tonni uusille asukkaille

Uusille asukkaille tuhat euroa vuonna 2024

Uusille asukkaille tuhat euroa vuonna 2024

Tohmajärvelle muuttavilla uusilla asukkailla on mahdollisuus saada hakemuksesta 1000 euroa. Rahan saadakseen on oltava uusi tohmajärveläinen. Hakijalla on myös oltava uusi työsuhde tohmajärveläiseen työnantajaan tai hän tekee etätyötä Tohmajärveltä käsin. Lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kuuden kuukauden vuokrasuhde tai hankittuna asuinkelpoinen kiinteistö kunnasta. Haku käynnistyy syyskuussa 2024, jotta kuntaan muuttavat uudet asukkaat pystyvät täyttämään hakuehdon.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Pakarinen kannustaa asuntoja vuokraavia tai kiinteistöjä myyviä tarttumaan tähän markkinointimahdollisuuteen. Myös työnantajien kannattaa vinkata tästä mahdollisuudesta rekrytoidessaan henkilöstöä.

Tohmajärven kunnanhallitus on päättänyt perustaa kannustinjärjestelmän (KH 9.10.2023 § 269).

 

Kannustinjärjestelmän mukaisen etuuden saamisen ehtoina on, että:

1. etuuden saaja on uusi tohmajärveläinen ja

2. etuuden saajalla on vähintään 6 kk:n mittainen uusi työsuhde tohmajärveläiseen työnantajaan tai työnantajaan, jolla on toimipaikka Tohmajärvellä, myös etätyöskentely Tohmajärveltä huomioidaan ja

3. etuuden saajalla on vähintään 6 kk:n määräaikainen uusi vuokrasuhde Tohmajärvellä olevaan asuinkelpoiseen asuntoon (vuokrat maksettu) tai on hankkinut Tohmajärveltä asuinkelpoisen kiinteistön, jossa asunut vähintään 6 kk, voi hakea kunnalta 1000 euron suuruista etuutta.

 

Etu maksetaan kriteerit täyttäville hakijoille hakujärjestyksessä määrärahojen puitteissa.

Kunnanhallituksen päätöksen 22.1.2024 § 31 mukaisesti etuus maksetaan vuonna 2024 viidelle (5 kpl) uudelle asukkaalle. Haku käynnistyy 1.9.2024. Päätöksen etuuden saajista tekee kunnanjohtaja.

 

Hakulomake julkaistaan tässä 2.9.2024

Lisätietoja edun hakemisesta antavat

Lisätietoja edun hakemisesta antavat

Heidi Pitkänen hallintopäällikkö 040 105 4002 heidi.pitkanen@tohmajarvi.fi
Mikko Löppönen Kunnanjohtaja 040 105 4001 mikko.lopponen@tohmajarvi.fi