Sisältöjulkaisija

angle-left Kahvila- ja myymälätilaan Niiralassa etsitään uutta toimintaa

Kahvila- ja myymälätilaan Niiralassa etsitään uutta toimintaa

Pientuottajille kotipesä Niiralaan - Tuottajien talo odottaa toimijoita
 
Tohmajärven kunta toteuttaa Niiralassa Tuottajien talo -hanketta. Sen tavoitteena on kehittää entisen Rajapysäkin/Cafe Niiralan kiinteistöön uudenlainen toimintamalli, jonka puitteissa tiloissa olisi tarjolla palveluita rajanylittäjille ja Niiralan asukkaille. Kiinteistö sijaitsee valtatie 9:n varrella, lähellä Niiralan kansainvälistä ja ympärivuorokautista raja-asemaa.
 

Jos pessimistejä ollaan, niin...

Tässä kiinteistössä sinulla on rajalliset mahdollisuudet yrittämiselle. Liiketoiminnan eksponentiaaliselle kasvulle asettaa rajansa niin Tohmajärven kunnan alati vähenevä asukasluku kuin naapurissa sijaitsevan Niiralan raja-aseman pienenevät rajanylittäjien määrät. Venäläisten taloudellinen tilanne ei ole taantuman jälkeen palautunut ennalleen, joka myös rajoittaa ostovoiman houkuttelemista. Suomalaiset tankkaajatkin vain kiihdyttävät tämän kiinteistön kohdalla suunnatessaan kohti rajan toisella puolella sijaitsevaa kahvila-ravintolaa ja huoltoasemia.

Mutta mitäpä, jos sinä kääntäisit tämän kurjuuden mahdollisuudeksi?

Kyllähän kyläläiset kahvi- ja lounaspaikkaa ovat vailla. Peruselintarvikkeita tarjoavasta myymälästä puhumattakaan. Hyvä lounas- ja kahvilatarjonta pysäyttää varmasti myös raskaan liikenteen palveluiden äärelle ja kyllä vuositasolla 1,2 miljoonaa rajanylittäjää on aikamoinen liiketoiminnallinen potentiaali, joka kannattaisi pysäyttää jo heti rajan tällä puolen. Lisäksi tulli, rajavartiolaitos ja VR työllistävät merkittävän määrän henkilökuntaa, joka myös ravitsemuspalveluita tarvitsee.

Tohmajärven kunta tarjoaa käyttöösi 526 neliön liikekiinteistön, jossa on kahvila-, myymälä- ja varastotiloja. Kiinteistö sijaitsee valtatie 9:n varrella, lähellä Niiralan kansainvälistä (24/7) raja-asemaa. Kiinteistö on Tohmajärven kunnan omistamalla n. 1,5 hehtaarin tontilla. Vuokraukseen tai kauppaan kuuluu myös kunnan omistamaa kahvilairtaimistoa. Rakennuksen yläkerrassa on 100 neliön (+20 neliön parveke) asunto (3 h+keittiö+sauna).

Liiketoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen saat tukea Tohmajärven kunnasta ja Keski-Karjalan kehittämisyhtiö KETIstä. Olemme jo suunnitelleet yhdessä paikallisten tuottajien kanssa tilaan tuottajien talo -konseptia, jossa lounas-kahvilan ohella myytäisiin paikallisten pientuottajien tuotteita. Tähän konseptiin voidaan yhdistää myös pop up -toimintaa, joka sopivalla uusiutumistahdilla houkuttelee pysähtymään paikan päälle. Tilat soveltuvat myös elintarvikkeiden jatkojalostukseen. Kiinteistön kehittäminen on myös osa laajempaa Niiralan alueen kehittämistä, johon maakuntakaava mahdollistaa kaupan suuryksikön rakentamisen. Voit myös kehittää toimintaan ihan omanlaisesi konseptin.

Käännetäänkö yhdessä rajalliset resurssit rajattomiksi mahdollisuuksiksi?

Lue Tuottajien talo -hankkeesta tehty juttu täältä.

Kiinteistön pohjapiirustus.

Kuvakollaasi kiinteistöstä.

 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä:

Kehittämispäällikkö Anniina Kontiokorpi, anniina.kontiokorpi@tohmajarvi.fi, puh. 040 105 4015

Tuottajien talo Niiralassa -hanketta rahoittaa Keski-Karjalan Jetina ry Manner-Suomen maaseuturahaston kautta.