona alisikuva

Korona alisivun leipäteksti

Koronavirusepidemian aiheuttamat muutokset Tohmajärven kunnan palveluissa

Valtioneuvosto linjasi 16.3.2020, että Suomessa otettiin käyttöön valmiuslaki, jonka tarkoituksena oli hillitä koronavirusepidemian leviämistä, jottei maan terveydenhoitojärjestelmä ylikuormitu ja että epidemiahuippua pystytään tasaamaan pidemmälle aikavälille. 4.5.2020 maan hallituksen ilmoituksen mukaisesti epidemian vuoksi aloitettuja rajoituksia aletaan hiljalleen purkaa, joskin ns. Hetemäen työryhmän raportin mukaan normaalioloihin palataan kaikessa laajuudessaan vasta todennäköisesti ensi vuonna.   

Tohmajärven kunnan palvelut tulevat laajenemaan rajoitusten purkamisen johdosta lähiaikoina seuraavasti: 

 1. Tohmajärven kuntosali avataan rajoitetusti 1.6. Kuntosali avoinna ma–pe klo 8–20. Klo 7–8 ja 14– 15 sali varattu ainoastaan riskiryhmäläisille ja +70v. (siivoustauko 5.30–7 ja 12–14). Käy varaamassa harjoitteluaikasi kuntosalin eteisessä olevasta listasta (pakollinen). Varattavissa 1 h treeniaikoja, max. 5 henkilö/tunti.
 2. Koulujen liikuntasalien ja muiden tilojen iltakäyttö on lakannut 13.5.2020 asti. Tilojen käyttö jatkuu 1.6.2020
 3. Tohmajärven kansalaisopiston opetus on tauolla 31.5.2020 saakka. Toiminta jatkuu kesäkuussa etäkielikurssilla, hopeakurssilla sekä liikuntakursseilla ulkona. Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa 27.6. klo 9 HelleWin kautta. Opetus alkaa viikolla 37.
 4. Nuorisotila Stoppi aukeaa 1.6.2020
 5. Kirjaston rajatusta tilasta on mahdollista 11.5.2020 lähtien noutaa ennakkoon varattua aineistoa poikkeuksellisin aukioloajoin: ma klo 12-18 ja ti-pe klo 10-15. Kirjastoauto liikennöi seuraavan kerran ensi syksynä. Kirjaston omatoimikäyttö on suljettu. Kirjoja voi palauttaa kirjaston palautusluukun kautta. Kirjasto avautuu 1.6.2020. 
 6. Kuntouttava työtoiminta keskeytyy 13.5.2020 saakka. Työllisyyskoordinaattori on ottanut yhteyttä kaikkiin, joihin tämä tilanne vaikuttaa. Kuntouttava työtoiminta jatkuu, myös ryhmämuotoisena 1.6 alkaen
 7. Varhaiskasvatuksen yksiköt (päiväkodit ja perhepäivähoito) sekä esiopetus ovat normaalisti toiminnassa. Henkilöstöä ja huoltajia on tiedotettu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestämisen osalta käytännön toimintaohjeilla.
 8. Keski-Karjalan musiikkiopiston opetustoiminta on siirtynyt etäopetukseen. Musiikkiopisto on tiedottanut ja tiedottaa oppilaita ja heidän huoltajiaan muutoksista suoraan.
 9. Kunnan henkilöstöä on ohjeistettu tekemään mahdollisuuksien mukaan etätyötä. Teknisen toimiston, sivistystoimialan ja Keski-Karjalan musiikkiopiston toimistojen ovet ovat lukittuina. Kunnanviraston ovet pidetään avoinna aukioloaikojen mukaisesti siten, että aulassa sijaitsevan nettipisteen käyttö kuntalaisille mahdollistuu. Suosittelemme kaikessa asioinnissa hyödyntämään sähköisiä kanavia ja puhelimitse tapahtuvaa asiointia. Henkilökohtaisesta asioinnista kunnan työntekijöiden kanssa tulee aina sopia etukäteen puhelimitse. Hakemuksia ja vastaavia asiakirjoja voi palauttaa kunnan palvelutoimistojen postilaatikoihin.
 10. Tohmajärven kunnan tiloissa ei voi toistaiseksi järjestää kokouksia tai tilaisuuksia. Suunnitellut ja sovitut kunnan toimielinten kokoukset pidetään, mutta samalla tutkitaan myös vaihtoehtoisia järjestämistapoja. 
 11. Siun sote on rajannut vierailuja sairaalaan, vuodeosastoille, hoivakoteihin ja palveluasumisen yksiköihin: https://www.siunsote.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/Pd3n5XvvikRz/content/vierailuja-sairaalaan-vuodeosastoille-hoivakoteihin-ja-palveluasumisen-yksikoihin-rajataan
 12. Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI on laatinut tiedotteen yrityksille tarjottavasta avusta poikkeuksellisessa tilanteessa: https://www.keti.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/oa3DB5CsH6YR/content/korona_info

 

Asiointiapu riskiryhmille

Tohmajärven kunnan tarjoama asiointiapu on tarkoitettu kauppa- ja apteekkiasiointiin ensisijaisesti yli 70-vuotiaille ja riskiryhmään kuuluville tohmajärveläisille. Ostoslistat toimitetaan numeroon 050 534 0006 ma-pe klo 9-16, jossa puheluihin vastaavat vapaa-ajanohjaaja Virpi Koistinen ja nuoriso-ohjaaja Laura Lihavainen. Lääketoimitusten osalta asiakkaan tulee ensin soittaa apteekkiin, joka huolehtii tilauksen mukaan kuljetukseen. Ennen palvelun käyttöönottoa tulee asiakkaan sopia maksujärjestelyt (tiliasiakkuus, laskutus tms.) liikkeiden kanssa:

K-market Tiilikainen: puh. 040 835 7938.

S-market Tohmajärvi: puh. 010 762 2760

Tohmajärven apteekki: puh. 013 621 020

Tohmajärven leipomo: puh. 013 621 197

Ostosten keräily ja toimittaminen asiakkaalle on maksutonta kunnan toteuttaman asiointiavun osalta.

 

Suomen rajaliikennettä aletaan rajoittaa torstaista 19.3.2020 klo 00 alkaen hallituksen päätöksen mukaisesti. Henkilöliikennettä rajoitetaan itärajalla ja sisärajoilla. Rajavartiolaitoksen toimenpiteet rajanylitysliikenteen rajoittamiseksi löytyvät tiedotteesta: https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/suomen_rajaliikennetta_rajoitetaan_19_3_2020_alkaen_79132. Huomioitavaa on myös se, että Venäjä on alkanut rajoittaa rajanylitysliikennettä 17.3.2020 kello 23.00 alkaen. Rajoitus koskee muun muassa ulkomaiden kansalaisten maahantuloa Venäjälle.

 

Lisäksi kaikkien tulee muistaa seuraavat toimintaohjeet koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi:

 • Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.
 • Vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä ei saa tällä ajalla vierailla.
 • Noudatetaan edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.
 • Flunssan oireissa tai muutoin sairaana ei saa mennä töihin, varhaiskasvatukseen tai asioimaan.
 • Jos sinulla on lieviä hengitystieoireita, etkä ole matkaillut ulkomailla tai ollut tekemisissä koronaviruspotilaan kanssa, sairasta rauhassa kotona. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon vain, jos oireesi ovat vakavia.
 • Valmiuslain voimassa ollessakin terveet henkilöt saavat asioida normaalisti esimerkiksi kaupassa ja apteekissa, ulkoiluttaa lemmikkejä ja harrastaa ulkoliikuntaa.
 • Huolehditaan riskiryhmiin kuuluvien ja yli 70-vuotiaiden asioiden hoidosta siten, että heidän kontaktien määrä pysyy rajallisena.

 

Tohmajärven kunnan johtoryhmä seuraa jatkuvasti tilannetta ja viranomaistiedotusta ja tiedottaa edelleen kuntalaisia ja henkilöstöä.

 

Same information at english

Somessa kuva

Flockler seinä alisivuilla